Discutii libere/forum

SMURD

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: SMURD

Mesajde Mihai L » 16 Ian 2012, 01:48

Stai asa ca nu cred ca m-ai inteles...
In momentul de fata TOTI angajatii platim CAS catre stat, si iata ce primim in schimbul contributiei:
- medicamente gratis (care se incadreaza) pentru copii. Surpriza! De multe ori am cautat la zeci de farmacii si nu mai aveau bani pe acea luna (daca aveai si ghinionul sa se imbolnaveasca la sfarsit de luna, nici nu mai cautam). Solutia a fost sa le cumpar pe banii mei.
- achizitii personale de medicamente si chiar instrumentar!!!, pentru ca in spitale nu au aproape deloc
- servicii de multe ori proaste, pe acelasi principiu: la cat suntem platiti deja am facut destule.
Nu zice nimeni ca sunt extraordinar de bine platiti bugetarii, e adevarat. Dar hai sa-ti mai zic un secret: eu la munca nu prestez in functie de salariu. Am batut palma cu angajatorul, astea sunt conditiile si munca, astia sunt banii. Nu-mi convine, maine ma duc la altul daca ceva ma deranjeaza.
Dar nu-mi bat joc de munca mea sau de altii.

Practic tu imi spui ca de fapt eu sa platesc cel putin de doua ori mai mult daca am chef de un tratament decent...? De ce?
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde dragos_focus » 16 Ian 2012, 09:47

daca un doctor bun ar avea salariu de 5000-6000 pana la 10.000 de euro cum sunt salariile in alte tari sunt convins ca nici un doctor nu o sa mai ia spaga. dar daca salariul este de 1200ron normal ca ia spaga. sa fim seriosi ca oricare dintre noi daca era doctor si avea un salariu de mizerie pentru cat a invatat lua spaga mai mult ca sigur. Sa faca Basescu salariu la doctor de 5000 de euro si atunci te duci in spital si nu o sa iti mai ia nimeni spaga.
Ford Focus, 1,8Tddi, 90cp, 2001
dragos_focus
Member

Maşina: Ford Focus, 1,8TDdi, 90cp

Mesajde Mihai L » 16 Ian 2012, 10:21

Da-mi voie sa rad...
Un mic contraexemplu: uita-te ce salarii au judecatorii si ce decizii dau, plus ca nimeni nu raspunde pentru prostii.
Uita-te si la senatori/deputati si multi altii care iau bani frumosi.

Iar prin spaga... nu ma refeream la micile atentii oferite dupa, ci la banii ceruti inainte pentru operatii sau atentia acordata doar in functie de "cotizatie".

LE: Ca sa nu existe indoieli, afirmatiile mele nu se refera la TOTI doctorii sau bugetarii. Sunt multi care isi fac datoria asa cum trebuie.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sanderoalex » 16 Ian 2012, 11:08

la noi,tocmai aia care au salarii mai decente ajung sa-ti bage laba adanc in buzunar(pe principiul iau acum cat cuprinde,ca maine nu se stie!).
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde Nic_Bv » 16 Ian 2012, 11:29

@dragos_focus: de unde naiba salariu de 5000 - 6000 EUR? Asta inseamna sa cotizam la CAS 80% din venituri. Pai mai bine imi fac sepuku la primul semn de boala...

Doctorii iau spaga pentru ca au monopol. Daca ar exista alternativa privata, nu ar mai lua.
Uite un exemplu local. Spitalul privat Sf. Constantin din Brasov, hai sa luam o operatie banala, sa zicem o apendectomie. Clasica, 400 EURO. Prin laparoscopie, 600 EURO. Free-of-shpaga... :D

Pentru consultatii si interventii chirurgicale da, concurenta e benefica. Dar la SMURD categoric nu! Eventual sa faca un serviciu telefonic 113, unde vin pompierii privati, suedeze cu bustul generos si buze siliconate pentru resuscitare, etc. Si unde evident, sa cotizezi lunar, ca un fel de asigurare medicala suplimentara.

Dar sa lase serviciul de urgenta 112 asa cum este acum.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde mihai79 » 16 Ian 2012, 11:34

Haideti sa ramanem in realitate si sa nu mai aberam despre salarii SF de 5-6-10000 euro. Dintr-un buget de stat falimentar n-ai de unde da asa ceva.

Toata treaba imi pare un caz tipic de rezistenta la schimbare asa cum se invata in mai toate cursurile de management. Ciudat, pentru ca mai toata lumea e de acord ca actualul sistem nu functioneaza (nu e sustenabil economic, nu raspunde nevoilor pacientilor, doctorilor etc.) dar totusi se rezista la schimbare. Daca asa are loc o dezbatere publica la o propunere de lege in Romania, poate ca totusi boborul nu e pregatit de evolutie*. E clar pregatit de vaicareala si auto-compatimire dar nu de evolutie.

*Nu aduc in dicutie rolul calauzitor, reconciliant, de facilitare a dialogului pe care trebuie sa si-l asume conducatorii, cei care au venit cu propunerea (si mai ales un anumit presedinte care de data asta e de neinteles).
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde toxicristi » 16 Ian 2012, 13:28

$1 scrie:$2aca un doctor bun ar avea salariu de 5000-6000 pana la 10.000 de euro cum sunt salariile in alte tari sunt convins ca nici un doctor nu o sa mai ia spaga. dar daca salariul este de 1200ron normal ca ia spaga. sa fim seriosi ca oricare dintre noi daca era doctor si avea un salariu de mizerie pentru cat a invatat lua spaga mai mult ca sigur. Sa faca Basescu salariu la doctor de 5000 de euro si atunci te duci in spital si nu o sa iti mai ia nimeni spaga.

Si se pune problema de ce are salariu asa de mic cand bugetele sanatatii au crescut de la an la an. Pentru ca banii sunt inghititi de un sistem care nu trebuie sa faca performanta - sistemul acesta trebuie sa toace bani.

Imi vine greu sa cred ca cineva poate crede ca, fie si in contextul unor 'hoti' de privati ce incearca sa reduca cheltuielile facand rabat la calitate sau lungind pe cat posibil plata serviciilor, poate fi mai rau decat acum, atat ca si tratament al pacientului, cat si al managementului.

Si sa nu incepem cu 'trebuie adusi oameni competenti in institutii publice' ca asta facem de 20 de ani si uite ce bine o ducem.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde iulipapa » 16 Ian 2012, 13:52

@toxicristi: Si se pune problema de ce are salariu asa de mic .....

Pentru ca asa vrea Guvernul, ca Legea 284 (salarizarea unitara) a fost trecuta prin asumare de raspundere.
Si atunci, daca cheltuielile de personal sunt mici, unde se duc bugetele marite ale sanatatii? Asta daca sunt marite, ca daca o fi ca in sistemul de educatie..., unde LEGEA spune ca educatiei trebuie sa i se acorde un buget de minim 6% din PIB si tu Guvern ii acorzi mai putin de 3%......

Avem ANAF, Garda Financiara, DNA, Parchet General, etc....(platite din bani publici, ca doar nu-s societati private). De ce nu investigheaza si sa ne spuna si noua unde si catre cine se scurg sumele?
"Totul e relativ, depinde ce sistem de referinta iti alegi!"
iulipapa
Ford Freak

Maşina: FF 2 FL, 1,6 TDCI, Titanium; Mondeo mk IV, 1,6 TDCI, Titanium
VIN: WF0SXXGCDS8E84017

Mesajde toxicristi » 16 Ian 2012, 15:35

Pentru ca nu e ilegal sa cumperi un super echipament de 500.000 de euro si sa il tii sigilat in beciul spitalului. Pentru ca nu e ilegal sa prescrii cele mai scumpe medicamente daca pacientul nu are nevoie de ele. E doar 'bad for business'. Concept strain de agentiile statului.

Sistemul asta nu se face bine bagand mai multi bani in el.
toxicristi

Mesajde dragos_focus » 16 Ian 2012, 17:45

sunt convins ca nici peste 50 de ani un doctor de la noi nu are salariul actual al unui doctor din Germania. Dar macar sa le mareasca salariile doctorilor ca sa nu mai plece toti doctorii buni in strainatate, sa nu mai cumpere aparatura de 100.000 euro daca nu stiu sa o foloseasca.
Ford Focus, 1,8Tddi, 90cp, 2001
dragos_focus
Member

Maşina: Ford Focus, 1,8TDdi, 90cp

Mesajde Mihai L » 16 Ian 2012, 21:32

Nu intelegi multe...
Apropo, doctorii buni din Germania se duc la randul lor in alte tari, unde castiga si mai bine... :D
Aparatura nu este cumparata ca sa fie folosita (de multe ori nu este completa, sau este pe alte standarde, sau este depasita moral), este doar un pretext pentru a scoate comisioane.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 16 Ian 2012, 23:02

cunosc caz concret, doctor tanar si naiv, a obtinut o sponsorizare si s-a dus la seful de sectie sa discute ce ar trebui achizitionat mai urgent. Raspunsul a fost ceva de genul "ia ce vrei, dar vezi ca daca vrei semnatura mea eu vreau x%"

Si mai cunosc un caz, din invatamant, aparatura scumpa, luata si depozitata direct in beci. Se pare ca e sport national chestia asta.

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde ihrive » 16 Ian 2012, 23:40

Principiul Competitivitatii nu putea decat sa aduca un plus de performanta sistemului sanitar, Arafat nu a facut decat sa infiinteze o fundatie SMURD care actioneaza pe teritoriul jud. Mures, vine si cere bani acei 2% care sa-i directionezi catre fundatia lui insa acesta nu actioneaza decat pe raza judetului mai sus mentionat, deci se foloseste de asemanarea denumirilor celor doua entitati anume fundatia lui si serviciul MI SMURD pentru a trage bani in fundatie.
Asta a fost primul lucru care a reusit sa ma enerveze si sa-l displac pe acest individ, dupa care atitudinea de genul nu faceti ca mine strang jucariile si plec acasa se potriveste la gradinita nu in pozitia pe care o ocupa domnia lui, asta a fost punctul doi.

SMURD nu se privatiza nici nu disparea, eu am citit proiectul de lege, pur si simplu aducea concurenta pe piata ceea ce este un lucru sanatos, toata lumea spune ca SMURD este un serviciu eficient.... de unde stiti? sunteti siguri ca nu se poate mai bine? va spun eu nustiti, fiindca nu aveti termen de comparatie, numai prin concurenta putem aduce eficientizarea serviciilor din Romania.
Pe scurt obiectivul meu ca salvare este sa duc pacientul x in cel mai scurt timp la spital, fiecare minut conteaza, vorbiti va rog cu o persoana a cerei ruda a murit fiindca a ajuns salvarea tarziu si incercati sa-i explicati ca nu vrem si salvari private ca ajung mai repede si iau banii.
Este deadreptul comic, cat de imbecil sa fi ca sa nu vezi ca nu ma intereseaza cine ma duce la spital poate sa fie si Sf. Petre daca ajung cand am nevoie mai repede cu 10 minute ma doare in cot de SMURD si de Arafat.
Daca tu care ai iesit in strada si ai vandalizat Teatrul National ca sa-ti exprimi nemultumirea, asa cum au facut si alti imbecili huligani inaintea ta cu Biblioteca Nationala acum 20 si ceva de ani o sa ai un atac cerebral si o sa ajunga salvarea in 20 de minute la tine o sa stii ca ai gresit.
Judecand la rece exzista un dispecerat comun 112 acest dispecerat era si pentru SMURD si pentru operatorii privati, interesul pacientului este sa ajunga mai repede la spital ergo cine ajungea la pacient primul lua banii este foarte simplu si eficient, SMURD nu putea sa spuna ca nu a ajunsa din motive obiective, au masini noi si de firma, au motorina, au tot ce le trebuie de ce se tem de competitie? nu cumva ca atunci nu va mai merge cu "lasa ma ca merge si asa....?"
Cat priveste sintagma cu ajunsul cutitului la os o sa-ti spun un lucru, inflatia este la cote minime de dupa 89, leul are un curs stabil, ratingul de tara nu a scazut, ce mai vrei dragule?? salarii compensatorii? bani aruncati pe fereatra cu ajutoare sociale platite saracilor cu vile pe la marginea orasului? nu esti multumit cu cat castigi schimba-ti locul de munca, eu unul sunt multumit de exemplu, si sunt 100% deacord cu politica guvernului Boc si a presedintelui Basescu, frustrarile personale sunt mai usor de directionat catre cineva strain, altul este mereu vinovat, este mult mai greu sa vezi ca poate esti tu vinovat, poate nu sti tu sa faci bani sa traiesti bine insa sunt foarte multi care stiu si traiesc bine.
Romania este plina ochi de masini scumpe, ultimele telefoane le vezi prin Romania, toale de firma, MALL-urile vand in draci, oamenii merg in concedii pe afara, Revelionul se rezerva cu 3 luni inainte altfel nu mai ai loc la munte,fa un experiment cheama pe la ora 1-2 am un taxi prin telefon, este ora cand pleaca oamenii din club sa vedem daca gasesti, hai sa fim seriosi in Romania nu se traieste prost, eu nu am cunoscut medici buni care sa moara de foame, ba din contra conduc masini de 40.000 Euro, ies in strada cei care uita pansamentul in tine la operatie profesorii la fel uita sa spuna ca fac meditatii cu 6 copii o data si iau in medie 60-70 de lei de la fiecare, sunt satul de porcariile astea, traim prost dar ce ai facut ca sa traiesti bine? astepti sa-ti dea Boc? asteapta pana o sa-ti lipesti burta de coaste Boc nu trebuie sa-ti dea nimic, pune mana si fa ceva ca sa traiesti mai bine.
ihrive
Gold Member

Maşina: Ford sierra
VIN: WF0BXXGBBBHE43076

Mesajde ihrive » 16 Ian 2012, 23:42

:-t
ihrive
Gold Member

Maşina: Ford sierra
VIN: WF0BXXGBBBHE43076

Mesajde mac01 » 17 Ian 2012, 01:39

@ihirve:
m-ai facut praf! tu sigur traiesti in Romania? Esti insurat? ai casa de intretinut? nevasta copii,? masina la care-i cumperi benzina din buzunarul tau si ii intretii reviziile? iti permiti sa faci un concediu pe an cu familia? etc..
daca nu ai macar ce am enumerat mai sus si daca traiesti in Romania inseamna ca esti complet rupt de realitate, de viata cotidiana si mananci inca de la mamica si dormi in patul asigurat de taticu.
sau au fost ai tai smecheri pe undeva pe sus si ti-au asigurat viitorul astfel incat nu te mai intereseaza de omul de rand.
eu zic sa te mai gandesti inainte de a mai scrie aberatii ca cele de mai sus.
iti cer doar un raspuns. arata-mi mie ceva care a fost de stat, s-a privatizat si nu s-a ales praful si pulberea dupa aceea.
mac01
Gold Member

Mesajde mac01 » 17 Ian 2012, 02:27

si am uitat sa te intreb ceva. pentru ce era nevoie sa se imparta cu altcineva treaba pe care smurd o facea bine? daca se dorea sa se aduca un surplus de performanta, nu era mai bine ca statul sa ajute "afacerea" dezvoltata de arafat prin achizitionarea mai multor masini, deschiderea unor noi locuri de munca, etc, si impanzirea lor in toata tara.
iti spun tot eu de ce nu au facut asa ceva si au dorit o privatizare. pentru ca la mijloc sunt banii (fir-ar-mama lor), bani care trebuia sa le intre lor in buzunar.
in alte tari statul te ajuta daca vrei sa-ti dezvolti afacerea, nu-ti pune franghia de gat sau iti imparte afacerea cu altul sau cu ei.
mac01
Gold Member

Mesajde Mihai L » 17 Ian 2012, 06:55

$1 scrie:$2..
iti cer doar un raspuns. arata-mi mie ceva care a fost de stat, s-a privatizat si nu s-a ales praful si pulberea dupa aceea.

Lasand la o parte privatizarile pentru comisioane...
Aici as putea sa te intreb altfel: ce este de stat, nu s-a privatizat si are performante??? =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde catalin1972 » 17 Ian 2012, 07:04

@Mac01 ,zi-mi si mie ce din ceea ce a zis @Ihirve nu e adevarat :nu-s toate magazinele pline de oameni ?Nu-s toate locurile ocupate la mare si la munte ?Nu-s toate cluburile pline ?Nu-s toate benzinariile pline ? Apropo de benzinarii ,acum vreo citiva ani citeam in Ziarul Finanaciar un interviu cu un director de la Petrom care recunostea franc : n-avem de ce sa scadem preturile cit timp vinzarile merg din plin !
Eu mi-am luat prima masina la 30 de ani ,colegii mei nou veniti (24-26 de ani ) au toti masini ,si ce masini !(desigur ,nu se pling ca ar duce-o rau )
Eu lucrez intr-o companie fosta de stat si acum privatizata care merge foarte bine !
Ma indoiesc ca SMURD-ul se va desfiinta chiar daca ar aparea un serviciu de ambulata paralel superperformant .
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 17 Ian 2012, 09:33

$1 scrie:$2daca nu ai macar ce am enumerat mai sus si daca traiesti in Romania inseamna ca esti complet rupt de realitate, de viata cotidiana si mananci inca de la mamica si dormi in patul asigurat de taticu.

Uita-te ce masina are ihrive la Profil si uita-te ce masina ai tu (si din cate imi aduc aminte, ai avut un Mondeo Mk4 de care te-ai debarasat intr-un interval de timp scurt, care, stim cu totii, aduce o paguba materiala mare - dar probabil iti permiti).
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde iulipapa » 17 Ian 2012, 10:28

@Mihai L: Da, au fost: Posta Romana, TVR, Hidroelectrica, etc. dar au avut profit pana in 2009, cand au fost schimbate conducerile. Si acum intreb si eu: MAMA MARE sau cine a numit aceste conduceri care au dus aproape la faliment aceste companii?

@catalin1972: SMURD din cadrul MI are profit? De ce crezi tu ca o societate care alearga sa faca profit ar presta la aceleasi sume servicii mai bune? Stii la ce preturi opereaza Puls-ul in Bucuresti? Te crucesti.
Si sa-ti dau un exemplu: O prietena si-a rupt mana la ski in Austria. Era acolo in concediu de Revelion, cu asigurare medicala in regula. A fost luata de pe partie, dusa la spital, radiografie, fixata mana in atela gipsata, etc. Tratata corespunzator, servicii ok. Surpriza a venit in luna martie, cand a primit din partea Sistemului medical Austriac o factura de 2400 euro reprezentand contravaloare servicii medicale. Tu ti-ai permite sa platesti suma asta?
In actuala lege a sanatatii nu e definit pachetul de servicii medicale de baza pe care-l acopera asigurarea ta de la locul de munca. Ce te faci daca prin "pachet de servicii de baza" se va acorda doar o aspirina si un pahar de apa, iar pentru restul platesti?
Si inca un lucru ma deranjeaza: daca sunt societati private cele care vor opera in domeniul medical, de ce sa le garantez prin lege un profit? Carui intreprinzator privat i se mai garanteaza ca nu avea pierdere?
iulipapa
Ford Freak

Mesajde mihai79 » 17 Ian 2012, 10:48

$1 scrie:$2SMURD din cadrul MI are profit?

Pai fundatia SMURD cam are profit. Si inca frumusel.

$1 scrie:$2De ce crezi tu ca o societate care alearga sa faca profit ar presta la aceleasi sume servicii mai bune?

Motivul a fost deja explicat mai la deal in acest topic: pentru ca statul e cel mai prost administrator de resurse. Adica o structura de stat nu e din cale afara de preocupata de bani pentru ca stie ca poate lua mai mult la o adica (deh, cu sanatatea nu te joci). De aici avem personal incompetent, cheltuieli nenecesare, in general o lipsa de interes pentru ca - nu-i asa - timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim.
Privatul, tocmai pentru ca e motivat sa faca profit, se uita cu mult mai multa atentie la cum isi cheltuie sumele primite, eliminand structura de personal stufoasa, rationalizand cheltuielile etc. Astfel, la aceleasi sume primite un privat poate face profit.
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde iulipapa » 17 Ian 2012, 10:53

@mihai79: Faci o confuzie: eu vorbeam de SMURD din cadrul Ministerului de interne, pentru ca la un accident in Bucuresti de exemplu, nu vine ambulanta findatiei SMURD din Tg. Mures.
Nu ai raspuns nimic insa de preturile ambulantelor Puls, care sunt private. De ce sunt mai mari? Poate in special pentru ca urmaresc profitul?
iulipapa
Ford Freak

Mesajde Nic_Bv » 17 Ian 2012, 11:04

$1 scrie:$2ita-te ce masina are ihrive la Profil

Si mie mi-a sarit in ochi chestia asta. Cred ca depinde si de orizontul de multumire al fiecaruia. Unii sunt multumiti ca au un loc de munca stabil, caldut, chiar daca salariul e de rahat.

Altii muncesc pe cont propriu, >10 ore pe zi, au masini decente, concedii in strainatate, etc. dar sunt nemultumiti. Pentru ca stiu ca SE POATE mai mult, mai bine, mai civilizat.

In fond si la urma urmei, probabil ca asta e principalul castig de dupa '89: fiecare e liber sa fie multumit sau nemultumit, sa vrea mai mult sau sa se multumeasca cu putin.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 17 Ian 2012, 11:08

$1 scrie:$2ti cer doar un raspuns. arata-mi mie ceva care a fost de stat, s-a privatizat si nu s-a ales praful si pulberea dupa aceea.
Acum imi vin minte : Dacia, Ford, Romtelecom, BRD, Roman

Iar atacurile la persoana nu se accepta, data viitoare vei fi sanctionat.

E ciudat ca lumea se plange ca medicii au salarii foarte mici in comparatie cu cei din Vest, dar se orilipeaza cand aud cat costa actul medical acolo. Salariile lor, si implicit, preturile, sunt corelate cu celelalte salarii din tara. Aceleasi operatiuni in tara, la spitale private, sunt la mai putin de jumatate, cum sunt si salariile medicilor.
toxicristi

Mesajde iulipapa » 17 Ian 2012, 11:10

Ai perfecta dreptate Nic_Bv. Parca ai citat din semnatura mea :))
iulipapa
Ford Freak

Mesajde DanielArdelian2 » 17 Ian 2012, 11:35

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ita-te ce masina are ihrive la Profil

Si mie mi-a sarit in ochi chestia asta. Cred ca depinde si de orizontul de multumire al fiecaruia. Unii sunt multumiti ca au un loc de munca stabil, caldut, chiar daca salariul e de rahat.

Altii muncesc pe cont propriu, >10 ore pe zi, au masini decente, concedii in strainatate, etc. dar sunt nemultumiti. Pentru ca stiu ca SE POATE mai mult, mai bine, mai civilizat.

In fond si la urma urmei, probabil ca asta e principalul castig de dupa '89: fiecare e liber sa fie multumit sau nemultumit, sa vrea mai mult sau sa se multumeasca cu putin.

Pai tocmai ca un stat social - socialist (liberal-socialist?), unde totul este "de stat" si se gasesc destule locuri de munca platite de la buget, l-ar ajuta pe cel care se multumeste cu un salar de rahat dar un loc caldut si l-ar incurca pe cel care munceste > 10 ore pe zi, prin taxe si impozite.

Prin urmare, daca ihrive ar fi genul pe care vrei tu sa-l insinuezi ca ar fi in primul paragraf, pe el l-ar avantaja o abordare socialist-liberala.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde catalin1972 » 17 Ian 2012, 12:07

Cred ca discutia a deviat ,era vorba de o aberatie lansata de citeva televiziuni aservite politic (toate sint :D dar numai citeva au lansat aberatia cu SMURD ;) ).
Realitatea e ca actualul guvern a luat o gramada de masuri antipopulare ,a "scuturat" o gramada de lenesi care traiau "pe spatele" statului !Totusi ,pina la dictatura mai e mult ( cam un infinit :D )
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 17 Ian 2012, 12:17

De acord, deja s-a ajuns la atacuri ad hominem si nu mai are nici un rost.
DanielArdelian2

Brainiac

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum