Salut,
Felicitari pentru achizitie. Bine ai venit printre noi.
Mai jos poti gasi ceea ce cred eu ca ar trebui sa faci cu masina:
1. in cazul in care doresti jante de aliaj, opteaza pentru cele de origine, de 16". Cele de 17 pe Focus 2 nu dau prea bine, te costa cauciucurile mult, in fine, ai costuri mari din cauza lor.
2. Butoanele de AC le poti inlocui cu unele care arata ca si cum ai avea clima. Exista un astfel de kit la vanzare. Cele stock arata de parca sunt busoane de aragaz

3. In momentul in care cumperi o masina rulata nu te intrebi la cati km se inlcouieste distributia, pompa de apa si kitul curelelor accesorii. Schimbi totul si gata. Spun asta intrucat de multe ori kilometrii masinilor nu sunt reali.
4. Efectuezi o revizie cu ocazia careia schimbi uleiul de motor si toate filtrele. Recomand filtre de origine si ulei Formula Ford 5W30.
5. Verifici placutele de frana si discurile. Daca este cazul, le inlocuiesti. Recomand placute+discuri originale sau ATE.
6. Inlocuiesti lichidul de frana. Lichidul este DOT4 si se gaseste la orice service.
7. Pentru ca 1.6 TDCI 109 cp are filtru de particule, acesta se poate colmata. Solutia este inlocuirea sau anularea sa atat fizic, cat si din soft. O sa te prinzi singur daca vei avea probleme.
8. Cureti valva EGR.
9. Legat de casetofon pot spune ca RADIO CD 6000 are un sunet bun, insa nu reda fisiere mp3, wma, etc. Il poti inlocui cu o unitate aftermarket mult mai performanta, care sa aiba si stick usb. Nu stiu de ce se reseteaza, insa in locul tau eu as lua in considerare inlocuirea lui.
10. Igienizeaza interiorul masinii si instalatia de aer conditionat.
11. Nu condu subturat
De ajuns?