Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Pasta / Vaselina bujii

12 Apr 2013, 16:34

Stiu ca la bujiile incandescente se unge cu vaselina bujia inainte de montare.

Pentru bujiile cu scanteie stiti de ceva asemanator? Sau se poate folosi aceeasi vaselina de la cele incandescente?

Re: Pasta / Vaselina bujii

12 Apr 2013, 16:49

Salut,

Adi eu pun vaselina pe ambele modele de bujii din 1985 si nu se intampla altceva decat sa-ti usurezi munca si viata deoarece se formeaza o crusta pe filet prin ardere si se pot demonta de drag si peste 5 ani dar multi nu au simtul strangerii si le strang parca ar fi garnitura de chiulasa.
Fiind bujii conice se strang cat de cat sa le simti la mana intrucat ele inchid imediat pe con.
Trebuie doar evitat sa punem vaselina pe electrod deoarece fura curentul si apoi ne miram de ce nu functioneaza sau intrerupe.

13 Apr 2013, 07:14

merci bibane :)
deci pot sa pun vaselina de incandescente si pe alea cu scanteie, corect?

13 Apr 2013, 09:09

intre timp am identificat o pasta de bujii pt cele cu scanteie
pun azi o poza

15 Apr 2013, 07:57

vaselina pentru montaj bujii cu scanteie, producator Beru
cantitate 10 grame
cod ZKF01 - 0890 300 029
Fişiere ataşate
vaselina bujii scanteie beru.jpg

15 Apr 2013, 20:06

eu pun vazelina grafitata. ce zice bibanu e corect: bujiile se desfac usor, chiar dupa multa vreme. la masina umblu rar pe la bujii dar la moto cel putin o data pe an. efectul e garantat - la moto chiuloasele se incing mult mai tare decat la masina si tot usor le scot.
am si eu un tub ce e mult mai mare decat cel din poza ta. nu stiu ce marca e, dar stiu ca n-a fost scump.

20 Apr 2013, 07:55

Sal am o mare rugaminte am o problema cu un ford focus tddi si as avea nevoie de numaru de telofon al lui bibanu 47

04 Mai 2013, 00:35

trebuie vaselina speciala de bujii sau de temperaturi inalte sau e suficient orice tip de vaselina?

04 Mai 2013, 05:46

eu zic sa pui speciala de bujii

15 Mai 2013, 03:45

Cand am schimbat bujiile incandescente am folosit vaselina cu cupru (de temperatura), iar strangerea am facut-o cu cheia dinamometrica, la cuplul recomandat de producator.
Răspunde