Versus

Focus 1 vs Golf 4 vs Astra

Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.

Re: Focus 1 vs Golf 4 vs Astra

Mesajde Y-GreK » 30 Sep 2012, 16:05

Prin 2003 tatal meu se hotarase sa-si ia o masina care sa inlocuiasca batrana Dacie, prima masina a lui a fost un Ford Fiesta 1.6D din 90, masina de care s-a atasat intr-un mare fel.Dar n-a apucat s-o tina prea mult, prin 96 a dat-o din cauza unei legi vamale care dezavantaja masinile aduse de afara si a fost nevoit sa o vanda (era adusa din Elvetia).Datorita pasiunii pentru Ford, fiind prima masina a lui si stiind prea bine ca prima iubire nu se uita, a vrut sa-si ia un Ford Focus, varianta Sedan sau Break de prin 2001-2002.Dar la sfatul unui prieten inginer auto, care acum e la fabrica Opel din Russelsheim in DE, si-a luat Astra G 2.0 DTI Sport Caravan.De ce?
Dieselurile de 1.8TDCI erau cam pacatoase la injectoare (avand in vedere ca era un motor inovator), iar motorina din tara noastra era inca primitiva avand in vedere vremurile, iar interiorul (desi gusturile nu se discuta) nu prea a fost acceptat de nimeni din familie, parea prea SF si disproportionat.Pe cand Astra respectiva era o masina cu un motor fiabil cu distributie pe lant, avea un interior ergonomic si placut pentru vremea respectiva si ca design era un pic peste Focus din punctul meu de vedere, in schimb ca tinuta de drum, un prieten mi-a demonstrat ca Focusul e mult mai distractiv de condus si mai tineresc (prima din clasa ei cu suspensie independenta spate).Dar, Fordul, cel putin atunci, era mai scump la intretinere decat Opelul si acum tind sa cred ca situatia a ramas neschimbata.
Sa nu uitam ca Focusul a fost cel mai apreciat model dintotdeauna in clasa compacta.
Sa nu va mirati ca n-am zis nimic de Golf 4, intentionat nu am spus fiindca nu mi-a placut niciodata, cel putin la noi in tara mi se pare o masina banala, fara personalitate, iar ca fiabilitate nu e cu nimic mai presus decat un Focus sau un Astra.
Intre Focus 1 si Astra G, o aleg pe cea din urma, un model care a facut istorie si a continuat sa fie construita chiar si dupa aparitia Astrei H, la Gliwice, Polonia.O masina fiabila, usor de intretinut si care putea de asemenea sa aibe dotari care sa satisfaca si cel mai pretentios client.De asemenea, sasiul a fost facut in colaborare cu cei de la Lotus, asa ca era destul de manevrabila si ea, nu la fel ca Focusul, dar pentru o masina cu punte semi-independenta spate, eu zic ca nu se facea de ras in fata Focusului, sau mai bine zis in spatele lui. :))
Intre Focus 2 si Astra H, situatia se schimba, castiga detasat Fordul, cel putin varianta de echipare pe care o detin depaseste lejer orice echipare de pe Astra H, calitatea interiorului este mult mai buna, spatiul este mai mare, bordul este mult mai ergonomic, iar ca design, nu stiu ce sa zic, totul tine de gusturi, si Astra este o masina foarte frumoasa.
Y-GreK
Ford Freak
 
Mesaje: 131
Membru din: 20 Sep 2012, 22:21
Maşina: Ford

Re: Focus 1 vs Golf 4 vs Astra

Mesajde cornel mondeo 97 » 30 Sep 2012, 20:47

am avut 2 ford mondeo: mk1 si mk2
acum am o astra g (de 2 ani) exact motorul de care povesteste colegul: 2.0 dti de 101 cp
duc lipsa confortului oferit de ford (stiu ca se vorbeste de focus dar am mers si cu el si stiu ce fel e).
apreciez din plin consumul incredibil al astrei (5.5 mixt), fiabilitatea bucsaraiei si a mecanicii motorului.
din cand in cand (cand e liniste in masina) ma mai enerveaza zgomotul motorului mai sus mentionat.
Cine se scoala de dimineata, DOARME MAI PUŢIN !
cornel mondeo 97
Gold Member
 
Mesaje: 920
Membru din: 31 Iul 2009, 20:20
Localitate: Sibiu
Maşina: Mondeo mk5

Re: Focus 1 vs Golf 4 vs Astra

Mesajde gHapciu » 07 Noi 2014, 21:37

Salutare tuturor.
După ce am răsfoit netul câteva zile, m-am decis să vă cer ajutorul.

Tatăl meu intenționează să își schimbe actuala mașină, o bătrână Dacia și ia în calcul un Opel Astra Caravan (2001 - 2003) sau un Ford Focus combi/wagon, din aceeași perioadă, ambele cu motor pe benzină.
De ceva vreme caută o mașină bună, de preferat cu instalație GPL montată din fabrică și cârlig pentru remorcă, însă așa cum era de așteptat, căutările sunt anevoioase. Cum nu a găsit foarte multe cu instalație GPL, este dispus să îi monteze el una, după achiziție.

Având în vedere că mașina se vrea a fi una de buget, puterea / agilitatea / demarajul sunt criterii mai puțin relevante, primând fiabilitatea și costurile reduse (întreținere, consum etc.).

Mă gândesc la un motor în jurul a 100 de cai, pentru a putea trage mai ușor o remorcă (care va fi destul de des atașată de mașină).
La Focus ce motor mă sfătuiți să caut?
Ne având experiență nici în zona Ford și nici în zona Opel, vă rog să mă ajutați cu ceva sfaturi. Voi ce ați alege și de ce?
Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
gHapciu
Incepator
 
Mesaje: 1
Membru din: 06 Iun 2011, 15:25
Maşina: Ford Transit Connect-R

Re: Focus 1 vs Golf 4 vs Astra

Mesajde cornel mondeo 97 » 08 Noi 2014, 13:07

salut!
iti trebuie cel putin un motor de 1,6 (dar vezi ca la astra e si un model de 1,6 cu 8 valve ce are doar 80 de cp... dar care e mai fiabil).
problema la motoarele de 16v sunt tocmai valvele. eu am avut 2 mondeo mk2 ambele cu motoare de 1,8i 16v... la unul a trebuit sa schimb o valva de evacuare, pt ca nu mai aveam compresie pe acel piston. valava a costat 30 de lei, dar toata cheltuiala m-a ajuns la 800 de lei (piesele plus 300 lei monopera de prieten!)... deci mare grija! trebuie sa masori compresia neaparat.

de recomandat nu-ti recomand nimic, dar iti dau niste argumente pro si contra (cateva esentiale care imi vin in minte tinand cont de masini comparabile. adica acelasi an, aceeasi km, aceleasi dotari, etc.):

FOCUS:
PRO: - placerea de a conduce (ca-n reclama)
- stabilitatea pe viraje... cea mai buna din clasa ei
- confort mult mai bun ca la opel astra
- design mai placut decat la astra (mai ales interior dar si exterior)
- un mic avantaj la pret pare a avea focusul

CONTRA: - consum mai mare ca la astra
- fiabilitatea motorului mai mica ca la astra (aici o sa fie discutii... e doar parerea mea)
- mecanici care sa se priceapa la ford sunt pe cale de disparitie... si prin urmare service-ul este mai scump ca la opel
- piesele sunt un pic mai scumpe ca la opel

ASTRA:
PRO: - consum mai mic decat la focus
- fiabilitatea motorului mai buna ca la focus (repet: aici o sa fie discutii... e doar parerea mea)
- zgomotele interioare cauzate de denivelari/gropi sunt mai mici ca la focus
- piese un pic mai ieftine decat la focus
- multi mecanici se @pricep@ la opel... deci service mai ieftin

CONTRA: - e obositoare la condus (mai ales la drum lung)
- stabilitatea pe viraje... nu prea are
- confortul interior lasa de dorit
- design mai urat decat la focus
- are un defect din fabrica major: jugul motor (nu are lonjeroane) rugineste foarte repede la variantele diesel mai ales. daca te uiti pe langa motor si vezi pamantul sa nu-ti faci griji. daca are acel capitonaj... fa-ti griji!

AMBELE: - au preturi comparabile (focusul pare a fi un pic mai ieftin)
- sunt masinile cele mai raspandite in Romania (deci piese din dezmembrari la greu)
- au unele probleme cu rugina

sper sa te fi ajutat!

Stima!
Cine se scoala de dimineata, DOARME MAI PUŢIN !
cornel mondeo 97
Gold Member
 
Mesaje: 920
Membru din: 31 Iul 2009, 20:20
Localitate: Sibiu
Maşina: Mondeo mk5

Anterior

Înapoi la Versus

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

Cine este conectat

În total sunt 3 utilizatori conectaţi :: 0 înregistraţi, 0 invizibili şi 3 vizitatori (date care se bazează pe utilizatorii activi în ultimele 5 minute)
Cei mai mulţi utilizatori conectaţi au fost 1197 pe 04 Aug 2014, 15:23

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

Zile de naştere

Nicio zi de naştere astăzi

Site Login