Discutii libere/forum

Avocatul Asociatiei ClubFord

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Avocatul Asociatiei ClubFord

Mesajde KomandantuR » 19 Sep 2007, 16:28

Ca urmare a necazului patit azi dimineata de colegul nostru Marius Cociorva, m-am gandit la urmatorul aspect: Nu stiu in ce stadiu e constituirea Asociatiei ClubFord, in mod sigur e postat pe undeva, dar mai repede aflu pe aceasta cale. Am vazut ca a fost o lista cu 100 membri fondatori pe undeva. Ideea era urmatoarea: sa asiguram un fond de rulment al Asociatiei, astfel incat din acesta sa se poata sustine mai mult sau mai putin un avocat (chiar dintre membrii clubului, de ce nu?) pentru situatii din acestea "neplacute" sa le zicem. Platim o cotizatie, ceva. Iar avocatul sa intervina imediat (ca moare baba). Ce ziceti?
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde verga_Cip » 19 Sep 2007, 16:46

ClubFord va avea un jurist...avocat e cam mult.
Desi Marius mi-e prieten, in cazul de fata trebuie ajutat dar nu asa.. in cazul propus de tine, avocatul reprezinta o parte...respectiv pe Marius, insa el este avocatul ClubFord. Asta ar insemna atragerea ClubFord intr-un proces in care un sofer (nu are importanta cine) a gresit. Este o lovitura de imagine si compromitator ca o asociatie sa reprezinte un membru pentru o greseala, mai ales ca nu reprezenta ClubFord in acel moment sau altfel spus nu era in "misiune".

Eu unul sunt impotriva...sau...din colegialitate ma abtin. :)
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde KomandantuR » 19 Sep 2007, 16:52

Da, e foarte corect ce ai spus, eu ma refeream sa il consilieze imediat in privinta pasilor de urmat si la ce se poate astepta, fara ca acest avocat/jurist sa fie "oficial".
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Mesajde Alen » 19 Sep 2007, 17:05

@KomandantuR: ideea e buna si initiativa la fel...cu mentiunea facuta de tine in cel de-al doilea post...deci, macar ceva neoficial...
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde verga_Cip » 19 Sep 2007, 17:19

Voi aveti idee ca omul ala ar trebui sa fie pe drumuri...il suna unl de la Iasi si apoi unul de la Caras-Severin... cine il plateste!?
Si daca sunt 2 procese in aceeasi zi?!

Ideea nu e rea, nu stiu cum vreti sa o puneti voi in practica.. :roll:
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 19 Sep 2007, 17:25

Era vorba de consiliere... Nu trebuie sa fie pe drumuri.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Alen » 19 Sep 2007, 17:31

$1 scrie:$2ra vorba de consiliere... Nu trebuie sa fie pe drumuri.

corect, macar atat....sa-l ghideze doar, macar in linii generale
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Re: Avocatul Asociatiei ClubFord

Mesajde verga_Cip » 19 Sep 2007, 17:34

$1 scrie:$2ar avocatul sa intervina imediat (ca moare baba). Ce ziceti?

Daca prin interventie intelegem ajutor e ok. Daca e sa ne sustina...
In cazul asta poate fi si juristul ClubFord. NU e nici o problema.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 19 Sep 2007, 17:38

Poate ajuta si cu sfaturi de avocati/case de avocatura, daca stie prin zona...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde mariuscociorva » 19 Sep 2007, 19:37

daca vrea sa jaute acu e moemntul
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde Officer » 19 Sep 2007, 20:53

Din pacate eu nu pot fi de folos cu prea multe. Sunt avocat dar nu pe penal. Am lucrat un an de zile pe penal si am in acest timp am avut si vreo 3 dosare cu infractiuni in urma accidentelor de circulatie..dar asta a fost acum 3 ani si ceva.

In orice caz...de zilele de spitalizare va depinde incadrarea faptei. Zilele de spitalizare le stabileste numai medicul legist. In primul si in primul rand trebuie verificat daca conform legii circulatiei pe drumurile publice, caruta avea voie sa se gaseasca pe acel drum. In al doilea rand...trebuie sa vad si eu PV intocmit de agentii de la circulatie si orice alte hartoage legate de eveniment.

Parerea mea este ca zilele de spitalizare nu depases 60 de zile, fapta incadrandu-se in prevederile art. 189 CP - vatamare corporala din culpa.

Worst case scenario:

Daca, eventual, se va ajunge si la un proces, tinand cont de faptul ca avem numai circumstante atenuante, pedeapsa va fi sigur una usoara, indreptata spre minimul special si cu suspendare + plata daunelor pe partea civila (caruta+spitalizarea+eventual daune morale ca s-a speriat baba).
O sa ma consult cu un penalist sa vedem ce zice si el.

Mai mult...daca se ajunge la proces si se ajunge la daune, baba poate sa ceara si luna de pe cer - judecatorul e cel care hotaraste ce si cum. RCA-ul din cate stiu eu acopera si aceste cheltuieli, acopera toate daunele civile care rezulta din accident. Exista un contract de asigurare pt raspundere obligatorie la nivel national. Acolo trebuie sa scrie clar. O sa ma uit mai tarziu in noapte.

Oricum, Marius, acum trebuie sa te linistesti ca pana la un eventual proces mai este cale lunga. Mai bine ne rugam toti sa isi revina baba...alt ajutor nu avem ca sa dam...de asta depinde totul..parerea mea semi-avizata.
Ultima oară modificat de Officer pe 19 Sep 2007, 21:03, modificat 1 dată în total.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Boggy » 19 Sep 2007, 20:58

Cel mai bine e sa avem un jurist in cadrul club ford care sa ne ajute,eventual daca nu sa adunam niste bani pentru chestia asta sa angajam unu dar acesta doar sa dea sfaturi si sa ne zica ce se poate face legal intr-o anumita dilema.
Avocatul la care optezi in cazul unui proces cred ca este problema celui cu buba...

As propune sa deschidem un topic in care sa cautam un jurist,eventual poate este unu de-al nostru din club ;)
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Officer » 19 Sep 2007, 21:07

Si iata ca stiam bine:
ANUL 2007
Limitele maxime ale despagubirilor ce pot fi acordate de Asiguratorul RCA pentru prejudiciile cauzate in unul si acelasi accident de autovehicul produs in limitele teritoriale de acoperire ale asigurarii obligatorii RCA, indiferent de numarul persoanelor raspunzatoare de producerea pagubelor, inclusiv pentru cheltuielile facute de asigurati in procesul civil, in limitele de despagubire valabile la data accidentului, stabilite prin documentul de asigurare RCA sunt:
a) de cel putin 100.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului, indiferent de numarul persoanelor pagubite, in caz de avariere ori de distrugere a bunurilor, pentru pagube materiale directe si indirecte;
b) de cel putin 350.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului, pentru fiecare persoana, in caz de vatamari corporale sau de deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial. si aici bagati si daune morale
Contractele de asigurare se vor incheia cu o franciza atinsa - limita minima de despagubire - de 50 euro echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului

Din pacate Buhusi e oras, nu municipiu.

Art. 71. - (1) Sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului.
(2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public şi avizul poliţiei rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum şi locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulaţiei animalelor şi vehiculelor prevăzute la alin. (1), semnalizate corespunzător.
(3) Pentru a circula pe drumurile publice pe care accesul le este permis, animalele, vehiculele trase sau împinse cu mâna, animalele de povară, de tracţiune şi de călărie vor avea câte un conducător, iar vehiculele cu tracţiune animală vor fi echipate şi cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente, în conformitate cu prevederile regulamentului.
Officer
Elodia

Mesajde Boggy » 19 Sep 2007, 22:19

Am si eu o intrebare.
Acolo carutele nu trebuiesc inmatriculate?
In Iasi si Vaslui din cate am vazut eu ca pe acolo ma plimb mai mult toate carutele sunt inmatriculate si au o placa destul de mare reflectorizanta ca un numar de inmatriculare.
Acolo nu se aplica regula asta?
Intreaba la un avocat poate te scoti cu faza asta(circula pe drumurile publice cu un vehicul neinmatriculat).
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Officer » 20 Sep 2007, 11:08

Carutele se inmatriculeaza. Daca acea caruta nu era inmatriculata, conducatorul acesteia va raspunde pentru faptul ca circula cu ea neinmatriculata si nesemnalizata si ATAT.
Officer
Elodia

Mesajde verga_Cip » 20 Sep 2007, 11:26

$1 scrie:$2arutele se inmatriculeaza. Daca acea caruta nu era inmatriculata, conducatorul acesteia va raspunde pentru faptul ca circula cu ea neinmatriculata si nesemnalizata si ATAT.

Domnule avocat, fara sarcasm ci pur si simplu cu ura (nu fata de tine) te rog sa-mi spui si mie daca e asa cum spui tu ... de ce eu daca conduc un auto cu viteza 1 baut (in locul carutei lui Marius) si Marius da peste mine, EU sunt vinovat (ca eram acolo...) iar caruta aia care era neinmatriculata, deci nu avea ce cauta acolo e ok!?!?! Asta nu inteleg eu!
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde KomandantuR » 20 Sep 2007, 11:27

$1 scrie:$2arutele se inmatriculeaza. Daca acea caruta nu era inmatriculata, conducatorul acesteia va raspunde pentru faptul ca circula cu ea neinmatriculata si nesemnalizata si ATAT.

Da, dar el (carutzashu) stie asta? Ca daca se da un pic mai tare la el, cum ca tu de ce circuli cu caruta neinmatriculata, ca ai incalcat legea, etc, etc, poate o lasa si ala mai moale...
KomandantuR

Mesajde Officer » 20 Sep 2007, 11:47

Domnule avocat, fara sarcasm ci pur si simplu cu ura (nu fata de tine) te rog sa-mi spui si mie daca e asa cum spui tu ... de ce eu daca conduc un auto cu viteza 1 baut (in locul carutei lui Marius) si Marius da peste mine, EU sunt vinovat (ca eram acolo...) iar caruta aia care era neinmatriculata, deci nu avea ce cauta acolo e ok!?!?! Asta nu inteleg eu![/quote]

Acum o luna beam impreuna bere in IDM si brusc sunt domnul avocat?

Draga Cip... intr-o exprimare academica: legile in tara asta sunt de multe ori danpulea. Cu toate acestea iti pot raspunde la intrebare: pentru ca daca nu ai fi fost tu de vina ar fi insemnat ca legea protejeaza pe cei care merg bauti. Legea descurajeaza acest comportament...drept urmare...daca o patesti o data, data viitoare cand bei nu te mai urci la volan, pt ca vei lua in calcul faptul ca daca esti implicat intr-un accident care nu e din vina ta, tot pe tine cade raspunderea.

Cui nu i-a placut aceasta lege probabil ca s-a mutat in alta tara mai civilizata, unde daca esti prins baut ajungi direct la bulau sau platesti o amenda de iti vinzi masina.

Daca te uiti la sectiunea ce am vazut in trafic o sa vezi ca si eu eram ieri revoltat de legile din Ro.
Officer
Elodia

Mesajde verga_Cip » 20 Sep 2007, 12:47

$1 scrie:$2cum o luna beam impreuna bere in IDM si brusc sunt domnul avocat?
:lol: imi placi... mi-ai placut de atunci, ce mai...

$1 scrie:$2raga Cip... intr-o exprimare academica: legile in tara asta sunt de multe ori danpulea.

No comment..exprimare pur academica, logica si plina de esential. :lol: Eu nu-mi gaseam cuvintele..se pare ca tu le-ai gasit!

Tre sa recunosc ca ai dreptate, insa unele lucruri ma revolta ingrozitor relativ la decretul auto, nou sau vechi.

PS: Sper ca data viitoare sa stam mai mult de vorba, eventual la o singura masa... 8) de venit mai vin prin Bucuresti.
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tmatei » 20 Sep 2007, 15:54

Officer si Cip,

Chestia care o discutarati voi se incadreaza la culpa comuna, sau in jargon politienesc - "ii dam cu CC-ul". Dar asta evident trebuie sa figureze in PV.
Mai departe nu stiu ce se intimpla in cazul de mai sus, adica cum se inparte un eventual penal in culpa comuna, ca nu sint jurist.

Asta cu CC-ul am patit-o eu, aproape identic cum zicea Cip, dar nu cu unul beat ci cu unul pe sens interzis. Eu ieseam dintr-o oaresce parcare, cu dubite parcate aiurea care imi blocau vizibilitatea laterala pe parte din care nu aveau voie sa vina masini (cunosteam bine zona). M-am asigurat din parte buna, am dat incet, incet in fata si trosc, m-am infipt intr-unul care cobora bine-merci pe sensul interzis. Concluzie? Culpa comuna - eu n-am dat prioritate TUTUROR vehiculelor la iesirea din parcare = carnet suspendat; el - 300.000 lei amenda pentru circulatie pe sens interzis. Nici nu s-a pus problema ca el nu avea efectiv ce sa caute acolo si ca daca el nu intra pe interzis nu se intimpla nimic.
Initial am contestat si vroiam sa-i bag in proces (pe politisti) dar pina la urma mi se nasca copilul si am preferat sa stau pe bara inainte decit dupa eveniment.

Scuze pentru divagatie dar tot venise vorba de cine si ce are voie sa faca pe drumul public. Ce vroaim sa zic este ca se poate baga la culpa comuna faptul ca ala cu caruta nu avea drept de circulatie nefiind inmatriculata (inregistrata)
2002 Focus Turnier 1.8 TDCI Ghia
tmatei
Incepator

Maşina: Ford Focus Turnier, GHIA, 2002

Mesajde verga_Cip » 20 Sep 2007, 16:45

Da, intr-adevar asta e o mare porcarie! Ar trebui sa se aplice acelasi principiu ca la bautura, ca daca nu erai baut, puteai evita...etc. Asa si aici, daca tantalaul nu era pe sens invers nu dadeai in el!
la fel de adevarat e ca, si multi nu o stiu, tre sa te asiguri ca nu vin masini din toate partile. Si apropos... eram sa o patesc acum cateva luni bune in urma: am depasit pe un drum cu 2 benzi. In timp ce depaseam (eram paralel cu masina) m-am intersectat cu un drum fara prioritate (nesemnalizat cu indicator si nici cu depasirea interzisa in acel sector)..noroc ca ala a avut prezenta de spirit si nu a iesit prea brusc. Insa daca dadeam in el vina era a lui, ca nu s-a asigurat...
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde tmatei » 20 Sep 2007, 19:26

... era culpa comuna :D

Ca el nu s-a asigurat, dar nici tu n-ai voie sa depasesti in intersectie, cu ce fel de drum secundar sau nesecundar vrei. Si nici nu e nevoie de indicator cu dep. interzisa atita timp cit ai intersectie. Zice la carte :)

Bine ca nu s-a intimplat nimic...

E ciudata rau culpa comuna, de ex daca unu parcheaza in buza intersectiei si tu il pocnesti pe unu ca nu l-ai vazut din cauza aluia parcat crezi ca sta careva sa-l caute pe ala care si-a trintit masina in coltul strazii sa-l traga la raspundere? desi asa ar trebui :)
2002 Focus Turnier 1.8 TDCI Ghia
tmatei
Incepator

Maşina: Ford Focus Turnier, GHIA, 2002

Mesajde david75 » 21 Sep 2007, 01:21

> ma bag si eu in vorba.. nu stiu exact despre ce e vorba, dar cred ca il pot ajuta pe marius

> am experienta in ceea ce priveste accidentele auto (datorita faptului ca din 2001 lucrez pt firme de asigurari ca jurist)

> sotia mea e avocat in Piatra Neamt, iar un dosar ceva mai vechi de-al ei (de prin 2004) a avut ca obiect un omor din culpa si ea l-a aparat pe soferul vinovat

> acesta a fost condamnat initial la 6 luni inchisoare la Judecatoria Roman; a facut apel si la Tribunalul Neamt a obtinut condamnare cu suspendare; solutia a fost mentinuta la Curtea de Apel Bacau, unde clientul a fost reprezentat de un coleg de facultate de-al meu (sotia mea fiind insarcinata la momentul respectiv)

> despagubirile civile cad in sarcina asiguratorului RCA (daune materiale si morale), care ar trebui instiintat de existenta unui proces penal impotriva lui Marius

> pt alte detalii (gratis) astept mail la: maricel.david@bcrasig.ro
1,6 TDCi 90 CP
cod culoare 4CWAWWA (Deep Navy)
david75
Member

Maşina: Ford Focus 1,6 TDCI 90 CP Hatch GL-08-UBL
VIN: WF05XXWPD55A20591

Înapoi la Discutii libere/forum