Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
11 Apr 2013, 15:34
Jantele de ST220 vopsite alb parca nu au farmec. Desi este un ST, Mondeo este o masina eleganta (mai eleganta decat Focusul) motiv pentru care eu cred cel mai bine o vor prinde jantele originale in culoarea lor originala.
11 Apr 2013, 18:07
@Zvony-iti dau dreptate!chiar daca le va face albe sau le va pastra argintii...astept cu nerabdare cateva poze!
11 Apr 2013, 18:17
$1 scrie:$2ehe, multumesc. Zilele acestea am reusit sa cumpar un set de jante originale de Mondeo ST220. Revin cu poze dupa ce le duc la sablat si revopsit.
salut, ai gasit pe cineva sa ti le faca cum sunt cand ies din fabrica? adica diamond cut?
11 Apr 2013, 20:11
Salut! Diamond cut nu le reface nimeni. Singura modalitate este sa le rectifici manual cu smirghel foarte fin, apoi cu polish pentru metal. Dupa toate astea, ar trebui sa mergi si sa le aplici electrostatic unul sau doua straturi de lac transparent. Dar nu stiu cat va rezista. Eu voi merge la
ei si le voi face un argintiu foarte deschis/stralucitor.
12 Apr 2013, 07:11
Dar unde o sa le vopsesti?
12 Apr 2013, 07:45
La SRZ Powdercoating. E linkul mai sus.
12 Apr 2013, 09:07
Eu tocmai ce am facut etrierii la ei si sunt foarte multumit de rezultat. Am vorbit si in privinta jantelor de mondeo ST, si se pot polisa manual, estimarea lor fiind undeva la 10 milioane.
Diamond cut se pot reface dar nu la noi in tara.
13 Apr 2013, 09:04
Vreau sa duc si eu cate seturi de etriere la ei. Ti le desfac ei ca sa le pregateasca pentru vopsire sau mascheaza unele elemente si dau cu vopsea peste tot?
13 Apr 2013, 23:49
La mine problema cred ca a fost la sablat. Unde intra conducta de frana nu au protejat deloc si m-am trezit cu mal in interiorul etrierului. Am dat toate pistoanele afara, curatat si schimbat garniturile. La vopsit nu prea protejeaza garniturile (protectii de praf, bucsi cauciuc culise etrieri samd), mie mi le-au vopsit, insa oricum luasem kit de reconditionare complet si le-am inlocuit.
Ei nu prea demonteaza nimic, doar iti protejeaza filetele, in rest lucreaza cam cu ce le duci. La mine asa a fost.
Vopsirea este una de calitate si pare foarte rezistenta, iar baietii foarte amabili si prompti.
Deci gandeste-te bine ce vrei sa protejezi si demonteaza tu mai bine.
26 Apr 2013, 10:18
Mici noutati:
#1) Cu ocazia schimbării barei din spate, maşina a trecut printr-o parţială curăţenie de primăvară . Am descoperit că a avut cândva stopurile scoase (nu de către mine) şi remontate prost (garniturile nu au fost reaşezate cum trebuie). Apa de ploaie intra in portbagaj, printre stopuri şi caroserie, cu tot cu "aluviuni".
Am ales să revopsesc bara anti-impact, intrucât prinsese ceva rugină superficială.
#2) Volanul era putin tocit si lucios asa ca l-am retapitat in combinatie piele perforata + alcantara, pastrand culoarea originala rosie a cusaturii. Am apelat la serviciile user-ului
Tapiter74 de pe forum. Puteti gasi topicul
aici. Eu sunt foarte multumit de rezultat, volanul arata impecabil si se asorteaza foarte bine cu interiorul. Urmeaza sa reconditionez si capacele din plastic de pe spitele volanului (probabil prin hidrotransfer).
26 Apr 2013, 10:28
Oh wow ... ti-ai facut de lucru ...
26 Apr 2013, 10:39
Dupa 7 luni in care am privit pe geam cum ninge, ploua si se schimba guverne, nu crezi ca am chef de lucru acumulat?
26 Apr 2013, 10:54
Si eu am avut anumite probleme cu infiltrarea apei pe la stopuri, motiv pentru care ma bate gandul la asa ceva:
http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-MONDEO-M ... 337fdd88eeEu intentionez sa imi comand in curand. Daca te intereseaza poate comandam impreuna.
Volanul a iesit foarte frumos, insa imi este frica de alcantara pe volan sa nu se scamoseze.
26 Apr 2013, 10:56
Inca o intrebare, ai de gand sa faci ceva cu ornamentele de pe volan? Par putin uzate, la fel ca la mine si nu sunt inca decis ce varianta sa aleg, foliere, vopsire, nuante de argintiu samd...
26 Apr 2013, 12:22
Sunt interesante garniturile. Mi-am cumparat recent un volan de Mondeo mk3 foarte ieftin (volan + airbag = 10 lire) de la care voi lua spitele si le voi reface prin hidrotransfer. Am luat legatura cu niste tipi si mi-au trimis o poza sample. Aceasta ar fi "aluminiu". Am inteles ca au si culori neutre (gri, cum ma intereseaza pe mine).
26 Apr 2013, 12:26
A iesit foarte misto volanul. Arata FOARTE bine sample-ul ... nu as merge pe ceva mai deschis.
26 Apr 2013, 12:51
Culoarea e foarte reusita, nu prea ma omor eu cu dungile pe care le are finisajul. As prefera un aspect de aluminiu satin.
Am si eu o folie cum ai poza de la baieti pe care o luasem chiar pentru spitele de la volan, insa nu m-am hotarat sa o pun.
26 Apr 2013, 12:58
Voi trece pe la ei sa vad ce nuante au. Si eu caut un aluminiu/gri simplu, fara textura sau dungi.
27 Apr 2013, 20:30
Ionut tu ai incuietoare pe haion? adica loc in care sa bagi cheia.
27 Apr 2013, 21:34
Pai nu e normal sa aibe? Eu unul am.
28 Apr 2013, 09:44
Pai e normal, dar eu nu am

si nici buton de deschidere portbagaj in interior (am vazut ca nici Ionut nu are)
28 Apr 2013, 09:50
Gaura de cheie parca se vede in poza cu portbagajul deschis.
28 Apr 2013, 11:06
Gaura este dar incuietoarea lipseste. Din cate stiu, au renuntat la ea din 2005/6.
28 Apr 2013, 11:50
Hmm, si cum deschizi? In afara de butonul de pe cheie...
28 Apr 2013, 13:19
Nici la Focus 2, Mondeo MK4, Kuga (si probabil ca si altele) nu mai exista acea incuietoare. Deschizi din cheie sau, cand masina este descuiata, din actuatorul de pe portbagaj.
LE: Desigur, in cazul meu, telecomanda de pe cheie NU mai functioneaza si trebuie mai intai sa deschid usile (de la sofer) ca sa pot deschide portbagajul.
28 Apr 2013, 16:49
OK, si daca nu ai curent? Te uiti la portbagaj?
28 Apr 2013, 16:54
Da
sau
Prin masina, rabatezi bancheta si deschizi de dinauntru.
28 Apr 2013, 17:26
cum deschizi tu portbagajul dinauntru?

cu ranga enventual
28 Apr 2013, 17:38
Interesting point ... tell us more please ...
28 Apr 2013, 18:47
Ma gandesc oare de ce au renuntat la incuietoare si la butonul din interior, din motive de costuri oare, sau pur si simplu nu prea erau folosite ?
Oare exista vreo camera de march-arriere care sa aibe loc acolo?