de octa » 15 Noi 2012, 10:43
de retinut pt. cei ce doresc sa calatoreasca intre arad sau timisoara catre pitesti sau bucuresti sau mai departe si invers...
am fost recent pana la bucuresti. am ales ruta arad-craiova-pitesti-bucuresti si retur in defavoarea rutei arad-deva-sibiu-pitesti-bucureti si retur. imi pare bine ca am ales asa.
ruta aleasa e cu cca. 40 km mai lunga dar e mai rapida si mai usoara, mult mai putin aglomerata decat celalta, prin nordul meridionalilor. drumurile sunt bune, mai putin in localitetea strehaia (jud. mehedinti), unde se efectueaza lucrari ample, dar asteptarea la semafor nu e lunga.
noile centuri ale unor orase precum drobeta turnu severin, caransebes sau lugoj adauga cativa km la total dar sunt de luat in considerare - scurteaza timpul calatoriei.
singura zona mai inceata e intre orsova si caransebes - zona de munte cu serpentine.
intre craiova si pitesti e putin mai aglomerat dar nu se merge incet.
cu o abordare usor peste limita legala in ce priveste viteza maxima admisa (+~10 km/h) dar departe de a avea un stil de condus agresiv, am reusit o medie de 85 km/h intre bucuresti si craiova si de 75 km/h intre craiova si arad (date gps).
sunt doua portiuni autostrada - A1 - intre arad si izvin (langa recas - timis) de cca. 50 km si intre pitesti (sud) si bucuresti (cca. 90 km).
pe ruta pomenita, gasiti zone pitoresti intre caransebes si drobeta turnu severin (munti, dunare) - e bine sa le parcurgeti ziua.
bafta!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPLford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
>>>