ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Despagubeste casco(allianz) pt distrugere din reavointa?

Chestionarul s-a închis pe data de 28 Sep 2007, 12:00

DA
1
10%
NU
1
10%
Depinde de caz
8
80%

Voturi totale : 10

Anvelope intepate in "parcare"

25 Sep 2007, 12:00

Buna ziua domnilor... si doamnelor,
Ieri dimineata am avut neplacerea de a gasi 2 roti pe janta. Nu se vedea nimic pe ele asa ca seara am mers la o vulcanizare. 3 gauri foarte mici pe fiecare anvelopa(pe exterior bineinteles) la distanta mica intre ele. La vulcanizare mi-au spus ca nu are rost sa le fac pt ca vor ceda foarte devreme din cauza pozitiei "geometrice" a lor.
Intrebarea mea este urmatoarea: Casco asigura pt asa ceva? Pt distrugere de bunuri din reavointa? Sau va trebuie sa scot vreo 150 e sa le cumpar?

25 Sep 2007, 12:03

Vezi ce scrie in contract despre vandalism...

25 Sep 2007, 12:11

Partea nasoala e ca masina e pe firma si nu am contractul. Am doar o copie "CERTIFICAT NR. XXXXXX DIN XX/XX/XXXX
si la "felul asigurarii" scrie "avarii si furt" Pe documentul pe care il am eu nu scrie nimic de vandalism. Deci nu cred ca am contractul cu toate prevederile lui.

25 Sep 2007, 12:12

Totusi cauciucurile ar putea avea un "regim" special... de genul nu se despagubesc decat daca au fost afectate si jantele. dar s-ar putea la vandalism sa nu se aplice si asta, daca acesta este acoperit.
PS atunci faci rost de el...

25 Sep 2007, 12:27

Am sunat la allianz si mi-a confirmat ca nu despagubesc pt asa ceva ci doar pentru accidente.
Niste anvelope bune si la preturi rezonabile stiti cumva unde pot gasi in Bucuresti? 175/65/R15(Fiat GP)

25 Sep 2007, 12:28

Tu afla daca tot ai sunat, cum stai cu vandalismul in general! Cuie pe caroserie, obiecte aruncate de la etaj etc!

25 Sep 2007, 12:30

si vezi si daca chestia asta cu intepatul a fost intamplatoare sau nu.....poate ai luat cuiva locul de parcare sau ceva neintelegeri de genul asta ?

sa nu cumva sa-ti pui anvelope noi si s-o patesti iar... :shock:

25 Sep 2007, 13:05

Chestia nu a fost deloc intamplatoare cate 3 gauri pe fiecare anvelopa. Loc de parcare nu era, ci doar un trotuar unde nu isi parcheaza nimeni masina regulat fiind un "trafic" permanent deaorece este o terasa foarte aproape de locul respectiv. Singura diferenta la mine a fost ca masina a stat acolo 2 nopti consecutive. Clar nu o mai pun acolo dar probblema mare e motivul care nu cred ca e faptul ca as fi parcat in locul cuiva. Nu are nimeni cum sa parcheze acolo regulat. Mi-e teama ca invidia e motivul.... un pusti(eu) cu DOUA masini, nou mutat in zona vine si ne invadeaza noua teritoriul.... Au prins ocazia masina fiind mai la "umbra" sa o execute "discret".
Daca ar fi parcat cineva acolo regulat ar fi insemnat ca stiu sau pot sa aflu cine e si ar fi fost muuuuult mai usor de facut un dosar penal sau in cel mai rau caz platit cumva cu varf si indesat.

25 Sep 2007, 13:19

da....banuiam....si poti sa fii sigur ca invidia e cauza...
in functie de orientarea din teren si de specificul zonei, doar tu singur poti lua cea mai buna decizie de viitor, ca sa nu ti se mai intample asa ceva...

25 Sep 2007, 13:27

@Fiesta 1.25i: Eu odata mi-am spart o anvelopa din neatentie(era un ciot de fier unde vroiam eu sa parchez) si am sunat la casco sa intreb daca mi-l inlocuiesc. Ei mi-au zis ca, by default, nu ma despagubesc pt anvelope decat in 2 cazuri:
1. Am accident si in urma accidentului se sparg si cauciucurile.
2. Vandalism.

Deci daca eu sparg doar cauciucurile(aici mi-a si dat exemplu... sa zicem ca merg pe linia de tramvai) NU ma despagubesc.

In cazul tau e vorba de vandalism, si ei trebuie sa te despagubeasca. Mergi la politie si dai o declaratie cum ca ai gasit dimineata caucicurile taiate si apoi te duci la casco cu autorizatia de reparatie. Ideea ca polita ta casco trebuie sa asigure si vandalismul. Daca baietii nu vor suna la CSA si explica-le problema.

25 Sep 2007, 13:36

Nu trebuie sa te despagubeasca daca vandalismul nu e trecut in contract! Fiecare societate de asigurari are contractul ei, nu sunt toate la fel, si unele NU asigura la vandalism!

25 Sep 2007, 13:47

$1 scrie:$2i unele NU asigura la vandalism!

Si din pacate asta e cazul meu.

25 Sep 2007, 13:51

Daca vrei sa cumperi anvelope noi, ti-as recomanda o firma(stiu pt ca si eu am fost in situatia ta): http://www.binar-impex.ro. Eu aveam nevoie de bridgestone de 15", in cora/carrefour costau 4-5 mil... La ei costau vreo 3 mil.

Poti sa ii suni sa vezi ce preturi au.

25 Sep 2007, 13:52

$1 scrie:$2a....banuiam....si poti sa fii sigur ca invidia e cauza...
in functie de orientarea din teren si de specificul zonei

Zona e ceva de genul " la bere si seminte in fata blocului cu portbagajul deschis la masina cu manele urland gajait, etc." Mai exact BD. Alexandru Obregia unde lumea arunca gunoiul pe geam daca nu incape pe tubul de la ghena.

25 Sep 2007, 13:53

@Fiesta 1.25i: Zicea Viper de niste cauciucuri Vredestein, parca, la niste preturi promotionale pentru forum... Cauta la vanzari.

25 Sep 2007, 14:00

$1 scrie:$2Zona e ceva de genul " la bere si seminte in fata blocului cu portbagajul deschis la masina cu manele urland gajait, etc." Mai exact BD. Alexandru Obregia unde lumea arunca gunoiul pe geam daca nu incape pe tubul de la ghena.

da...din pacate cunosc acest specific.... :(
acum te inteleg......ah....nu mai dispar odata de pe fata pamantului specimenele astea....dimpotriva, parca se inmultesc...

sal

25 Sep 2007, 21:09

eu cind am fost la tiriac sa imi fac casco mi-au spus destul de clar k anvelopele se schimba numai dc masina a fost implicata in accident.
nici la vandalism nu le schimba
astea sunt regulile lor

26 Sep 2007, 17:06

M-am rezolvat singur cu doua Continental Premium Contact 185/65/R15. Sa speram ca nu mai am surprize.
Credeti ca e ok pretul de 220 ron/buc.?

Re: Anvelope intepate in "parcare"

08 Feb 2011, 23:22

Surprizaaaaaaaaaa

Azi am gasit 2 cauciucuri taiate (de iarna noi nouteeeeee)..tot in parcare...parcata seara la 9 si contatat vandalismul a 2-a zi la 7 dim....nu era loc marcat,era pe bulevard... Chemat politia , facut poze si plangere....schimbat cu 2 cauciucuri de vara :D.
Aici pentru cine e din Bucuresti si are nevoie de vulcanizare poate suna la 0764572488 si vine in max 30 min un nene care schimba, sudeaza,peticeste...centreaza si da cu capu cu o duba..o adevarata vulcaniza pe roti...cu compresor de aer...tot tot ca la o vulcanizare !!! pret super mic incat te simti obligat sa ii mai dai peste ! (non stop ! eu am rezolvat treaba pe la 21.00)

Sa vad ce rezolv pe casco....va anunt !
P.S. stie ceva cineva de http://www.fpvs.ro ?????

08 Feb 2011, 23:38

fondul de protectie a victimelor strazii are cu totul alte atributiuni. cum ar fi, de exemplu, despagubirea unei persoane accidentate de un auto fara rca. daca te vei uita pe webul lor vei vedea mai multe, eu zic doar din amintiri.

09 Feb 2011, 09:20

Sa nu imi spui ce erai parcat la statia de metro IMGB?

26 Feb 2011, 11:00

Nu am ajuns pana acolo...

Merg la CASCO (fiind bucuros ca il am (full...) + am si vandalism :d, deci pana aici bine )
Acolo surpriza, am eu vandalism, dar nu am vandalism si pentru anvelope.dar eu cand am incheiat polita am cerut tot, inclusiv vandalism...tot tot.am platit in plus.
Acum daca nici cel care a facut polita nu mi-a zis de asa ceva eu cum as putea cere ceva ce nu exista !(sau nu stie nimeni ca ar fi existat)...vandalism special pentru anvelope...desi nu am gasit nici acum asa ceva la ei pe site(firma asiguratoare), eu ce ar trebui sa fac ?
Inca nu mi-au dat nici un raspuns cei de la casco (a trecut vreo sapt sa zic...)astept
tare curios sunt pentru ce am vandalismul...pentru vreun stop sau pentru antena radio..cand aflu va anunt !

26 Feb 2011, 12:51

In general vandalismul se refera la avarierea masinii de acest gen: ti-o zgarie cineva cu cheia, sau iti sparge parbrizul, sau iti arunca de sus un borcan/o sticla pe masina, iti deterioreaza vopseaua sau iti pune alta :D
Iar ca idee, sunt unii care iti inlocuiesc cauciucul, dar doar daca ai si janta afectata (cu alte cuvinte ai intrat intr-o groapa si nu ai facut pana pur si simplu).

Cauciuc taiat poti avea si in cazul in care intri in vreo tabla lasata aiurea, sau pe linia de tramvai, etc. Cei de la CASCO nu acopera penele.

29 Iun 2011, 22:10

se mai merita CASCO la mk3 din 2004 ???

adica pe an ar veni undeva intre 2000-2500 ron....

29 Iun 2011, 22:19

Daca poti inlocui oricand masina (presupunand un accident/incident/etc), nu merita.
Daca ai nevoie de 3-4 ani sa strangi din nou banii de masina, mie mi se pare clara optiunea.

Mai vezi totusi si la alti asiguratori, imi suna cam mult (eu am platit 450 EUR pe FF2/2006, si in doua rate)
Răspunde