03 Oct 2007, 22:11
03 Oct 2007, 22:24
03 Oct 2007, 23:34
03 Oct 2007, 23:50
04 Oct 2007, 01:38
$1 scrie:$2Cat despre muscaturi, n-am fost niciodata muscat, desi am fost atacat de multe ori. Solutia e sa nu te pierzi cu firea, sa stai pe loc si sa vorbesti cu ei (oricat de prosteste pare). Problema e cu atat mai mare daca sunt mai mult de 2 caini. Fiecare are tendinta sa arate celuilalt ca el e mai curajos, si astfel se indeamna unul pe celalalt. Daca faci prostia si-o iei la fuga sigur te-ai ales cu cateva muscaturi. Instinctul de vanatoare, mai ales in haita nu si l-au pierdut, indiferent de mediul in care traiesc. Si oricum nu cred ca alearga cineva mai repede ca un caine...
04 Oct 2007, 04:12
04 Oct 2007, 09:28
04 Oct 2007, 09:57
04 Oct 2007, 09:58
$1 scrie:$2 Mircea L : de acord cu tine. Orice ai incerca sa inveti un copil mic, va intra in panica si o va lua la fuga cand va vedea unul sau mai multi caini venind in fuga si latrand la el. La situatii de genul nu vad rezolvare. Si eu am copii mici...
04 Oct 2007, 16:46
04 Oct 2007, 16:58
04 Oct 2007, 17:53
$1 scrie:$2nca o data (si pt ultima oara... cine vrea intelege, cine nu... asta e!): NU exista RASE agresive si neagresive de caini! Asta este o clasificare pur si simplu din burta facuta de niste necunoscatori sau mai degraba de cunoscatori rauvoitori (a se citi "interesati"... OG55 a dat peste cap foarte multe afaceri cu caini si a stimulat peste noapte altele total neperformante).
$1 scrie:$2Pt intamplarea cu cel muscat de piept in parc: am specificat CLAR ca beneficiaza de regimul de libertate in public cainii EDUCATI, vaccinati, etc etc etc. Un caine educat incremeneste in locul in care se afla, indiferent de situatie, in momentul lansarii comenzii adecvate. Un caine educat nu ataca niciodata omul din proprie initiativa, cu exceptia situatiei de contraatac lansat impotriva agresorului stapanului. Deci in conditiile specificate, evenimentul nu putea avea loc!
$1 scrie:$2Pt ipotetica situatie a copilului care gaseste fecale in groapa de nisip: situatia este imposibila dpdpv legal - am specificat iarasi CLAR faptul ca parcurile sunt dotate cu cele necesare pt indeplinirea in conditii igienice a OBLIGATIEI legale a stapanului animalului de a indeparta dejectiile acestuia. Eu nu imaginam situatii ipotetice cand am descris aspectul parcurilor publice din Germania, Austria, Marea Britanie (acolo am vazut EU cele descrise, dar banuiesc ca situatia este identica in toata CE) - sunt sisteme care functioneaza fara probleme chiar in momentul de fata.
$1 scrie:$2Totul, dar absolut totul tine de educatie. DA, ar fi cazul, in situatia existenta in RO, ca cei mici sa fie educati in scoala in ceea ce priveste comportamentul fata de animalele potential agresive. Nu inteleg ce este o asemenea mirare afirmarea necesitatii acesteia? Nu invata copiii in scoala/gradinita cum se traverseaza corect strada??? De ce n-ar invata si cum trebuie sa se comporte pt a nu avea probleme cu animalele??? Si NU, nu numai pasionatii de animale trebuie sa se autoeduce (eu am sugerat lectura, dar daca exista alte eventuale posibilitati sunt foarte bune si acelea) in privinta comportamentului fata de acestea, asa cum nu numai soferii trebuie sa stie si sa respecte Legea Circulatiei!
$1 scrie:$2Atitudinea de aici se poate reduce cam asa: constientizati situatia, constientizati si consecintele nedorite ce decurg din ea, dar refuzati aplicarea celei mai simple solutii posibile. Adica ati vrea sa se schimbe totul, dar schimbarea sa nu va implice cu nimic. Regret, dar... vorba romanului: "nu se pote si in car, si in caruta, si in teleguta"... Preferati sa aplecati urechea la tot felul de zvonuri, povestiri de groaza si stiri din categoria celor "de la ora 5" decat sa faceti ceva pt a intelege DE CE se intampla ce se intampla, si CUM sa faceti ca sa nu se mai intample.
$1 scrie:$2Si iata cum am ajuns la un alt motiv care impune necesitatea existentei Politiei Animalelor: cei care gresesc fata de animale (chiar daca sfarsesc drept victime ale agresivitatii acestora) trebuie sa plateasca, fie ca sunt constienti de greseala facuta, fie ca nu. Nimeni nu se poate scuza cu necunosterea legii. Iar aici vorbim de legi ale naturii, net superioare celor instaurate de oameni. Si tot Politia Animalelor ar putea interveni si in cazurile relatate mai sus (muscatura din parc si fecalele in nisipul copiilor) - evident, de data asta actionand impotriva stapanilor indolenti/inconstienti/nesimtiti: va dati seama ca la inceput, pt cativa ani, vor trebui sa legitimeze toti cainii cu stapan din locurile publice si sa stabileasca existenta aptitudinilor necesare respectivelor animale pt a se putea gasi in asemenea locuri.
04 Oct 2007, 19:16
04 Oct 2007, 20:34
05 Oct 2007, 09:13
05 Oct 2007, 12:53
$1 scrie:$2Si daca ar fi amplasate pungute de colectare a dejectiilor pe strazi sau prin parcuri nu stiu cati le-ar folosi.
05 Oct 2007, 22:50
06 Oct 2007, 05:14
$1 scrie:$2$1 scrie:$2nca o data (si pt ultima oara... cine vrea intelege, cine nu... asta e!): NU exista RASE agresive si neagresive de caini! Asta este o clasificare pur si simplu din burta facuta de niste necunoscatori sau mai degraba de cunoscatori rauvoitori (a se citi "interesati"... OG55 a dat peste cap foarte multe afaceri cu caini si a stimulat peste noapte altele total neperformante).
Sa inteleg de aici ca teoretic un pitbull este pe acelasi plan cu un golden retriever sau un canis din punctul de vedere al agresivitatii??? Eu unul nu am auzit de pilda de lupte de caini intre rase asa zis "docile".