ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Sfat Achizitie C-max

22 Aug 2007, 13:11

In primul rand vreau sa salut toti forumistii si sper sa ma alatur voua posesorilor de Ford,eu fiind vechi alfist dar necesitatile actuale(bebe,catel,familie numeroasa) ma indreapta spre achizitionarea unui c-max

bun...despre masina
an 2005,110000km,1.8tdci-115cp,masina este ca nivel de echipare Ghia,adica full-dublu climatronic,pilot automat,carkit,jaluzele spate,scaun electric sofer,jenti al,6 srs,etc,de fapt daca am spus Ghia se cam intelegea ce si cum dar mi-a facut placere sa enumerez dotarile :lol:
Masina are carte service ultima revizie la 80500km,deci ar trebui ca la 120km sa fie si revizia cu schimbare de distributie,masina o achizitionez de la un dealer,deci cu garantie 6 luni cutie+motor,pretul de ACHIZITIE 10400E+TAXA DE INMATRICULARE 980E-ARE EURO 4

intrebari-cum vi se pare pretul raportat lamasina,ce parere aveti de motorul de 1.8,am vazut ca majoritatea c-maxurilor din tara au 1.6 ...va multumesc anticipat ptr raspunsuri si daca le puteti da cat mai repede ar fi ok-maine ma duc sa iau masina
ah si o distributie de schimbat cam cat ar costa?banuiesc ca e acelasi motor de pe focus...imi cer scuze daca am gresit pe undeva si sper sa maalatur curand voua! :lol:

22 Aug 2007, 15:15

salut

cica la diesele se recomanda sa la schimbi imediat cum le iei filtrul de motorina

pt piese, incearca la topicul de vanzari sau reclame, la "ford_mazda" sau "FORCAR" ... vezi ca mai sunt diversi care aduc piese originale

23 Aug 2007, 22:53

masina o iei din tara sau de afara? daca e de afara ar trebui sa fie ok, verifica insa incadrarea la euro 4 sa nu fie o confuzie. daca e din tara...nu stiu ce sa zic, da o fuga la autotest cu ea.

si da cind pui mina pe ea fa-i un schimb de ulei si filtre caci nu stii niciodata ce a facut cel dinaintea ta si chiar daca a zis el ca a pus ulei nou poate nu a pus ceva "qualitee" ca doar urma sa o vinda si trebuia doar sa toarca pisicuta...

mai uita-te la gradul de uzura al volanului si schimbatorului (si astea pot fi schimbate) iar daca sint neuzate atunci au fost schimbate, deci o cosmetizare, si se prea poate ca nr de km sa nu fie tocmai cel declarat. vezi si tapiteria in ce stare e si ridica bancheta din spate (lasa-i spatarul, pliaza-l, etc) si vei vedea daca proprietarul a avut niscai animale de casa prin masina gen ciine etc caci in general la cosmetizari pe acolo nu se prea umbla, apoi vei vedea cit de utilizata a fost bancheta din spate si iti vei da seama daca a fost folosita pentru transport persoane sau pentru diverse servicii de carausie dupa starea arcurilor si diferenta de uzura a tapiteriei fata de cea de la vedere.

cam astea ar fi cele pe care le stiu eu si le-am mai citit. in rest avem pe aici "experti" in sh-uri (eu nu sint unul dintre ei) care cred ca te vor ajuta mai mult decit mine.

oricum, bine ai venit si bafta! te asteptam pe la initilniri si cu poze pe forum daca o sa fie intr-un ceas functional!

24 Aug 2007, 10:28

Suna bine masinuta de mai sus, inclusiv pretul. Motorizarea este super. Eu am o experienta neplacuta traita in C-Max datorita motorasului de 1.6 benzina, suficient de sub-dimensionat cat sa iti dea emotii intr-o depasire mai la limita. In rest e ok, placuta si la drumuri lungi si in oras, are spatiu de stocare suficient, iar schimbatorul de viteze e foooarte placut plasat.

24 Aug 2007, 12:02

multumesc pentru sfaturi,tocmai am cumparat masina ieri,este impecabila si imi place la nebunie....ca masina de familie este ideala...masina are euroIV,am garantie 6 luni motor+cutie,masina a venit direct de afara,dupa vin am aflat ca a fost fabricata in Germania,iar motorul de 1.8 tdci mi se pare foarte reusit...putin off topic...masina are multe gadgeturi...de exemplu nu stiu cum sa dezactivez sistemul de follow me home-cred ca ala e -cand inchid masina mi se aprind becurile de la oglinzi si lumineaza....nu stiu cum dezactivez asta...orcum in curand o sa postez la masina mea poze si alte impresii...si bine v-am gasit! :lol:

24 Aug 2007, 12:43

Felicitari pentru achizitie, asteptam o prezentare a masinii la "Masinile Membrilor", ceva poze, etc...

De curiozitate, cate kilograme are masina (din talon) ?

Pe mine ma tenteaza foarte tare un C-MAX ca urmatoarea masina, peste vreo 4 ani, cand Fiesta o sa mi se para neincapatoare, de-asta sunt foarte interesat de toate amanuntele - confort, fiabilitate, siguranta, manevrabilitate, etc. :)

24 Aug 2007, 13:28

daniel o sa ma uit si te anunt...1483 parca...orcum detaliile la masina mea vor avea si poze si detalii...orcum e super ca masina de familie
Răspunde