Discutii libere/forum

Accident - vreau sa dau in judecata firma cu lucrarile

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Accident - vreau sa dau in judecata firma cu lucrarile

Mesajde DanielArdelian2 » 09 Sep 2007, 17:58

Salutare,

Azi noapte fratele meu venea din Cluj spre Deva, iar in localitatea Vintu (Vintzu) de Jos, intr-o curba, orbit de luminile unuia care venea din fata, s-a urcat cu masina pe niste caramizi de beton lasate pe carosabil pe partea dreapta de cei care lucreaza la repararea drumului, nesemnalizate, nemarcate, nimic...

Masina a derapat, a iesit de pe drum si a ajuns in santul din dreapta drumului in care probabil au de gand sa bage acele caramizi. S-au rupt rotile, jentile, cauciucurile, probabil si directie, punte spate, etc. Inca nu stim foarte exact starea mecanica a masinii (a fost adusa pe o platforma pana in Deva). Fratele meu n-are nimic grav, Thank God.

Acum cateva zile, parintii mei veneau pe exact acelasi traseu si masina din fata lor a avut exact aceeasi soarta.

Cel cu platforma, care l-a adus pe fratele meu in Deva, spunea ca in urma cu exact doua ore a mai cules unul din exact aceeasi curba, exact aceeasi problema...

Politistul care a venit la fata locului a spus ca acolo santurile si caramizile sunt asa de vreun an de zile si ca au mai patit-o multi acolo.

Mie nu mi se pare chiar normal ce se intampla, exista vreo modalitate sa-i tragem la raspundere ?
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde leontet » 09 Sep 2007, 18:08

Evident ca exista, daca mai exista firma care s-a ocupat de lucrarea aparent abandonata! Sa scrie politistul in procesul verbal care au fost conditiile producerii acidentului cat mai exact posibil (dictare recomandata!), faceti poze cat mai repede din toate directiile (ziua si noaptea!), aflati de la primaria localitatii numele si CUI-ul firmei responsabile si... discutati in instanta. NU recomand tentativa (civilizata) a unui contact preemptiv al celor in culpa in vederea unei rezolvari amiabile a conflictului - este mai mult decat probabil ca vor aduce locul intamplarii la o forma acceptabila imediat ce-si vor da seama ca ii asteapta un proces cu consecinte mult mai costisitoare decat finalizarea lucrarii.

Fii tare si... BAFTA!!!
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde VIPER » 09 Sep 2007, 22:02

Niste poze URGENT cu caramizile, din mai multe unghiuri! Si eventual facute cu organul langa ele, pentru a nu fi discutii. Ceva asemanator a patit un coleg pe alt forum si inca lupta din greu!
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde BoogY » 09 Sep 2007, 23:33

Exact pe drumul ala daca nu chiar acelasi viraj tatal meu a avut accident cu fiesta.S-a izbit lateral spate de parapet si l-a aruncat si cu fata.Noroc ca n-avea viteza si masina n-a patit mare lucru,a venit cu ea pe roti acasa.Dar a incercat tot posibilul,s-a certat cu toti politistii de acolo nimeni nu stie nimic nimeni nu se baga.La primarie nu era nimeni(era ora 21 duminica) asa ca s-a lasat pagubas...Noroc ca a avut casco
L.E-asta se intampla acum 2 ani
BoogY

Mesajde hot » 09 Sep 2007, 23:45

Treaba veche cu drumul ala si totusi nu se ia nici o masura.Incearca sa mai gasesti persoane care au fost in aceiasi situatie ca si cea a fratelui tau si daca sunteti mai multi in instanta deja sansele cresc.
Live to ride,ride to live
hot
Gold Member

Maşina: Ford Sierra 1987,Vectra C 2007

Mesajde DanielArdelian2 » 10 Sep 2007, 11:10

Masina care a fost lovita era a parintilor mei (o Dacia 1310). Am mai discutat cu ei si nu prea vor sa se implice in asemenea actiuni. Deh, ii inteleg, oameni simpli, crescuti pe vremea raposatului, traiesc cu impresia ca desi legea ar fi de partea lor, nu se poate sa te pui cu mafiotii care au firme si se fac ca repara drumuri, ca n-ar avea nici o sansa, etc. asa ca din pacate renunta la actiune.

Trista mentalitate, dar avand in vedere conditia lor sociala ii cam inteleg...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde Officer » 10 Sep 2007, 11:12

Avea CASCO?

De obicei, in aceste cazuri, pagubitul repara masina pe CASCO iar societatea de asigurari se judeca cu vinovatii. Daca nu are CASCO poate sa actioneze societatea respectiva in instanta.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde DanielArdelian2 » 10 Sep 2007, 11:13

Nu avea CASCO, masina e din 1983, deci de 24 de ani.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde catalin1972 » 10 Sep 2007, 11:18

Nu trebuie sa te lasi ! Cel mai bine angajezi un avocat bun , stabilesti ce bani vrei tu despagubiri si restul , ce scoate in plus, ii dai lui ...s-atunci cu certitudine o sa faca treaba buna ! :evil: foarte important e sa dai firma in judecata nicidecum sa nu ajungi sa te judeci cu primaria ca astia n-au bani... :wink:
catalin1972
1nsane Member

Înapoi la Discutii libere/forum