ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
15 Oct 2007, 12:57
Am un prieten care are un ford mustang... cu semnalul pe rosu... modelul american... masina asa o fost produsa... el zice ca rar-ul nu il lasa cu semnalul rosu si sa schimbe stopul cu unul clasic..... voi ce stiti daca masina asa este prosua si omologata nu este obligat sa schimbe stopul .. corect??
15 Oct 2007, 13:03
omologarea americana nu bate 100% cu omologarea europeana.
15 Oct 2007, 13:09
deci.... si infiniturile care au semnalul pe rosu..... care e faza?
15 Oct 2007, 16:23
In regulament am citit de curand (ca dadea sotia pentru carnet): scrie ca luminile de semnalizare sunt portocalii...
18 Oct 2007, 12:28
nu stie nimeni exact a?
18 Oct 2007, 12:30
Eu am văzut mașini înmatriculate care circulă cu semnalul pe roșu (suv-urile americane) pe la noi.
Probabil că dacă oferi o atenție la RAR treci, mă gândesc.
18 Oct 2007, 13:02
Infinity au semnal rosu..sunt o gramada in bucuresti...
18 Oct 2007, 13:52
Tocmai am vazut un Dodge Neon inmatriculat. Apartinea firmei Pit Stop si avea semnal tipic american si era rosu (semna si stop). Deci se poate daca se vrea.
18 Oct 2007, 14:52
Si eu am vazut masini cu semnal pe rosu inmatriculate.
18 Oct 2007, 16:58
Si eu am vazut o gramada... daca aia de la rar nu vor, sa le zica ca vorbeste direct la seful rar, ala mare

o adresa, doua adrese, unul-doua telefoane si se rezolva.
Ori lege pentru toti, ori pentru nimeni. Nu se poate unii ba si altii da.
18 Oct 2007, 17:06
eu am vazut o gramada de masini americane, noi, cu semnalizare rosie, si cu numar romanesc....sa incerce cu frumosul sa vb cue i si daca nu reuseste sa incerce cu $......

alta solutie.......???
18 Oct 2007, 17:38
$1 scrie:$2alta solutie.......???
sa le faca portocalii?
acuma, chiar ca mi se pare o tampenie asta! ce conteaza ce culoare au, atata timp cat functioaneaza, sunt vizibile si nu creeaza confuzii.
multe chestii ciudate in tara asta...
18 Oct 2007, 23:22
Inainte sa intram in UE legea de omologare spunea, printre altele, ca semnalele pe fata sa fie galbene si farurile albe, iar pe spate stopurile rosii si semnalele galbene sau rosii. Orice alta culoare nnu este omologata. Deci inainte puteau fi si rosii. Acum dupa intrarea in UE nu mai stiu, dar nu cred ca fie diferente.
19 Oct 2007, 01:40
Domnilor, pe vremea cand am invatat eu legislatia referitoare la circulatia pe drumurile publice, se specifica clar ca luminile de semnalizare sunt portocalii sau albe in fata si portocalii sau rosii in spate. Desi nu sunt sigur (update-urile facute in ultimul timp cunostintelor mele in domeniu s-au rezumat strict la regulile de circulatie si pedepse), ma indoiesc sa se fi schimbat ceva in privinta culorilor mentionate.
Iar referitor la "corectitudinea" celor de la RAR, am constatat ca multe imposibile devin perfect posibile in conditii oarecum dubioase. Aceeasi legislatie (stiu eu ca) prevede ca volanul trebuie sa fie situat pe partea stanga. Pe motivul asta Spitalul Judetean Constanta nu a putut inmatricula si deci nici folosi o salvare supercalifragilistica primita cadou prin anii '90 din Marea Britanie (salvarea a devenit finalmente... boutique sanitar cu lapturi, pampersi si alte minunatii de genul asta, pozitionat langa gardul spitalului). In schimb, in ultima luna am vazut un Nissan adus probabil din Japonia, adicatelea cu volanul pe dreapta, care era inmatriculat bine-mersi cu numere romanesti definitive, noi!!!