Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Re: aerisire pompa ABS

09 Ian 2012, 16:00

$1 scrie:$2U stiu din ce motiv ,la mine a ramas blocata o electrovalva pe pozitia 3 ,adica dinspre pompa spre etrier nu ajungea nimic nimic,dar puteam sa bag aer pe instalatie dinspre etrier catre pompa.IAr din cauza asta nu aveam frana pe o roata [...] Iar cand l-am montat pe cel sh si am rezolat tot nu m-am lasat si am inceput sa tai cu bumfaierul abs vechi sa vad dece a ramas blocat ,dar nu am putut sa il tai ca e gros acel bloc de aluminiu ma durea mana dupa 30 min de taiat si abia facuse-m un sant ,am taiat ceva dar am ajuns decat la rotorul motorului

Salut. Am ramas si eu fara frana pe una dintre roti (dreapta - fata) si dupa investigatii am ajuns la pompa ABS. Nu stiu daca a ramas si la mine blocata o electrovalva sau s-a infundat cu impuritati din lichidul de frana, dar cert e ca am desfacut conducta de la roata cu pricina din pompa de ABS si apasand pedala de frana nu iesea pic de lichid din pompa. Practic pedala era tare, opunea rezistenta iar lichidul nu pleca din unitatea ABS spre roata dreapta - fata. Am schimbat si eu pompa de ABS cu una sh (noua era 67 mil :)) ) si acum ma intrebam daca a mai investigat cineva in zona asta si e vreo sansa sa repar pompa veche... sa o am de rezerva pe viitor :D. Mersi!
FiÅŸiere ataÅŸate
ABS_Bosch.jpg
Pompa defecta de ABS desfacuta partial

09 Ian 2012, 22:54

Exact ce am patit si eu :)) identic .....electrovalva blocata

Nu ai ce sa repari in ea ,odata blocata ,blocata va ramane ,am incercat sa o desfac ,nu ai ce sa desfaci la partea cu electrovalve...am desfacut pana si capacul de la motor ,am ajuns la rotor sii ....sii doar am privit ca m-ai departe nu am ce sa m-ai fac ...am desfacut dupa blocul ala si acele 2 capacele de astupa cele 2 pistoane sau arcuri ce o fii acolo ,,sau cel putin asa imi aduc aminte ......nimic nimic ..M-am apucat sa tai la bumfaier blocul ala :)) dupa 30 min m-am lasat pagubass.m-ai bine il taiam la flexx...Nu am m-ai avut atata rabdare sa il tai si l=am aruncat ...am pastrat doar partea electronica

08 Oct 2012, 03:02

ceva in genu am si eu aceasi problema.am avut ghinionu sa franez foarte puternic,in masina fiind 5 persoane si mi s-a spart furtunu de la frana de pe partea dr spate.bineinteles am pus frana,nu mai tinea deloc,si tot lichidu era jos.pana la solutionarea problemei adica sa il schimb am bandajat cu banda de izolier furtunu ca sa pot ajunge acasa.am schimbat furtunu,am aerisit roata respectiva si ciudat pedala foarte moale si deabia tine.pe spate nu stiu daca tine 10% frana,abs intra doar pe fata.si nu stiu ce sa ii fac.poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat va rog...

14 Oct 2012, 22:43

''''''''am aerisit roata respectiva si ciudat pedala foarte moale si deabia tine.pe spate nu stiu daca tine 10% frana,abs intra doar pe fata.si nu stiu ce sa ii fac.poate ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat va rog'''''''''''

Nu e bine ce ai facut ,trebuie aerisit tot sistemul la fiecare roata si eventual pompa abs....faptul ca s-a spart furtunul ,la apasare(pedala de frana) a tras aer in toata instalatia nu numai pe roata cu pricina .

15 Oct 2012, 12:04

am inteles k nu oricine se baga la aerisirea pompei de abs.vreun service bun ma ajutati si pe mine sa rezolv aceasta problema?

15 Oct 2012, 18:01

poi nu inteleg dece ai nevoie de service ?Si eu am fost in aceeasi situatie ,aveam probleme la abs si cand ma duceam in service m-ai mult decat sa imi desfaca conducta din etrier nu se bagau ...cand ziceam de abs parca auzea-u de XXXXXX....

EU am schimbat personal pompa abs .
Am avut toate conductele desfacute si din pompa centrala de frana si de la etrieri ,am lasat sa curga tot ,pompa abs deasemenea si ea desfacuta si luata in casa....

Apoi cand am facut rost de pompa abs sh ,am mufat\strans tot am umplut cu lichid bidonasul si am facut aerisire .TOTUL A FOST SI ESTE FOARTE OK si nu din vorbe ci testat la test ITP ,la paratul ala de frane acele urcau uniform si in grafic :) ce vrei m-ai mult ....

Cand abs nu este in functiune ,adica nu intra el etc etc ....lichidul doar circula prin el ,deci nu face mare lucru ....nu inteleg ce-i asa complicat la unii cu el :)(nu ma refer la tine )....am apropo si document cum este contruit si cum functioneaza electrovalvele din el ...

24 Ian 2013, 11:16

$1 scrie:$2and abs nu este in functiune ,adica nu intra el etc etc ....lichidul doar circula prin el ,deci nu face mare lucru ....nu inteleg ce-i asa complicat la unii cu el :)(nu ma refer la tine )....am apropo si document cum este contruit si cum functioneaza electrovalvele din el ...

De acord cu tine in mare parte. Poti sa imi dai si mie cumva documentul cu functionarea pompei ABS? Sunt curios de anumite aspecte :D Mersi!

24 Ian 2013, 22:38

da,vb pe privat.

28 Apr 2013, 22:37

Sal. Scrie pe undeva cum se aeriseste tot sistemu de franare? ca nu am gasit, si mie mi s-a spart un furtun si am dat pedala sa iasa tot lichidu ca sa il schimb dar nu m-am uitat cum trebuia sa fac si acum nu am pedala decat jos am facut si aerisire dar nu intr-o ordine anume....am un mondeo mk3 break 2003 ms.

24 Mai 2014, 00:04

Deacord cu badboy20, si eu am aerisitfranele de curand la un mondeo 3, dupq ce am scos cilindri afara pt.curatare, si am si am inceput aerisirea cu cea mai indepartata conducta de pompa.va garantezca asa e cel mai ccorect.Un aspect foarte important la aerisire este ca cel care face pedala sa o apese decalce de fiecare data pana la fund.adica sa faca cursa completa

10 Sep 2015, 09:01

Salut, daca aerisitorul e rupt la cilindru de la tamburu, exista o solutie pt aerisire?

10 Sep 2015, 12:36

Da. Alt cilindru.
Răspunde