Discutii libere/forum

Fete la plaja

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Fete la plaja

Mesajde Nic_Bv » 05 Oct 2012, 07:51

"in exercitarea dreptului la propie imagine" e o notiune foarte abstracta. Probabil colegul Officer poate face lumina in aceasta problema delicata, care ne poate afecta pe toti. Mi se intampla cand fac poze sa prind in cadru diverse persoane, e bine de stiut daca suntem culpabili sau nu in aceasta ipostaza.

Raman la parerea ca atata vreme cat pozele sunt facute in spatiu public, nimeni nu ar trebui sa se supere.

Google blureaza fetele oamenilor pentru ca e dificil de estimat unde sunt localizati, pe spatiu public sau pe domeniul privat (de exemplu in curte).
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde VIPER » 05 Oct 2012, 07:53

"Nimeni nu ar trebui sa se supere" = perfect adevarat. Dar intre ceea ce ne dicteaza bunul simt si lege e uneori o distanta enorma. Vezi legile rutiere de exemplu.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 09:01

razvann
1nsane Member

Maşina: Mondeo Mk4, 2.0 tdci

Mesajde iulipapa » 05 Oct 2012, 11:29

Daca tot am "stricat" subiectul "fetze la plaja" si discutam aprins, intreb si eu: "expunerea indecenta si provocatoare in spatii publice (plaja)" e infractiune sau contraventie? Ca acum imi aduc aminte cat scandal s-a facut cu romanca de si-a aratat un san la o fereastra in Italia.....
"Totul e relativ, depinde ce sistem de referinta iti alegi!"
iulipapa
Ford Freak

Maşina: FF 2 FL, 1,6 TDCI, Titanium; Mondeo mk IV, 1,6 TDCI, Titanium
VIN: WF0SXXGCDS8E84017

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 11:34

Expunerea este un subiect iar fotografiere si publicarea este altul. Primul nu poate fi o justificare pentru cel de al doilea.
razvann
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 05 Oct 2012, 11:47

Deja o dam de gard...

Cu alte cuvinte, nu as mai putea posta aici sau pe fb de exemplu poze din Roma, pentru ca nu am acceptul primariei de acolo (vorbim de imaginea orasului, nu?). Cel mai probabil, pentru fotografierea unei piete pline de oameni ti-ar aduce puscarie pe viata daca te-ar da toti in judecata.
Nu am mai putea face poza la masini (la o expozitie, de exemplu) si posta pe forum pentru ca imaginea este a producatorului...? Cine are sigla Ford la avatar are acceptul Ford...?

Ma intreb oare cum producatorii de masini surprinse pe strada inainte de lansare nu dau in judecata acele ziare care publica pozele.
Ce s-ar face oare fb, avand in vedere ca desi i-ai dat acceptul sa-ti afiseze imaginea, ceilalti 'participanti' nu au acceptul tau, conform legii (nu este un drept care se propaga de la sine)...?

Mi se par exagerate unele prevederi. Eu zic ca spatiul public este public, e ca si cum ai incerca pe plaja sa faci limitari: tu poti sa te uiti la mine, ala care sta doua prosoape mai incolo nu are voie. Practic prin poza transmiti imaginea cuiva care nu a participat la eveniment.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 11:54

Sunt foarte curios cum ar reactiona cei de aici daca si-ar vedea un membru al familiei pozat astfel si mai ales comenturile ulterioare care uneori pot fi catalogate ca ofensatoare.

Pana la urma sugestia colegului @leut27 este de a blura fetzele celor care sunt subiectul publicarii pe forum. Nu pare o ideea rea totusi, chiar daca topicul asta se vrea un fel de "fata de la pagina 5".
razvann
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 05 Oct 2012, 13:00

:D
O contrapropunere: imaginati-va o poza de grup la care toate fetele sunt blurate pentru ca nu ai acceptul participantilor... =))

Cata vreme este intr-un loc public, nu vad de ce ai avea o problema, asuma-ti propriul comportament. Nu vad o solutie in ascunderea lui, ci in constientizare si educare.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde sponsoru18 » 05 Oct 2012, 13:14

parerea mea este ca topicul asta e o pierdere de timp...ma uit la femei pozate in ipostaze "sexy" pe un forum auto...daca vreti sa vedeti buci si tzatze exista o gramada de sitte-uri xxx...fara se se supere cei care au facut poze si le-au postat mi se pare ca cei care fac asta sunt putini obsedati sexual,sa pozezi femeia altuia si sa te bucuri la un sfarc..ca te uiti si admiri da,asta oricine face,dar sa ii faci poze fara voia acestora deja ....
sponsoru18
Gold Member

Maşina: Ford Focus

Mesajde BogdanFSB » 05 Oct 2012, 13:17

nu-ti convine, nu te uiti...foarte simplu

LE: alt topic care s-a dus pe apa sambetei. good job
Ultima oară modificat de BogdanFSB pe 05 Oct 2012, 13:27, modificat 1 dată în total.
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde sponsoru18 » 05 Oct 2012, 13:21

se comenteaza de vreo doua zile pe acest topic,este printre primele cele mai comentate,despre tzatze si buci...care este scopul acestui topic ca poate nu am inteles eu?
sponsoru18
Gold Member

Maşina: Ford Focus

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 13:24

Se pare ca intr-o tara cocalarizata, unde respectul pentru legi si reguli este minim, apelul la decenta este de-a dreptul... indecent.
razvann
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 05 Oct 2012, 13:35

E clar toate femeile fac topless nu ca să fie adulate si pozate ci pt. un bronz uniform...

Un fel curve virgine, scuzaţi-mi expresia dacă sunteţi sensibili si pudibonzi.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 13:39

O analiza profunda by Dr. Freud... 8-}
razvann
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 05 Oct 2012, 14:03

$1 scrie:$2e pare ca intr-o tara cocalarizata, unde respectul pentru legi si reguli este minim, apelul la decenta este de-a dreptul... indecent.

Mi se pare mie sau nu am auzit proteste pe pagina unde apar cocalari...? De cei care au lantul de aur la gat cat bratul, sau cu medalion de 2kg probabil ai ras? :D

Iar pe de alta parte ceri decenta fotografilor de ocazie care au facut poze in locuri publice...? Eventualele ipostaze indecente apartin celor in cauza, deci unde e vina fotografilor? =))

Si uite asa ajungem si la politicieni care iau spaga si dau in judecata pe jurnalistii care ii demasca... Asta e partea cocalarizata a tarii, aici ar trebui sa te plangi.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 14:14

Personal nu doresc o continuare a discutiei, deoarece ce era era de spus, s-a spus. Concluziile le trage fiecare. :-t
razvann
1nsane Member

Mesajde sanderoalex » 05 Oct 2012, 14:40

atata vreme cat si-au asumat tinuta lejera in public,nu cred ca e motiv de suparare.cat priveste partea cu membrii familiei,e o vorba:dormi cum iti asterni!
razvann,sa inteleg ca n-ai intors capul pe strada niciodata?! :))
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde Nic_Bv » 05 Oct 2012, 15:10

$1 scrie:$2unt foarte curios cum ar reactiona cei de aici daca si-ar vedea un membru al familiei pozat astfel si mai ales comenturile ulterioare care uneori pot fi catalogate ca ofensatoare.

Hai ca deja o dai in diverse. Cometariile sunt una, pozele sunt alta. Noi discutam despre legalitatea pozelor, caracterul reprobabil al comentariilor ofensatoare este evident si nu face subiectul discutiei.
Daca incepem sa cultivam pudibonderia ca stare de normalitate ce urmeaza? Indemnul catre femei sa poarte burka?

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 15:50

$1 scrie:$2a inteleg ca n-ai intors capul pe strada niciodata?! :))
Nu pot da un raspuns care m-ar putea incrimina... :-".

$1 scrie:$2aca incepem sa cultivam pudibonderia ca stare de normalitate ce urmeaza?
Nu este vorba despre pudoare aici. Eu sigur nu am boala asta.

Un coleg a avut o propunere, pe care eu o sustin pentru ca mi se pare de bun simt. Despre cadrul legal se poate discuta, dar cum nu avem toti pregatirea necesara mai mult ne dam cu parerea. Pana la urma traim intr-o tara unde exista libertate de exprimare, asa incat fiecare alege ce continut (text sau imagini) posteaza.
razvann
1nsane Member

Mesajde DanielArdelian2 » 05 Oct 2012, 18:25

$1 scrie:$2lt topic care s-a dus pe apa sambetei. good job

Ba din contra. Un topic fara prea mare valoare a devenit interesant. Consider ca deturnarea discutiei de la poze cu femei goale la plaja la drepturi si obligatii in spatii publice este un pas inainte. Mai invatam si noi cate ceva.

$1 scrie:$2e pare ca intr-o tara cocalarizata, unde respectul pentru legi si reguli este minim, apelul la decenta este de-a dreptul... indecent.

Decenta? DECENTA? Decent ar fi fost sa nu umble dezbracate in spatii publice.

$1 scrie:$2unt foarte curios cum ar reactiona cei de aici daca si-ar vedea un membru al familiei pozat astfel si mai ales comenturile ulterioare care uneori pot fi catalogate ca ofensatoare.

$1 scrie:$2u daca as vedea o poza cu sotia , clar v-as da in judecata si as merge personal sa cunosc si fotograful

Eu daca as vedea o poza cu sotia as sta de vorba CU SOTIA. Daca tot te deranjeaza faptul ca se expune in public, cu ea ar trebui sa stai de vorba. In plus, degeaba ii dai in judecata pe astia, pentru ca daca sotia ta continua acest comportament, precis o s-o mai pozeze si altii. Si atunci n-ai castigat absolut nimic, pentru ca ceea ce te deranjeaza (pozele) vor aparea in continuare.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Nic_Bv » 05 Oct 2012, 19:25

$1 scrie:$2u daca as vedea o poza cu sotia as sta de vorba CU SOTIA.

Te inteleg, si eu as face la fel. Insa trebuie sa ai mare grija, sa nu te prinda SOTUL. b-(

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde razvann » 05 Oct 2012, 20:38

"O prima reglementare a dreptului la propria imagine, chiar daca sub titlul „protectia portretului” o gasim in cap.11, art.88 al Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor.

Conform acestor dispozitii, difuzarea unei opere care contine un portret necesita autorizarea persoanei reprezentata in acest portret. Autorul, proprietarul sau posesorul operei respective nu are dreptul sa o reproduca sau sa o comunice public fara consimtamantul persoanei reprezentate sau al succesorilor acesteia, timp de 20 de ani dupa moartea sa.

In schimb, in lege sunt prevazute si exceptiile de la necesitatea consimtamantului: „consimtamantul nu este necesar daca persoana reprezentata in portret este de profesie model sau a primit o remuneratie pentru a poza”. Totusi, legea privind drepturile de autor stipuleaza expres ca, in aceasta situatie, autorizarea nu este necesara doar „in lipsa unei clauze contrare”. Rezulta ca daca persoana in cauza solicita expres ca imaginea sa sa nu fie data publicitatii, jurnalistul va trebui sa tina cont de aceasta cerere.

De aseamenea, legea 8/1996 mai precizeaza ca autorizarea nu este necesara nici pentru difuzarea unei opere care contine portretul:

„a) unei persoane general cunoscute, daca portretul a fost executat cu ocazia activitatilor sale publice;

b) unei persoane a carei reprezentare constituie numai un detaliu al unei opere ce prezinta o adunare, un peisaj sau o manifestare publica.”

Conform legii drepturilor de autor, constituie opere protejate operele fotografice, precum si orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei. Deci publicarea fotografiilor reprezentand sau continand portretul unor persoane, difuzarea unor filme continand astfel de imagini necesita autorizarea celui reprezentat."

P.S. - As propune sa avem un topic separat pentru acesta discutie, nu de alta dar nu ar trebui sa poluam topicul cu "fata de la pagina 5".

Sursa
razvann
1nsane Member

Mesajde DON GYOVANY » 05 Oct 2012, 22:30

$1 scrie:$2u daca as vedea o poza cu sotia , clar v-as da in judecata si as merge personal sa cunosc si fotograful
gluma gluma dar nu este foarte FUNNY CE faceti voi

Gelos mai este omul acesta :D .Chiar daca dai in judecata,spune la proces ca a luat poza de pe net,nu are nici o vina.Si tie nu iti este rusine sa te uiti la pozele de aici,daca tot esti asa legist.. ;),cine te pune sa te uiti pacilisea daca nu e FUNNY,cand sunt o gramada de alte topicuri pe masura ta...rusinica!

E tare discutia asta,doar ca cei care pozeaza nu au nici o vina ca femeile umbla in ţâţili goale in public,de buna voie si nesilite de nimeni,ca la fel de bine pot spune ca ei de fapt au pozat sticla de bere,umbrela,nisipul,apa...si nu aveau de unde sa stie ca apare in poza o femeie mai mult dezbracata,simplu de tot.
Cel mai bun coment a fost cel al lui Daniel,unde are cea mai mare dreptate...nu vrei sa iti vezi femeia pe net,ii interzici sa apara in ipostaze sexy in public,e foarte simpla treaba.

Asa ca hai sa lasam dreaqului ifosele astea cu judecatile,legile...si sa trecem inapoi la urcat poze cu fete la plaja,si cui nu ii place nu se uita,da next.
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde mondenicus » 06 Oct 2012, 00:48

fratilor, eu spun sa punem poze in continuare fara sa vedem si fetzele dudelor! fremos cu cut..........se taie photo de la gat in jos, dar nu prea jos ca nu se mai respecta topicul si basta! ca pana la urma nu le pune nimeni sa umble dezbracate si apoi sa se planga ca s-a atentat la dreptul de imagine! de ce fac plaja topless oare? ca sa se bronzeze uniform? aiurea!! daca s-ar face plaje separate pt barbati si femei, sunt sigur ca una nu ar mai umbla cu tzatzili goale! ca sa fie admirate! si daca tot vor admiratie...masculina, sa le dam posibilitatea sa se ...produca!.......parerea mea! ;-)
mondenicus
Member

Mesajde PH3N0M3N » 06 Oct 2012, 11:09

eu zic ca se umple topicul de mesaje inutile. :-@
asa cum au scris si colegii de mai sus, cine nu vrea sau nu este de acord cu topicul SA NU INTRE ! e a s y !
daca va aparea un membru al familiei pe aici cu diverse organe la vedere, sunt sigur ca administratorii si chiar si cel care a postat poza nu vor avea problema in a o scoate si de a sterge eventualele comentarii, dar atata vreme cat nu va afecteaza si nu afecteaza, in general, bunul mers al acestui forum, consider ca prea mare tam-tam se face... (:|

peace! :)>-
Inscrie-te in Club Ford Constanta • Topic dedicat forumistilor din Constanta
Multumesc pentru ajutor tehnic: marius3k • adispan • vali • maddogul & co.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PH3N0M3N
Gold Member

Maşina: Ford Puma 1.7 16v VCT Zetec-S 125 CP

Mesajde tobosarul » 07 Oct 2012, 09:27

EZACT! =D>
tobosarul
Member

VIN: spritudevaraiarna

Mesajde verga_Cip » 07 Oct 2012, 09:47

pauza cateva zile pana se linistesc apele...
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum