Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Utilizare jante tabla pentru seturile de anvelope iarna/vara

24 Oct 2013, 11:16

Ce ma puteti sfatui in legatura cu urmatoarele?

- Vreau sa iau un set nou de anvelope de iarna iar pentru asta ma gandesc sa iau si un set de jante de tabla. Pana acum le-am folosit pe cele originale ale masinii pentru ambele seturi de anvelope iarna/vara. Merita sa iau un set nou sau sa le folosesc tot pe cele pe care le am pentru ambele seturi?
- Ce stiti de jantele Roller? Am gasit un pret destul de bun, 150ron/bucata noi.
- Sa pun jantele noi pe anvelopele de vara , sau pe cele de iarna?
Mentionez ca asta-primavara au necesitat indreptare toate patru jantele, fiind destul de varza dupa atatia ani de gropi.

Re: Utilizare jante tabla pentru seturile de anvelope iarna/

25 Oct 2013, 10:39

Salut,
Ai cumparat jantele pana la urma? ca doream sa stiu daca esti multumit de ele ca vreau sa-mi cumpar si eu un set.
Multumesc.

25 Oct 2013, 10:42

Nu, astept pareri :)

27 Oct 2013, 02:25

Parerea mea este sa folositi doar un set de jante, asa veti avea rotile echilibrate tot anul. Eu folosesc doua seturi de jante din motive de economie : locuiesc la Milano, unde un schimb de cauciucuri, plus echilibrarea rotilor, ma costa 50 de euro, deci de doua ori/an economisesc 100 de euro. Echilibrarea o fac doar cand simt ca este nevoie, deobicei m-ai rar (ceea ce nu e bine).
In caz ca decizi sa ai doua seturi, atunci pune cauciucurile de vara pe jantile noi (circuli m-ai mult si cu viteza m-ai mare) plus ca poti cumpara oricand (pret mic) o jante de schimb in caz de nevoie.
Eu asa le folosesc : jante de tabla/cauciucuri de vara, jante de aluminiu/cauciucuri de iarna.
P.S. Discursu ar fi divers daca jantele de aluminiu ar fi perfette.
Răspunde