Discutii libere/forum

Diferente mari de pret intre firme producatoare de piese.!?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Diferente mari de pret intre firme producatoare de piese.!?

Mesajde doomy852 » 27 Aug 2012, 14:25

Salutare :D
M-am gandit ca ne-ar fi de folos cateva pareri. Aici rog sa-si exprime opinia doar cei care au facut astfel de schimbari si au simtit/sau nu au simtit diferente.
Se observa diferente mari de pret la piesele auto, uneori parca prea mari. Oare diferenta de calitate este la fel de mare? Unele firme doar "impacheteaza" , cum ar fi de exemplu Skf(curea gates, rola Ina) si multe altele.
Exemplu: Bieleta directie "Sidem"- 49Ron iar "Lemforder"-198ron
Bieleta antiruliu "Starline" -36 ron iar "Lemforder" -"140 ron"

Intre aceste preturi se mai afla si firme precum SWAG, FEBI BILSTEIN, MEYLE(firme oarecum cunoscute). Acum ideea este alta. Nu zic ca nu ar fi diferente de calitate intre ele. Dar oare asa mare? Adica o Bieleta Lemforder tine de 4 ori mai mult decat una Sidem?! Da, am simtit diferente de calitate intre placute frana(cele originale m-au tinut mai mult cu 15.000km) dar unele au costat 80ron iar celelalte 260ron.. Da, nu contrazic pe cei care folosesc numai piese pe original si e foarte bine ca isi pot permite. Dar cei care nu isi permit..oare se merita sa platesti o asa diferenta? Voi ce parere aveti?
doomy852
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2, 1.6 ti-vct, 115 cp

Re: Diferente mari de pret intre firme producatoare de piese

Mesajde spaydi2000 » 27 Aug 2012, 15:07

Si eu sunt foarte curios la ce concluzie se ajunge.
Personal eu am schimbat doar placutele de frana de curand. Din fericire nu am apucat sa schimb si alte piese ca sa pot sa imi spun parerea.
If you want something done right, do it yourself!
spaydi2000
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2007 - Berlina - 1.6 TDCI 66KW

Mesajde adispan » 27 Aug 2012, 18:54

cred ca exista o sume de explicatii pentru aceste diferente
1. costurile producatorului: aici intra mina de lucru gen salarii nemtesti sau poloneze sau marocane, si costurile de dezvoltare ale unui produs (de ex, un rulment pt un renault master il gasesc pe cod starline aproape identic cu codul de skf, insa la mai putin de jumatate de pret)
2. locul efectiv al productiei (UE sau alte zone - deci cu sau fara taxe vamale)
3. strategie de marketing - pret mic ca sa castigi piata
4. sursa magazinului (de ex eu gasesc acelasi reper la 3 furnizori diferiti, cu preturi diferite chiar si cu 10%)
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde verga_Cip » 27 Aug 2012, 20:39

corect ce spune Adi. De multe ori se plateste si FIRMA. Nu intotdeauna e si bun daca e firma, mai ales ca multi producatori mai mici incearca sa intre pe piata facand lucruru competitive la preturi mai mici.
mai intervine si productia in masa, pentru ca daca anumite piese se fabrica in cantitati mici automat si preturile sunt mai mari.
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Înapoi la Discutii libere/forum