Discutii libere/forum

Achizitionare masina USA.

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Achizitionare masina USA.

Mesajde xetix » 28 Mar 2012, 19:33

Buna seara.
Sunt interesat in a achiztiona o masina din USA.Doresc sa stiu ce implica acest lucru.Precizez ca eu o sa ma duc personal pana in USA sa achizitionez masina .Intrebarea cea mai complicata este sti cineva cat costa aducerea ei peste ocean,ma refer la container.Precisez ca masina costa 18000 dolari in america ,iar in europa costa circa. 26000 euro.In afara de vama se mai plateste vreo taxa ?

Va multumesc.

P.S. Sincer chiar nu stiu in ce categorie se incadreaza acest subiect,se poate muta daca se crede ca am posta gresit.
http://www.helpioana.ro

Binecuvantat este cel care nu asteapta recunostinta, caci acela nu va fi dezamagit.
xetix
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo (B5Y) 2004 1.8l 125 cp
VIN: WF05XXGBB54A52019

Re: Achizitionare masina USA.

Mesajde xxl_cm » 28 Mar 2012, 21:44

da, in afara de vama se mai plateste TVA (bineinteles la suma ce include si vama, ca asa e la noi).
containerul s-ar putea sa te coste pana la 1500 USD si e preferabil sa inchiriezi container pana undeva in europa unde sunt multi transportatori (olanda, germania, polonia) si sa te duci sa ridici masina de acolo.
cauta pe softpedia, e un thread intreg acolo cu achizitia unei masini din sua.
FORD = Fix Or Repair Daily
xxl_cm
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 1.3 benzina+GPL 2006
VIN: WF0DXXGAJD6T81498

Mesajde xetix » 31 Mar 2012, 00:24

Am gasit.Pentru cine ar fi interesat pot sa-i dau link-ul in pm.Ms XXL

later edit : http://www.rarom.ro/RO/article--Se%20po ... --199.html :?

Binecuvantat este cel care nu asteapta recunostinta, caci acela nu va fi dezamagit.
xetix
Gold Member

Mesajde xetix » 31 Mar 2012, 00:53

Deoarece au trecut cele 20 min nu mai pot modifica mesajul
Pentru ce-i interesati:
- daca e noua si e produsa in afara sua, esti obligat sa o inmatriculezi acolo prima oara - taxa e aprox 10% (daca e sh, nu mai platesti nimic)
- cam 200 de dolari acolo taxa de inmatriculare provizorie (adica numere valabile 1 saptamana, cat sa o duci de la dealer la transportator)
- transportul - un containter mare (2 masini) costa cam 5000$. unul mic (1 masina) e cam 3500$ deci e mai bine sa te combini cu cineva la transport,port Constanta (Germania - Bremen 4200$ mare si 2400$ mic)
- tva - 19%
- vama - 10% (impreuna cu vama inseamna 29% deci aproape de ce ai auzit tu)
- taxa de prima inmatriculare (aferenta masinii)
- taxa de talon, numere, asigurare obligatorie (astea te duc cam 100euro, sunt irelevante)
- In SUA exista foarte putine diesel-uri si motoare incep de la 2500 cmc.
- Se merita aduse in tara masinile care depasesc valoarea de 15000$.

Daca este vreo persoana interesata si vrea sa achizitioneze o masina din USA putem imparti containerul sa iesim mai ieftin.

xetix
Gold Member

Mesajde Officer » 31 Mar 2012, 14:39

Sa ai grija ca tipul acela de masina sa fi fost omolgata in ue pt ca altfel o sa trebuiasa sa faci omologare la rar. Un prieten si-a adus un c klasse amg acum vreo 2 ani si a trebuit sa schimbe farurile pentru ca nu puteau fi reglate nu stiu cum si a mai dat cateva mii de euro. O sa il intreb exact ce probleme a intampinat.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde xetix » 31 Mar 2012, 18:13

Ms pentru pont.Doresc sa achizitionez tot asa o masina asamblata in germania ,dar exportata in america.o sa fiu atent la aceasta treaba.
Din cate am vazut eu la ei in talon nu apare nici o norma de poluare si cati cai are masina :? .
Astept inca informati de la persoane care au trecut prin asa ceva, ca una e teoreticul si alta e practicul.
Va multumesc

P.S. Nu doresc oferte de la firme care se ocupa de asta.

xetix
Gold Member

Înapoi la Discutii libere/forum