ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
12 Aug 2007, 01:44
Salutare domnilor
M-am intors in Bucuresti, unde am avut surpriza sa constat verificandu-mi e-mailul ca mi-a fost emisa de catre soc de leasing o factura ce reprezinta dobanda de prefinantare. Desi intr-adevar, este mentionta undeva bine ascunsa in contract, nu am stiut de existenta ei, dat fiind faptul ca am intrebat de la inceput care sunt TOATE taxele, ratele, dobanzile si mai stiu eu ce. Nu mi-a spus NIMENI NIMIC de aceasta dobanda de prefinantare, pt ca acum sa ma trezesc ca trebuie sa o platesc. M-am umplut de spumant, si cum pana luni nu voi obtine nici o lamurire de la HOTII aia, m-am gandit sa va intreb pe voi, poate cineva care a trecut prin asta ma lumineaza si pe mine un pic (scade, creste, de cate ori a platit-o, vine lunar, etc).
Multumesc.
PS HOTII aia sunt Volksbank Leasing
12 Aug 2007, 03:17
Habar nu am, am cautat in fuga pe Internet si am gasit ceva pe softpedia legat de faptul ca unii dealeri varsa banii dupa 1-2 luni la importator... O fi ceva aici, n-o fi...?
Oricum, de cei de la VB m-am ferit. De la inceput cand m-am interesat de un credit la ei mi-au facut calcule la telefon, era OK; cand le-am cerut detalii complete asupra taxelor si a tuturor cheltuielilor, au disparut in ceata. Am primit raspunsul dupa cateva zile si nu am fost convins ca era complet.
Alta chestie pe care am remarcat-o la ei este ca nu lucreaza cu EUR/USD BNR (sau BNR + x), ci fac ei cotatia. Cu alte cuvinte, daca ei decid ca azi 1 EUR face 5 RON asta este, nu poti decat sa te conformezi si sa platesti la cursul lor.
12 Aug 2007, 23:30
da, eu am fost in aceasta situatie...dobanda de prefinantare se plateste o singura data si e legata de faptul ca societatea de leasing plateste dealerului intreaga valoare a masinii, inainte ca tu sa o ridici si sa incepi sa-ti platesti ratele lunare...
masina e de fapt proprietatea societatii de leasing pana la achitarea tuturor ratelor din contract...asta stii...
dobanda de prefinantare reprezinta dobanda pe perioada dintre achitarea intregii sume de catre societatea de leasing dealerului si momentul semnarii procesului verbal de receptie a masinii de catre tine...
am platit si eu , nu-mi amintesc exact, parca vreo 140 RON, important e ca O SINGURA DATA
si nu la Volksbank
12 Aug 2007, 23:52
Eu nu, desi tot in leasing e masina...
13 Aug 2007, 17:01
Multumesc, este asa cum a zis Alen. Se plateste o singura data din motivul descris mai sus.