Discutii libere/forum

Plec la Brasov

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Plec la Brasov

Mesajde DanielArdelian2 » 13 Aug 2007, 21:12

Salutare,

Intrucat n-am avut timp si bani sa fac un plan de concediu foarte elaborat pentru anul acesta, am hotarat impreuna cu logodnica sa facem o plimbare cu Fifi pana la Brasov (n-am mai fost de vreo 10 - 15 ani). Speram sa avem parte de munte, plimbari, locuri de vizitat samd.

Planul este sa plecam miercuri dimineata din Timisoara si sa ne intoarcem luni dimineata.

Am citit postul faimos al lui leontet despre Brasov dar as dori totusi sa va intreb cateva lucruri:

- puteti sa-mi faceti ceva recomandari referitor la traseul Deva - Brasov ? Pana in Deva ma descurc, ca doar acolo m-am nascut :)
- puteti sa-mi recomandati ceva pensiuni pentru cazare, la periferia orasului sau chiar in afara lui ? Logodnica a gasit pe google Casa Rasnoveana, care pare destul de interesant, bine plasat - parca la vreo 15 Km, stiti ceva despre ei ?
- daca vreunul dintre fordistii din Brasov ar fi amabil sa-mi lase pe PM un numar de telefon, in caz de nevoie, m-as bucura, as aprecia si voi cauta o metoda sa ma revansez
- daca fordistii din Brasov sunt de acord, as fi super-incantat de o mini-intalnire.
- pt. toxicristi daca ai timp si chef sa ne intalnim, ai putea sa-mi lasi un nr de telefon pe PM ? Iti sunt dator doua beri :D

Multumesc,
Dani Ardelian.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Maximilian » 14 Aug 2007, 00:13

Ai grija in Brasov...semnalizare mai proasta ca acolo nu am vazut niciunde(sa nu se supere nimeni pe mine, dar am vazut pana si semne puse in directii opuse, dar niciunde semn sa faci stanga ca sa ajungi la gara...toata lumea pe acolo iti spune ca trebuie sa o intorci :lol: )
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde mariuscociorva » 14 Aug 2007, 11:37

din deva , traseul e sibiu-fagaras-brasov?
daca da am intels ca tre sa te umpli de distonocalm ca lucreaza baietii la drum si se circula ca dracu
in cazul in care plimbarea e mai lunga sa nu mergi pe drumul curtea de arges campu lung ca faci infarct din cauza drumului
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde cata23 » 14 Aug 2007, 12:16

$1 scrie:$2in deva , traseul e sibiu-fagaras-brasov?
daca da am intels ca tre sa te umpli de distonocalm ca lucreaza baietii la drum si se circula ca dracu
in cazul in care plimbarea e mai lunga sa nu mergi pe drumul curtea de arges campu lung ca faci infarct din cauza drumului

Da, se circula greu intre sibiu si brasov, se lucreaza pe portiuni, sunt o groaza de semafoare si foarte prost asfaltul.

Dar poate se vor termina lucrarile intre timp.

Drum bun !!! :?
cata23
Member

Maşina: Ford Mondeo MK4

Mesajde DanielT » 14 Aug 2007, 12:28

Nu veni pe sibiu!!!!!!!!! Mai bine Deva-Alba-blaj-Medias-Sighisoara-Brasov.frumos si asfalt f.bun.Iar pt.cazare

http://www.wolfinn.ro
FOCUS TOURNIER 2002 TDDI -90CP
DanielT
Ford Freak

Mesajde DanielArdelian2 » 14 Aug 2007, 17:21

Ok, multumesc la toata lumea pentru informatii, in mod deosebit pentru cele privind starea drumurilor !

O sa merg pe ruta Alba - Medias - Sighisoara.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde gokey » 14 Aug 2007, 19:50

ai grija cum iesi din blaj spre medias , drumul ffff prost cativa km
mi-am indoit o janta
Multiplic chei auto cu CIP - FORD, vag, opel, peugeot , lexus, toyota ,buick, chevrolet , fiat, mercedes , etc. In cazul pierderii tuturor cheilor execut chei dupa butuc , cod cheie mecanica
http://chei-auto-timisoara.blogspot.ro/

Chei cu telecomanda si tip briceag pentru : FORD, VW, OPEL ,ETC.
info : 0722273451
gokey
1nsane Member

Maşina: EDGE + KUGA

Mesajde gokey » 14 Aug 2007, 19:51

mi-am indoit o janta
Multiplic chei auto cu CIP - FORD, vag, opel, peugeot , lexus, toyota ,buick, chevrolet , fiat, mercedes , etc. In cazul pierderii tuturor cheilor execut chei dupa butuc , cod cheie mecanica

gokey
1nsane Member

mi-am indoit o janta

gokey
1nsane Member

mi-am indoit o janta

gokey
1nsane Member

Mesajde gokey » 14 Aug 2007, 19:54

cum se pot sterge posturile , nu stiu cum a aparut de atatea ori !!??

gokey
1nsane Member

Mesajde Alen » 14 Aug 2007, 21:39

$1 scrie:$2um se pot sterge posturile , nu stiu cum a aparut de atatea ori !!??

:D :D
las' ca le sterge Big Brother :D
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde BV04EDF » 14 Aug 2007, 21:53

Poti incepe cu Poiana Brasovm apoi :

1 - MUZEUL DE ISTORIE BRASOV - CASA SFATULUI Adresa: Piata Sfatului, nr. 30
2 - Biserica Neagra (foarte aproape de muzeul de istorie)
3 - MUZEUL PRIMEI SCOLI ROMANESTI - Adresa: Piata Unirii nr.2-3 (situata in incinta ansamblului Sf. Nicolae din Piata Prundului)
4 - MUZEUL DE ARTA - Adresa: Bdul Eroilor, nr. 21
5 - BASTIONUL TESATORILOR - Adresa: Str. G. Cosbuc, nr. 9 (foarte aproape de locul ultimelor intalniri ford Brasov) :)
6 - TURNUL NEGRU - Adresa: Aleea Dupa Ziduri, pe Dealul Straja, in afara zidurilor cetatii
7 - BASTIONUL GRAFT - langa Turnul Negru

Cam astea ar fi cele mai importante dupa parerea mea. Poate facem si un blitz - meeting ca stau foarte prost cu timpul, sa vad cum ma organizez.

@Maximilian - nu cred ca se supara nimeni, ai dreptate in mare parte, eu cel putin iti gasesc postul amuzant. Intre timp aproape toate intersectiile importante din Brasov au devenit sens giratoriu, ceea ce nu-mi e pe plac sub nici o forma, preferam balciul de dinainte. Cat despre gara...asa e, nici acum nu exista un indicator catre ea :D
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde toxicristi » 14 Aug 2007, 23:55

Salutare!
Sunt plecat la bunici intr-un sat din MM si mai rar cu net-ul pe aici...
Postez dintr-un ghid pe care l-am facut ptr alt(i) user(i), asa ca mai dau si un copy paste

Sal!
Cam in doua zile poti vedea tot ce e de vazut.

Sper ca nu te superi daca dau un copy paste la ce am mai scris (harta e facuta ptr alen, care avea cam 6 ore de sezut (si statea la flamingo, asa ca ignora dreptunghiul luminat de sus), pentru tine nu se aplica neaparat, ca ai mai mult timp de vizitat si ar trebui sa vezi tot ):

Ti-am pregatit si o harta. Cand te uiti la ea, am notat cam 4 posibile trasee. Cele mai linistitoare sunt cele de pe extreme, adica Dupa ziduri (cu turnul alb si negru, bastionul grant (de unde cred ca se pot cumpara ceva suverniruri, dar nu sunt sigur), dar si un canal cu "mireasma" medievala cateodata), iar in cealata parte, Aleea de sub Tampa, o plimbare placuta si linistitoare. Cele de pe mijloc (Muresenilor si Republicii) se bucura de o arhitectura tipic medievala, dar au si o latura puternic comerciala (impanzite cu magazine). La capatul lui republii se afla Piata si Casa Sfatului (care cred ca este muzeu) langa arhicunoscuta Biserica Neagra. De acolo, ai putea sa mergi spre Tampa, pana dai de strada Poarta Schei, iar mergand in sus pe aceasta strada nu trebuie sa pierzi Strada Sforii. Trecand de aceasta, vei intalni o sinagoga pe stanga, iar apoi vei da de Poarta Schei si Poarta Ecaternia, un mic parculet pe dreapta, vis-avis de care se afla liceul Andrei Saguna. De aici ai putea sa mergi si mai sus spre Piata Unirii (coltul din stanga jos al hartii, unde se intoarce strada galbena), unde se afla diverse monumente, Prima Scoala Romaneasca si Biserica Sfantul Nicolae sau poti merge spre tampa, pe aleea de sub tampa si o plimbare cu telecabina pana in varf.

Imagine

In principiu, cam astea ar fii principalele atratcii turistice (luate de pe net):
1. Piata Sfatului
2. Str. Republicii
3. Biserica Neagra
4. Magazinul Star
5. Biserica Sf. Nicolae si Prima Scoala Romaneasca
6. Aleea de sub Tampa + Telecabina spre Varful Tampa
7. Dupa Ziduri + Turnul Alb + Turnul Negru
8. Casa Sfatului - Muzeul de Istorie
9. Str.Sforii

http://www.brasovean.ro/cat_atractii_tu ... rasov.html

Ar trebui sa mergi si pana in Poiana Brasov, ca e frumos si acolo.

Uite o harta fara marcaje (daca vrei sa o printezi sau sa o iei cu tine):
Imagine

Sa nu uit de panourile touchscreen de la casa sfatului. Unu e cu pensiuni, restaurante, etc, altul cu harta orasului, iar de la al treilea iti poti face poza acolo si o trimiti pe email (ask alen :) ).

Cam in ce perioada treci pe aici? Sper sa fiu prin zona, ca sa ne intalnim :)

Pensiune nu prea stiu. Alen a fost la mai multe , iti poate zice el cum au fost. Daca vrei prin bran, am o cunostinta pe acolo si pot sa intreb niste preturi. E la drumul mare, deci nu e afectata de ce vezi la TV .

L.E.
1. Nu veni pe sibiu, ca numa te umpli de nervi de la atatea semafoare.
2. Ce aveti cu giratoriile? :D Sunt de departe cel mai eficient tip de intersectie. Fac pariu ca la intersectia Calea Bucuresti cu Saturn nu mai stau cat 2 ture la semafor.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde DanielArdelian2 » 15 Aug 2007, 00:50

Multumesc pentru informatii, imi sunt de mare ajutor !
Pensiune am rezervat prin telefon la Rasnov (Floarea de Gheata).
Ca traseu, vin prin Alba Iulia, ocolesc Sibiul.
O sa fiu de miercuri seara (15 Aug) pana duminica seara (19 Aug), o sa-ti las numarul meu de telefon pe PM, poate reusim sa ne intalnim.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde Alen » 15 Aug 2007, 00:53

@danielardelian : incearca sa nu ratezi sinagoga, e o experienta deosebita, mai ales daca nu ai mai fost niciodata intr-una, asa ca mine...m-a impresionat custodele de acolo, am stat aproape o ora inauntru, eram doar familia mea si cu el si am avut tot timpul sa vorbim...foarte interesant si captivant...
plus tichiuta aceea pe care mi-a pus-o pe cap la intrare si pe care doar barbatii sunt obligati s-o poarte intr-un lacas de cult evreiesc...
cat despre pensiuni, eu am stat la Flamingo (vezi harta lui toxicristi) prima data cand am fost, iar a doua oara la Casa Muresan (pe strada Nicopole), dar sunt prima la 180 ron/noapte, cea de-a doua la 190 ron/noapte, deci cam scumpe....chestia e ca noi am fost in delegatie, deci nu prea ne-au pasionat atat de tare preturile, cazarea era decontata...
sunt convins ca se pot gasi si alte pensiuni mai accesibile ca pret, dar aici din pacate nu prea te mai pot ajuta...tot cu baietii din Brasov...
in rest, excursie placuta iti doresc... :D

LE:nu ti-am vazut postul, cat am scris eu, tu ai postat deja... :D
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde BV04EDF » 15 Aug 2007, 09:24

Da, dar sunt o gramada care inca dau prioritate de stanga, desi e plin de indicatoare care spun altceva, ca sa nu mai vorbesc de femei care sunt realmente pierdute in sensul giratoriu (fara suparare pentru colegele noastre). Mai ales cand vad combinatia blonda cu jeep imi vine rau :x
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

sall

Mesajde tatelu » 15 Aug 2007, 19:29

Daca ai nevoie de un nr de telefon ti-l trimit prin PM......
Un vagon lenes: Ford Focus 2001 Rosu 75 cp
tatelu
Incepator

Maşina: Ford Focus 2001, 1.8

Înapoi la Discutii libere/forum