Discutii libere/forum

Portarea unui numar de pe abonament Orange in alte retele.

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Portarea unui numar de pe abonament Orange in alte retele.

Mesajde O'neill » 28 Mar 2012, 18:11

Problema mea ar fi urmatoarea.
De 11 ani de zile sunt client "fidel" Orange daca pot spune asa. Adica am avut (si am) mereu cel putin 1 abonament la ei (la un moment dat aveam chiar 3, acum mai am 2 :evil: ), le-am platit intotdeauna la zi, nu am avut restante, etc.
Acum 1 an de zile mi-am luat un smartphone de la ei, iar desteptul de la Orange shop mi-a recomandat sa imi iau un numar nou la ei ca o sa am nu stiu ce beneficii in plus, decat daca as face prelungire la abonamentul pe care il aveam deja la ei, urmand ca imediat dupa asta sa il reziliez pe cel vechi.
Buuun. Iau telefonul (Nokia N8), aveam o carteluta mai veche la ei (fost abonament in urma cu ani de zile), fac un nou contract cu Orange pe 2 ani de zile cu minute + trafic de net inclus, urmand ca ulterior sa fac cerere de reziliere a vechiului abonament si trecerea lui pe cartela prepay.
A doua zi sun la 411 - serv clienti orange si cer rezilierea vechiului abonament si trecerea lui pe cartela prepay. Nenea de la call center incepe cu vrajeala, ca nu e bine, ca ma costa mai mult, ca bla bla bla iar daca a vazut ca eu nu si nu, imi zice:
- "Pai nu se mai poate face trecerea de la abonament la cartela prepay de la inceputul anului 2011 !!" :shock:
Pai zic:
- "Si eu ce fac acum, ca tocmai m-a prostit ala al vostru de la orange ieri sa fac un abonament nou si ca pot sa il inchid pe cel vechi cand vreau!! Stau cu 2 abonamente acum pe veci???"
- "Asta e, ne pare rau... politica firmei. Nu se mai fac treceri de la abonament la cartela, ci doar invers"
Deci daca era langa mine il impuscam pe dobitoc.
Problema e ca eu avand numarul de foarte mult timp in retea nu mi-am permis sa renunt la el, drept urmare l-am redus la cel mai mic abonament de la orange adica 2 euro de la 10 euro parca si m-au obligat inca o data sa prelungesc abonamentul cu inca 1 an. Deci nesimtiti pana la capat, chiar jigodii astia de la orange!!!
Intre timp am cautat pe net si am vazut ca nu sunt singurul prostit pe fata si ca mai sunt o gramada, uni au patit ca mine, altii au reclamat la protectia consumatorului si se pare ca au reusit sa-si pastreze numerele pe cartela, etc.
Acum 1 luna si ceva de zile iar iau legatura la 411 cu un tembel orange si ii spun ca am aflat ca se poate face trecerea la cartela si ma ia si asta ca si ceilalti ca nu e bine, ca e muuult mai scump pe cartela, ca trebuie reincarcata la fiecare 6o de zile cu nu stiu cat, ca nu se poate face trecere deoarece numarul meu e foarte vechi in retea, etc. iar eu i-am raspuns clar ca incepand cu 1 aprilie 2012 vreau sa imi rezilieze abonamentul si ca vreau sa imi pastrez numarul pe cartela.
Azi i-am sunat iar sa le aduc aminte si normal mi-au dat acelasi raspuns, cum ca nu se poate face trecerea. Le-am zis ca plec cu numarul in alta retea si a ramas ca pe data de 1 aprilie 2012 o sa primesc mesaj de la ei daca se poate sau nu face schimbarea.
Problema ar fi ca daca nu se face trecerea pana pe 30 martie, pe 1 aprilie ma trezesc cu dobitocii ca imi dau mesaj si ca imi inchid de tot abonamentul, pierd si numarul si nici nu mai am ce porta in alta retea, deoarece numarul va aparea ca inactiv.
Sincer eu nu vreau sa plec din Orange, dar nici nu vreau sa mai platesc inca un abonament degeaba. Vreau doar sa imi pastrez numarul si pentru asta sunt dispus sa plec din retea.
Asadar a reusit cineva sa isi pstreze numarul pe cartela, chiar se tin de cuvant astia sau doar vor sa ma pacaleasca de 1 aprilie.
Astept opiniile voastre urgent! Nu-i de gluma cu astia! :roll:

Stima.
O'neill
1nsane Member

VIN: BECIULDOMNESCROSU

Re: Portarea unui numar de pe abonament Orange in alte retel

Mesajde O'neill » 29 Mar 2012, 17:17

Chiar nu a portat nimeni un numar dintr-o retea intr-alta sau sunteti prea plictisiti sa raspundeti??? :(
O'neill
1nsane Member

Mesajde PH3N0M3N » 29 Mar 2012, 17:34

Iti raspundeam eu, dar de abia acum am intrat pe forum. Eu mi-am portat numarul din Vodafone in Cosmote, dar de pe abonament pe abonament. Eu din cate-mi aduc aminte, la data aceea nu se puteau face transferuri de pe abonamente pe cartela, dar nici nu eram foarte bine informat; vroiam doar sa ma mut rapid.
Chestia e ca prin iunie-mi expira si mie cei 2 ani de contract si vroiam sa ma mut cu acelasi numar de la Cosmote iar la Vodafone, dar pe cartela. Deci, ma cam intereseaza si pe mine subiectul. Daca afli ceva spune-mi si mie sau scrie aici, iar eu voi face la fel.
Multumesc.
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde Mihai L » 29 Mar 2012, 20:45

Eu am mai portat, dar numere de fix... Cateva idei:
1) Daca abonamentul e de 2 EUR/luna, cat te-ar putea costa rezilierea contractului? ;)
2) Nu stiu exact datele, dar te-ai putea duce la alt furnizor de voce pe mobil si sa intrebi care sunt conditiile de portare
3) Chestia ca e mult mai scump e cam adevarat, dar daca ai alte reguli e inutil sa aduci asemenea argumente. Prin urmare foarte probabil minte. Scrie-le o cerere si sa-ti raspunda in scris.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde O'neill » 29 Mar 2012, 21:43

Multumesc pentru raspunsuri.
Cum am spus si mai sus in primul post eu nu vreu sa plec din orange, vreau doar sa-l trec pe cartela prepay. Dar indivizii aia de la serviciu clienti sustin una si buna ca nu se poate si gata!
Nu ar fi problema de 2 euro ca nu e mare suma (celalalt abonament pe care il am tot la orange e de 20 de euro), insa pur si simplu l-am platit tot anul 2011 degeba si nu mai vreau sa il platesc in continuare, DAR ... vreau sa imi pastrez numarul activ! Atat!
Am vorbit azi iar cu ei, am dat de alt tip si mi-a spus dupa ce s-a interesat ce si cum de nr. meu si mi-a spus ca e propus pentru a fi trecut la cartela prepay incepand de pe data de 2 aprilie. Nu era f sigur, a zis ca in proportie de 75% e cartela sigur. Acum ramane sa vedem.
O'neill
1nsane Member

Mesajde O'neill » 02 Apr 2012, 19:36

Update@ Vineri m-au sunat baietii de la orange sa imi spuna ca nus' ce probleme au cu contul meu si ca nu imi pot face trecerea de la abonament la cartela prepay incepand cu 01.04.2012, drept pentru care m-au amanat pana pe data de 01.05.2012 cu costul abonamentului pe perioada asta "din partea casei". Hmmm... dubios! Nu stiu ce sa cred.
O'neill
1nsane Member

Mesajde Alen » 02 Apr 2012, 20:09

Vor sa te faca sa renunti la decizie, dar te iau pe ocolite.
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde verga_Cip » 03 Apr 2012, 09:27

@PH3N0M3N: eu am fost la Vodafone acum 1 luna si mi-a zis ca-mi trece un abonament la cartela :D Nu vreau sa-i judec pe niciunii, insa eu am avut niste meciuri tari cu Orange asa ca nu mai fac nimic la ei :D. Dar...portarea se face cu cerere catre Orange, pe care ei sunt obligati sa ti-o inregistreze si sa-ti dea raspuns, asa cum spune si Mihai. Portarea poate dura 1-2 zile, deci in acea perioada "nu ai ton" ca sa spun asa.

Oneil: e cam nasol ca daca te-au mintit ca se poate si nu se poate, tu nu prea poti demonstra :D
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde xsindaman » 03 Apr 2012, 09:41

Incearca sa vorbesti cu ei si fata in fata. Mergi la un magazin Orange si intreaba-i iar de problema ta, altfel te trateaza cand nu se ascund in spatele unui telefon. Eu mi-am portat la fel un numar vechi de la vodafone la cosmote, doar ca a fost de pe pre-pay tot pe pre-pay.
xsindaman
Gold Member

Maşina: Focus II, 2006, TDCI, 1560 cmc, 66 kw
VIN: WF0WXXGCDW6B83362

Mesajde O'neill » 04 Apr 2012, 14:47

Nu. Cei de la orange shop din Rm. Valcea sunt mai nesimtiti si prost pregatiti decat cei de la center call. Am incercat sa vorbesc si cu ei si m-au pus sa sun la 411.
In alta ordine de idei, am vorbit zilele astea si cu un prieten dealer orange din Valcea si imi spunea sa astept ca este posibil sa ma sune si sa imi faca o oferta noua de abonament. Sa vedem cu ce vin baietii, dar eu oricum vreau sa renunt la abonament. :roll:
O'neill
1nsane Member

Mesajde O'neill » 25 Mai 2012, 17:23

Update.
De la 01 mai 2012 am trecut numarul pe cartela prepay, iar acum de la 01 iunie 2012 il portez in vodafone tot pe cartela.
Deci se poate, totul e sa te ti de capul lor, ca "e smekeri" .
O'neill
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 05 Iun 2012, 12:42

=D>

Poate ar fi util sa expui si "armele" pe care le-ai folosit :))
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Înapoi la Discutii libere/forum