de verga_Cip » 30 Oct 2012, 22:10
Iarasi, nu vreau sa fiu Gica Contra, dar procentul ala mi se pare hazardat:) E determinat pe ce baze?
Poate ar trebui sa recitim ce-a scris initiatorul. Motorul nu ramane la rece la infinit, doar se incalzeste muult mai greu. Astfel, in loc sa ajunga la temperatura optima in 5-7 minute, ajunge in 15 (sa spunem un dublu, cred ca e rezonabila estimarea). Problema e ca motorul nu sta rece 14 minute si intr-un minut ajunge la temperatura optima, doar se incalzeste gradual mult mai greu.
Inca o data, nu contest faptul ca uzurile nu apar la rece, insa cele mai multe uzuri sunt de la problemele la cald, de fapt nu la cald ci la foarte cald. Cele mai mari uzuri sunt de la lipsa ungere sau ungere slaba (de neajuns).
Nu sunt mecanic, nu am facut studii pe partea asta, stiu doar sa va spun ca am avut cateva masini vechi (taica-meu vreo 4 si eu 1) pe care le-am maltratat un pic, in sensul ca termostatul era primul care cadea. Ba stiu si un caz la un Fiat care a patit-o, insa BELEAUA era ca fierbea lichidul de racire. Asadar, bubele atat la masinile mele (tata sau a mea) cat si la Fiat buba era ca motorul fierbea .. si aici cred ca nu contesta nimeni uzurile!
Revin si spun, NU CONTEST ca apar uzuri la rece, doar ca mi se pare ca acele procente sunt prea hazardate. Acum sigur, ca daca aveti exemple, probe, etc si discutam pe argumente, sunt dispus sa imi schimb parerea ...