ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
05 Oct 2007, 17:28
$1 scrie:$2u zice nimeni sa le acceptam ca fiind normale, dar asa e si asa o sa fie. Pentru ca nici pasionatii nu se potolesc si nici autoritatile nu incearca sa faca ceva in acest sens. Doar cu dosare penale nu cred ca o sa ii opreasca. Pana la urma si asta face parte din viata de zi cu zi pentru unii.
putem cel putin sa nu-i tratam ca pe eroi ...
05 Oct 2007, 17:33
Eu unul nu ii tratez ca eroi. Pentru ca nu ii vad sa faca cine stie ce lucru cu care sa se mandreasca.
Imi place sa ma uit la ei dar in afara orasului. In oras nu sunt de acord. Pe un drum unde nu e plin de oameni da.
05 Oct 2007, 17:39
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u zice nimeni sa le acceptam ca fiind normale, dar asa e si asa o sa fie. Pentru ca nici pasionatii nu se potolesc si nici autoritatile nu incearca sa faca ceva in acest sens. Doar cu dosare penale nu cred ca o sa ii opreasca. Pana la urma si asta face parte din viata de zi cu zi pentru unii.
putem cel putin sa nu-i tratam ca pe eroi ...
Aici sunt DE ACORD. Au fost sute de masini acum cateva nopti prin Bucuresti, nu zic, a fost prietenul/tovarasul lor, ii aduceau un ultim omagiu...dar ce credeti ca retine un copil/adolescent din toata treaba asta? Sunt unii care cauta celebritatea si prima pagina a ziarelor cu orice pret, si uneori chiar le obtin, cu mai mult efort decat apasatul pedalei la fund, asa ca asta ar fi un "drum mai scurt"... Credeti ca macar 10% din cei care au participat in noaptea aceea vor renunta la liniute, sau macar i-a pus cu ceva pe ganduri? Ma cam indoiesc. Trist.
05 Oct 2007, 17:46
Probabil ca multi dintre ei o sa il vada ca pe un erou si din chestia asta o sa inteleaga, ca el si-a dat viata pentru cursele ilegale. Multi o sa incerce sa il imite. Asta o sa se intample.
05 Oct 2007, 17:54
$1 scrie:$2u m-am suparat (prea tare)...
Imi pare rau pentru cel decedat... Stiti cum se zice, de morti numai de bine, dar io unul nu as fi avut curajul sa merg cu o Ascona C cu 170km/h nici pe autostrada, indiferent de cat de preparata era!!! Pe bune, aia nu e masina pentru asa ceva...
deacord cu ce spui tu ! dumnezeu sa-l ierte !
05 Oct 2007, 18:00
$1 scrie:$2u m-am suparat (prea tare)...
Imi pare rau pentru cel decedat... Stiti cum se zice, de morti numai de bine, dar io unul nu as fi avut curajul sa merg cu o Ascona C cu 170km/h nici pe autostrada, indiferent de cat de preparata era!!! Pe bune, aia nu e masina pentru asa ceva...
deacord cu ce spui tu ! dumnezeu sa-l ierte !
exact asta spuneam si eu
05 Oct 2007, 18:24
Va inselati amarnic cu partea de erou.
Eu nu sunt un fan al ilegalelor in miezul noptilor si nu eram super-fan Micutzu, insa omul chiar a cultivat fenomenul curselor. I-a ajutat pe toti cu cate ceva, si atunci cand un cunoscut avea probleme el reusea sa ii adune pe toti si sa ajute acea persoana care avea necazuri.
Garantez ca 75% din cei care au fost la inmormantare si care au participat la miting au fost prieteni cu el, ieseau in oras cu el.
Nimeni nu l-a ridicat la rangul de erou ci doar la rangul de prieten de neuitat. E o diferenta nu?
05 Oct 2007, 18:30
@tt@ck are mare dreptate!
omul nu a fost un erou dar a facut destul de multe!
ii placeau masinile si cursele!
a murit facand exact ce ii placea!
RESPECT!
05 Oct 2007, 18:41
$1 scrie:$2tt@ck are mare dreptate!
RESPECT!
E asa de subtire argumentu asta... "A murit facand ce ii placea"... Extraordinar... Probabil si atentatorii intra tot in oala asta. Sau nu? Sa inteleg ca ii placeau ilegalitatile? Sunt convins ca a ajutat multa lume. Dar e asa de subtire gheata... Ca sa imping discutia mai la extrem (si aici sunt sigur ca exagerez, dar o fac doar pentru a contra-argumenta niste pareri), si traficantul isi "ajuta" prietenii, nu? Ma opresc aici, ca cine stie ce mai zic si in fond nu l-am cunoscut. Poate chiar nu merita inversunarea mea, si puse niste lucruri in balanta, ar iesi pe plus, dar discutia se refera la ultima lui cursa... Oricum, Dumnezeu sa-l odihneasca!
05 Oct 2007, 18:44
...
Ultima oară modificat de
NFS pe 30 Noi 2007, 02:41, modificat 1 dată în total.
05 Oct 2007, 18:44
RESPECT!
E asa de subtire argumentu asta... "A murit facand ce ii placea"... Extraordinar... Probabil si atentatorii intra tot in oala asta. Sau nu? Sa inteleg ca ii placeau ilegalitatile? Sunt convins ca a ajutat multa lume. Dar e asa de subtire gheata... Ca sa imping discutia mai la extrem (si aici sunt sigur ca exagerez, dar o fac doar pentru a contra-argumenta niste pareri), si traficantul isi "ajuta" prietenii, nu? Ma opresc aici, ca cine stie ce mai zic si in fond nu l-am cunoscut. Poate chiar nu merita inversunarea mea, si puse niste lucruri in balanta, ar iesi pe plus, dar discutia se refera la ultima lui cursa... Oricum, Dumnezeu sa-l odihneasca!
Subtire? LOL!
Inseamna ca si Sena si altii la tine intra in oala cu atentatori si traficanti!SHOKANT!
05 Oct 2007, 18:51
deejay_xb cred ca citesti printre randuri. Cu siguranta nu asta a vrut sa zica. dar a fost un mod de a va explica la ce sa refera. Eu ma opresc aici cu comenturile pe topicul asta. R.I.P
05 Oct 2007, 18:54
si eu ma opresc aici si il las pe Micutzu sa se odihneasca in pace!RIP!
RESPECT!
05 Oct 2007, 19:01
RESPECT!
Subtire? LOL!
Inseamna ca si Sena si altii la tine intra in oala cu atentatori si traficanti!SHOKANT!
Daca dumneavoastra, domnul meu, nu faceti deosebirea intre cursele L E G A L E la care participa Senna (apropo, se scrie cu 2 n), si cursa I L E G A L A in care a murit Micutul, este intr-adevar socant. Tin sa va reamintesc, virgula, ca exista cazuri in care marii piloti de curse au fost prinsi cu viteza peste limita admisa de lege (nu in cadrul curselor, ci pe DRUMURILE PUBLICE), si au fost amendati, li s-a suspendat permisul sau chiar au facut ceva zile de inchisoare. Si nu cred ca a vut vreunul ceva de comentat, indiferent cum il chema. Am acel RESPECT scris de dvs cu majuscule pentru acei care fac aceste treburi cand sunt organizate si se elimina toate pericolele implicite. Altfel, nu.
Gata, ma opresc si eu aici.
05 Oct 2007, 19:15
acestea fiind spuse nu cred ca va putea impiedica cineva cumva cursele ilegale . Dumnezeu sa-l ierte
05 Oct 2007, 20:09
RESPECT!
Subtire? LOL!
mai omule sa facem diferenta intre intrceri sportive organizate si bazate pe anumite reguli si o cursa ilegala in trafic.NO OFFENCE
05 Oct 2007, 21:37
Da, ce am eu cu intrecerile ilegale este in primul rand teribilismul cu care sunt concepute. Nu am nimic cu o liniuta ocazionala, cand esti la semafor, demarezi mai mult sau mai putin usor, vezi ca o calca cel de langa tine, o calci si tu, accelerezi un pic(treapta 3 maxim) si gata, in conditiile in care drumul este bun, prioritatile-s prioritati, trecerile treceri, etc. Dar cand ajungi sa faci faze de genul "nu ne mai plac liniute, facem ca la NFS dintr-o parte in alta a orasului cursa", pei mai da-o dracu' de treaba, cat se mai joaca cu norocul. Trebuie sa se faca si la noi o pista ca lumea pt curse legale, si daca consideri ca ai masina tare, te duci acolo si te dai pana nu mai poti, si la liniute, si pe traseu.
Ma uitam la diferiti oameni pe curbe, de ex am alergat si eu dinspre Moeciu spre Dambovicioara, m-a depasit o Fabia, mi-a taiat fata, a iesit inaintea mea desi semnalizasem sa depasesc un tir. A luat avans de vreo 3 curbe pana am apucat si eu sa depasesc, omul mergea la limita masinii. Limita masinii mele e alta, nici nu am fortat-o, si prin simpla abordare a curbei(fara sa scartaie vreun moment rotile sau franele) l-am luat din urma, cand m-a vazut ca el care o omora ca nebunul nu mergea atat de tare precum credea, s-a lasat si a mers usor, moment in care eu am lasat-o chair incet si pe dreapta, pt ca eram la plimbare.
Eee, noaptea insa la intoarcere, pe la Paraul Rece(noapte=bezna, daca nu erau faruri nu vedeai absolut nimic) vine din spate un Logan, faruri faza lunga, statea f aproape de mine. I-am facut loc sa ma depaseasca, m-am luat in coloana cu el si am tinut cu el cateva curbe, se uita in oglinda disperat, era cu inca 2 in masina, eu cu 5 oameni eram in masina si bagaje, ca el se vedea la raliuri si eu ma tineam langa el. Am pretentia ca stiu limitele masinii, si stiu cand e cazul a ma opresc. Ma foloseam tocmai de faptul ca il vedeam pe el cum ia curba, si de asta m-am luat dupa el. Omul ala pt ca m-a vazut in spatele lui, in asa hal a fortat curbele, incat ajunsese la 100 la ora sa ia curbe cu vizibilitate 0, curbe de 90 de grade, pana cand aproape a iesit de pe carosabil. Evident l-am lasat, l-am catalogat ca inconstient. L-am vazut din nou in benzinarie mai incolo, o punea pe gagica-sa la volan, ii facea demonstratii de mare arta in condus. Era clar ca omul nu cunostea limitele masinii, nici limitele lui, deci era inconstient. Mergea f tare chiar si pt zi, dar noaptea sa mergi asa...macar ca ii omora si pe cei din masina, nu se omora numai pe el.
Ideea generala este, in curse ilegale multi isi pierd simtul realitatii, si se vad in NFS Carbon, unde cand nu poti sa iei curba de mai rezemi de-un zid si dai "blana".
Micutzu trebuie dat de exemplu in stilul "uite, ai militat pt legale, si stiai de ce...tocmai o cursa ilegala te-a omorat, faptul ca a fortat fara sa se gandeasca si la siguranta, s-a gandit numai la castig.
Nu exista ca ai murit facand ceea ce iti place, cand puteai sa faci ceea ce iti place si fara sa mori... nu vad nicio consolare in faptul ca a murit omul asta din cauza unei pasiuni.
06 Oct 2007, 22:27
Sincer, nu-mi pare rau pentru el, si-a facut-o cu mana lui, cineva zicea ca si-a dat viata pentru cursele ilegale..la tv il vezi ca pe un erou.. lol, era constient de ce i se putea intampla, doar ca spera sa nu i se intample
Nu zic ca nu simt mancarimi in talpa cateodata, dar sa fim, seriosi daca toti am conduce in acel stil ce s-ar intampla?
Off topic, daca unu cu un motor a facut 2 victime+el pe o trecere de pietoni ce se poate face cu o masina
Drive Safe
06 Oct 2007, 22:56
Problema grava este ca autoritatile nu iau nicio masura ...anul asta au cam fost accidente n care au murit tineri aiurea (mai mult sau mai putin din vina sau teribilismul lor)...Micutzu' a fost o persoana careia i-au placut cursele de masini atat de mult incat a riscat pentru a-si satisface aceasta placere (nu e singurul).
Mai in toate tarile europene se gasesc piste amenajate pentru liniute ...numai in Romania nu se gaseste asa ceva...eu sunt de parere ca o pista amenajata...cu tribune si toate cele ar face ca toti participantii la ilegale si legale sa nu se mai "dea" pe strada ci intr-un loc sigur. Din aceasta pista ar veni destui bani si la primarie...sau cine ar putea sa o faca...pt ca peste tot se plateste o taxa de intrare...participare etc.
Inconstienta sau nu....am inteles ca Opelul acela a ramasfara frane... lucru care se poate intampla la foarte multe masini din trafic...sa nu mai vb de rabe sau masini grele ce strabat zilnic orasul .....
Iar povestile cu 180 kmh/ora ...oameni buni la 180 nu mai ramanea NIMIC din masina si nici din ocupantul ei.
Oricum asta e un topic pe tema curselor ilegale si Micutzu'...dar mai bine ne-am enerva pe autoritatile noastre ...care au bagat in trafic scuteristii ce nu au nevoie de permis de conducere pt a se plimba pe drumurile publice si fac o gramada de tampenii pt ca nu cunosc regulile de circulatie. Traimintr-o tara de CACAT ...scuzati limbajul dar asta e.
Ar cam trebui sa iesim in strada pentru a ne cere drepturile si a ne impune dorintele...pt ca tot ceea ce NU se face in tara asta, e pe banii nostri.
Nu mai acuzati oamenii fara sa-i cunosteti ...la faza cu liniutele, viteze mari etc..... multi dintre voi vatzi laudat pe aici ca ati atins nu stiu cat la ora, ca ati facut una alta, depasiri spectaculoase etc.... Sa stiti ca la cursele ilegale au fost mai putine incidente decat la cele legale.
Bafta voua si condoleante familiei
Ultima oară modificat de
bil pe 06 Oct 2007, 23:08, modificat 1 dată în total.
06 Oct 2007, 23:02
$1 scrie:$2roblema grava este ca autoritatile nu iau nicio masura ...anul asta au cam fost accidente n care au murit tineri aiurea (mai mult sau mai putin din vina sau teribilismul lor)...Micutzu' a fost o persoana careia i-au placut cursele de masini atat de mult incat a riscat pentru a-si satisface aceasta placere (nu e singurul).
Mai in toate tarile europene se gasesc piste amenajate pentru liniute ...numai in Romania nu se gaseste asa ceva...eu sunt de parere ca o pista amenajata...cu tribune si toate cele ar face ca toti participantii la ilegale si legale sa nu se mai "dea" pe strada ci intr-un loc sigur. Din aceasta pista ar veni destui bani si la primarie...sau cine ar putea sa o faca...pt ca peste tot se plateste o taxa de intrare...participare etc.
Bafta si condoleante familiei
Hmm.. poate Becali, ca si asa pozeaza in salvator...(just kidding!)
07 Oct 2007, 13:08
Pai ca sa existe piste - cineva trebuie sa plateasca si altcineva sa aiba initiativa sa le realizeze. Nu cred ca e treaba autoritatilor.
Legat de cursele ilegale, mie imi pare rau si totodata cred ca e treaba autoritatilor sa faca ceva. La noi, la +50km/h peste viteza legala iti ia carnetul 3 luni (daca faci cursul il reduci la 1 luna). Eu as pune o amenda de cca 1000 euro cel putin iar la a doua abatere de genul asta intr-un an - inchisoare 1 luna + amenda de cateva mii euro. De ce? Pentru ca sa depasesti cu 10km/h e normal, 20 km/h - neglijenta, 30-40 graba, 50-inconstienta, +70-80-100 - pericol social pentru altii.
Cat despre Micutu - cum zicea cineva pe un alt forum"...Selectia naturala si-a spus cuvantul. Bine ca nu a luat pe nimeni nevinovat cu el".
07 Oct 2007, 19:35
Am participat la curse ilegale cam de la 19 ani pana la 21, recent am lasat-o mai moale insa (am imediat 23). Cand participam ieseam la cel putin 20 de km de oras in cele mai retrase si mai putin populate zone astfel incat sa nu deranjam pe nimeni si fiecare isi asuma riscul. Cat despre curse legale si organizate, nu au niciun farmec, dar la urma urmei ce deranjeaza pe cineva ce faceam noi departe de ochii lumii?
In trafic conduc agresiv, insa respect pe ceilalti participanti la trafic si imi cunosc foarte bine masina si nu o duc niciodata la limita. Sunt altii mult mai periculosi ca mine la viteze mult mai mici.
Revenind la Micutzu, a avut un vis, l-a urmat si a murit facand ceea ce-i placea. Cand traiesti la limita iti asumi unele riscuri si cateodata soarta nu e de partea ta. E trist, insa asta e viata. Mai trist este insa sa-ti abandonezi visele.
Odihneasca-se in pace si fie sa aiba cai putere oriunde ar fi.
08 Oct 2007, 13:49
Salutare tuturor. De cateva zile citesc topicul asta si m-am hotarat si eu sa-mi spun parerea despre acest subiect. In primul rand Dumnezeu sa-l ierte si sa se odihneasca in pace acel om care a murit.
Despre aceste curse numite ilegale nu pot sa am decat o parere extraordinar de proasta. O pasiune nu inseamna sa pui viata altora in pericol. Daca se fac liniutele la 20 km de oras, se fac cumva in padure? Nu cred... Tot pe un asfalt, pe o sosea unde pot trece masini, pietoni si chiar copii. Chiar daca acel drum e putin circulat exista riscul sa apara ceva in cadrul 'concursului'.
Nu cred ca ar deranja pe nimeni daca ar fi facute aceste curse in cadru organiza, cu toate masurile de siguranta luate mai ales pentru cei care nu iau parte la asa ceva. De ce sa accept sa-mi pui mie sau altua care nu are nici o legatura cu asa ceva viata in pericol??? Si mie imi plac masinile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mergi cu 150-200 km/h in localitati. Nu degeaba sunt acele limite de vitaza...
Colegul nostru spunea..'mai tris este sa-ti abandonezi visele', dar ti se pare normal sa-i rapesti altuia nevinovat un vis mare...visul de a trai???
Multa bafta
08 Oct 2007, 14:22
Mai omule, tu nu ai inteles !
Ia citeste mai sus !
$1 scrie:$2[...] Cat despre curse legale si organizate, nu au niciun farmec [...]
Sincer sa fiu, nici eu nu am inteles !
Da' poate ma lamureste cineva, eventual chiar autorul acelui post.
08 Oct 2007, 23:33
Cursele care le tineam la 20 de km de oras, ironic chiar erau in padure, la un capat de drum la 5 km de cea mai apropiata localitate. Nu am pus viata nimanui in pericol si nu, nu era nimeni pe acolo inafara de noi.
Cursele legale nu au farmec, sunt ca si animalele in zoo sau la circ. Si cat timp noi ne-am dus in treaba noastra unde sa nu deranjam pe nimeni nu inteleg de ce deranjeaza pe cineva. Da, era mai frumos acolo decat intr-un mediu organizat cu toti taranii gura-casca care comenteaza fara sa stie nimic. Dar dupa cum spuneam nu se mai tin curse si nu mai particip.
Nu criticati ce nu cunoasteti. Nu ma intelegeti gresit, boy-racerii astia tinerei care abia si-au luat permis si nu stiu sa tina de covrig si le-a luat tata masina de 150 de cai si vor sa-si impresioneze maimutica si incep sa faca acrobatii prin oras printre masini si oameni intr-adevar merita sa li revoce dreptul de a conduce pe 10 ani.
Dar o dam in offtopic.
Lasati-l pe Micutzu in pace ca nu a luat pe nimeni cu el. Sunt altii care s-au urcat beti si au omorat 3 oameni si au aparut la stiri si acu au permis si-s in libertate.
08 Oct 2007, 23:42
Esti clujean de-al meu dar aici nu pot sa iti dau dreptate

Cursele ilegale pot produce victime chair daca esti foarte atent si e pacat. E adevarat ca se strang si o gramada de loseri care comenteaza in necunostinta de cauza. Cel mai bine e sa nu-i bagi in seama. Nu are rost. Daca is tampiti is tampiti si nu poti sa-i schimbi.
Faptul ca nu mai participi e de lautat. Apropo unde se tineau cursele ca is curios si eu
09 Oct 2007, 01:32
Offtopic
e ultima mea interventie pe acest thread si tin sa mentionez pentru ca vad ca nu intelegeti, ce fac eu cu prietenii mei departe de ochii lumii e treaba noastra si numai a noastra. daca ne punem vietile noastre in pericol sunt ale noastre si gata. locatia unde se tineau e irelevanta. as mai avea multe de spus dar o sa ma abtin. stiu ca o sa spuneti ca sunt iresponsabil si imatur si cate si mai cate, dar nu conteaza.
La urma urmei totul e o chestie de noroc, nu stii cand pusca ceva la masina, sau adoarme unu la volan, sau altul nu e atent, sau unu face acrobatii cu masina si o pierde si intra in tine, sau poate chiar tu gresesti si acolo se termina tot. Se pare ca lui Micutzu acolo i s-a terminat norocul. fie sa se odihneasca in pace.
Numa bine. over and out.
09 Oct 2007, 09:10
Cursele legale nu au farmec, sunt ca si animalele in zoo sau la circ.
Nu criticati ce nu cunoasteti.
curios , milioane de oameni se uita " din tribuna " si alte sute se milioane se uita la televizor la curse organizate...si le plac !
de fapt , probabil de aici pleaca toata problema , cei ca tine ii considera pe ceilalti fraieri , sclavi (!) . de prea multe ori se confunda curajul cu inconstienta ! curaj au , de ex , cei de la SMURD , Pompierii sau Salvamontistii nicidecum raceri ilegali sau cei care sar cu coarda elastica ...spun asta pt ca vad , pe alte forumuri (protv de ex ) ,folosite de catre practicantii curselor ilegale cuvinte ca sclav,incuiat s.a.m.d. , trebuie sa intelegi ca fiecare om are visele si prioritatile lui !
criticile , daca le putem numi asa , nu sint la adresa unui om ( Micutzul in cazul asta ) ci a unui fenomen si e foarte bine ca se nasc discutii in contradictoriu ( desigur in limita decentei ) !
09 Oct 2007, 14:08
Cursele legale nu au farmec, sunt ca si animalele in zoo sau la circ.
Nu criticati ce nu cunoasteti.
curios , milioane de oameni se uita " din tribuna " si alte sute se milioane se uita la televizor la curse organizate...si le plac !
de fapt , probabil de aici pleaca toata problema , cei ca tine ii considera pe ceilalti fraieri , sclavi (!) . de prea multe ori se confunda curajul cu inconstienta ! curaj au , de ex , cei de la SMURD , Pompierii sau Salvamontistii nicidecum raceri ilegali sau cei care sar cu coarda elastica ...spun asta pt ca vad , pe alte forumuri (protv de ex ) ,folosite de catre practicantii curselor ilegale cuvinte ca sclav,incuiat s.a.m.d. , trebuie sa intelegi ca fiecare om are visele si prioritatile lui !
criticile , daca le putem numi asa , nu sint la adresa unui om ( Micutzul in cazul asta ) ci a unui fenomen si e foarte bine ca se nasc discutii in contradictoriu ( desigur in limita decentei ) !
bun, sa intelegem ca romanii daca aveau masini, gladiatorii nu mai erau interesanti?Sa fim seriosi, cu totii avem printre altele o mostenire genetica, un instinct, o ratiune, o clipa de nebunie,o clipa de exaltare suprema(unii iau droguri, altii apasa pedala, bungee-jumping, parasutism, parapantism - am incercat si eu,si multe altele), un Animal(mai mult sau mai putin totem)...;oamenii nu se schimba, se nasc cu astea, mor cu astea , dar nu se schimba