Help/Troubleshooting

problema ciudata cu o eroare motor

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

problema ciudata cu o eroare motor

Mesajde smokefield » 08 Oct 2013, 13:49

Postez aici ca intotdeauna am primit sfaturi bune cand am avut nevoie...chiar daca de data asta nu e vorba de un ford :)..sigur sunt oameni pe aici care sunt mai in tema decat mine :)

De ceva timp am luat a doua masina - fiat punto 1.3 jtd 2006. Masina ok, merge bine..dar a aparut o problema :

saptamana trecuta cand a fost perioada aia cu multa ploaie, cam in ultimele zile cu ploaie, am aparut o eroare in bord. Eram in mers, 5-a, se ducea spre 3000 ture cand am simtit o pierdere de putere si a aparut martorul engine aprins. Masina se comporta normal dar de cate ori ajunge spre 3000 ture se face simtita limitarea respectiva.

Bun - am zis ca e ceva de la umezeala/filtru de aer imbacsit. Am scos filtrul de aer..care e ok. Am mai mers cu masina asa 2 zile pana mi-a venit interfata sa vad ce eroare a dat. Intre timp eroarea din bord a disparut.

Cand a venit interfata am pus-o sa vad ce e, am presupus (corect) ca eroarea a fost stocata undeva.

acu problema se pune asa :

am folosit fiatecuscan ver 3.6.2 luat de pe net cu serial.
interfata VAG KKL cu comutator pt diferite module.

Probleme :

1. Nu am gasit exact modelul de Punto in program - deci am luat prin incercari.

caz A - m-am conectat pe modelul Punto '03 1.3 jtd - Marelli 6JF EOBD Diesel injection
Nu da nici o eroare la conectare. eroarea detectata - P0238 - o puteti vedea atasata - legat de o eroare pe partea de aer

caz B - m-am conectat si pe modelul Punto Intern. 1.3 jtd - Marelli 6F3 EOBD Diesel injection
Aici programul imi da o eroare - ISO code wrong ..dar pot trece de ea si se conecteaza.
eroarea citita este acelasi numar P0238 - dar cu alta explicatie - atasez si eroarea 2 sa vedeti.

explicatiile sunt asemanatoare ..as vrea totusi mai multe lamuriri - care versiune de Punto e cea corecta ? care din erori e cea corecta ? ce trebuie sa verific ?

eroarea am sters-o odata ca sa vad daca a fost doar de la vremea urata sau reapare. A reaparut la 2 zile...tot in aceeasi situatie de turatie si cu acelasi comportament...imi taie din putere si nu mai urca peste 3000. timpul de data asta era frumos .

2. M-am conectat si cu o interfata generica ELM 327...si cu un program generic ..am uitat cum ii zice dar cand ajung la laptop il pun...eroarea a fost similara cu eroare numarul 2 - cea cu turbo.

3. fiat ecu scan se tot deconecteaza cand accesez tab-ul de parametri si im tot spune ca latenta e mare. Am incercat sa bifez casuta de latenta mare..face la fel. Am incercat sa schimb si parametrii portului com - face la fel. Pot sa ii fac ceva ? A mai patit cineva asta ? am si o versiune mai veche a programului da nu se poate instala in paralel dect probabil cu ceva modificari in registri...nu amavut timp sa testez.

ms :)
Fişiere ataşate
err turbo p0238 07.10.2013.JPG
air err 1.3jtd 03.JPG
smokefield

Maşina: c-max

Re: problema ciudata cu o eroare motor

Mesajde werty8 » 08 Oct 2013, 16:49

Ambele coduri conduc spre aceasi concluzie.Presiunea din admisie nu este conforma. Sunt doua posibilitati, ori senzorul citeste gresit (din diferite motive) sau ai traseul de admisie spart pe undeva. Daca masina suiera la turatii ridicate atunci este o problema de furtun spart.
mondeo 3, 2.0, benzin/gpl
werty8
1nsane Member

Maşina: mondeo, 2.0l, 145cp.
VIN: wf04xxgbb41u38551

Re: problema ciudata cu o eroare motor

Mesajde smokefield » 08 Oct 2013, 18:57

in seara asta m-am uitat ...atat cat am putut..pe la furtune...dar nu am vazut nimic in neregula. oricum trebuie o inspectie mai atenta.
smokefield

Maşina: c-max

Înapoi la Help/Troubleshooting