Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
14 Oct 2012, 16:11
Salut tuturor,
Am si eu o dilema. Daca dau jos cauciucurile de vara si le pun pe cele de iarna pe aceleasi jante se intampla ceva cu cauciucurile? ma refer daca as face operatiunea asta des, sa schimb cauciucurile pe aceleasi jante. Intreb asta pentru ca mi-as pune cauciucurle de iarna pe jantele care le am acuma (aliaj) si mi-as cumpara alte jante mai faine pentru vara.
14 Oct 2012, 17:57
Eu am auzit de persoane care s-au plans ca le-au fost zgariate jantele la vulcanizare, de anvelope nu.
14 Oct 2012, 18:26
Am 2 seturi de anvelope, pentru vara si iarna.
1) Se merita sa cumpar si un set de Jante (pt. anvelopele de iarna) pentru a evita schimbul cauciucurilor de 2 ori pe an ?
2) Cauciucul se uzeaza daca se pune si se scoate des (de 2 ori pe an) pe/de pe janta ? Pot sa apara probleme ?
14 Oct 2012, 19:08
Salut,
Dupa parerea mea merita. Un schimb de anvelope (demontat, montat, echilibrat) costa ceva mai bine de 100 de lei. Daca faci chestia asta de 2 ori pe an, reiese o cheltuiala de vreo 250 de lei. In functie de dimensiunile jantelor pentru masina ta, e posibil ca un set de jante de tabla sa fie amortizat in circa 2-3 ani. Pe linga asta, un set de roti se pot depozita mult mai usor decit un set de anvelope (daca pui anvelopele una peste alta, cea de jos se v-a deforma, chestie care la roti nu mai este valabila).\
Din punct de vedere al uzurii anvelopei la montare-demontare, nu cred ca vor aparea uzuri care sa afecteze anvelopa, mai ales ca operatia se face cu echipamente special construite pentru acesta operatie, echipamente care nu forteaza anvelopa mai mult decit este nevoie pentru a o scoate de pa janta.
Bafta...
14 Oct 2012, 21:26
recoman jante ptr al 2 lea set.in 2,max 3 ani investitia se amortizeaza.in plus anvelopele se ovalizeaza daca stau prea mult neumflate,iar montarea/demontarea repetata nu le face nici un bine.