Primul meu Ford si nevoia a 2 sfaturi
Si eu, ca multi altii, sunt proaspatul posesor al unui Ford C-Max 1.6 90CP. Masina este fabricata in decembrie 2008 dar inmatriculata prima data in 2009. Este adusa din Franta, am luat'o gata inmatriculata la 77,000km. Ca si dotare este modelul sub Ghia (cred), cel fara geamuri electrice pe spate, jante de aliaj, si sincer nici ca mai stiu ce are in minus. Am apucat numai sa fac vreo 80 de km cu ea, inca sunt in teste, saptamana viitoare merg la un service (al unui prieten in Brasov, am vazut site'ul garajului lui aici pe forum, ceea ce ma bucura tare:) ) sa ii schimb distributia, filtre, placute de frana, lichide (de racire si frana) si ce'o mai trebui.
Sincer pana acum imi place maxim masina!! Cautam o masina mai mare dar nici prea mare (fosta masina este un Seat Ibiza cu 3 usi), de familie, dar nu chiar in categoria Sharanului sau Mazdei 5. Cumva din intamplare m'am urcat intr'un C-Max si am zis asta e!! Cum acum am un bebe mic de 14 zile, masina asta mi se pare ideala!!
Despre consum inca nu pot sa spun prea multe, decat ca i'am facut plinul, am mers bara la bara prin Bucuresti (umbland dupa acte) si azi noapte putin, si consumul mediu e de 7.8 (sper sa mai scada nitel...desi cu aglomeratia asta....in fine). Dupa saptamana viitoare cand ma intorc de la Brasov pot sa va zic mai multe de consum, de cum se comporta la drum intins si restul...dar pana acum, sunt extrem de incantat!!
Acum, revenind la cele doua sfaturi de care as avea nevoie, primul e legat de proiector. Domnul de la care am cumparat masina mi'a dat proiectorul de pe stanga (cel de pe masina era spart), l'am inlocuit eu, i'am pus bec, si aseara am avut o surpriza: cel de pe stanga si cel de pe dreapta nu bat la fel....dar deloc!! cel din stanga bate cumva la 1.5 m in fata masinii, in genul unui far de bicicleta: foarte aproape si pe o zona relativ mica. Cel din dreapta in schimb, bate cum trebuie (?!? sau nu?). Adica deloc punctual, imprastie lumina pe o suprafata mai mare, si numai pe jos, deloc in sus. Tot aseara am vazut ca cel de pe dreapta care bate ceva mai bine e original Ford, cel de pe stanga e vreo chinezarie. Asta sa fie oare motivul? Oglinda de la proiector sa fie de foarte proasta calitate? Ca daca e asa...il schimb clar...Becul e nu stiu ce naiba Philips care nici prea ieftin nu a fost.. Asta e prima intrebare.
A doua intrebare este legata de un carlig de remorcare. Eu merg destul de mult cu bicicleta, ocazional am si o remorca, in viitor vreau sa imi iau si o rulota. Am cautat putin pe internet, dar nu am gasit decat unul nou (sincer nici nu mai tin minte firma), nu stiu daca este omologat sau nu (ma intereseaza sa fie calitativ, nu firma, nu altceva, dar nii nu vreau sa ma trezesc ca mi se rupe carligul). Cel nou costa in jur de 500 ron. Eu pe seat am gasit unul la mana a doua, 250ron si l'am pus singur pe masina. Are cineva idee de unde as putea lua unul tot asa pe la mana a doua ceva, ca parca nici 500ron sa dau pe el nou (si ce stiu eu ce naiba provenienta)?
Va multumesc mult, va salut si va urez la cati mai multi kilometri fara reparatii!!
Catalin
ps: saptamana viitoare revin cu poze, si jurnal de bord
- alexandrubc
- Incepator
- Maşina: Ford 1.6 cdti 90cp (fabricatie decembrie 2008)
- VIN: WF0EXXGCDE8S82452

)