Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Polish facut acasa

10 Iun 2010, 21:38

In urma cu ceva vreme, cred ca un an, mi-am cumparat un aparat de polish la fel ca si cel din imagine.

Imagine

Imi place sa arate masina bine, stau si la curte iar timpul si spatiul imi permite sa lustruiesc masina.
Doar ca, am cateva nelamuriri:
1. Cum se face efectiv aceasta operatie?
Eu am incercat pe capota masinii, cu succes as putea spune pentru ca suprafata a devenit mult mai "fina" mult mai "placuta" la atingere, si in afara de acest aspect nici stopii de ploaie parca nu mai stau pe suprafata lustruita.
Revenind la intrebarile mele:
2. Un amic de la spalatorie mi-a zis ca el nu foloseste ceara solida, adica ceara tip pasta ci doar ceara lichida. Ii vreo diferenta intre ele?
3. Cum se aplica efectiv?
4. Sunt zone care trebuiesc evitate? de exemplu plasticele, ornamentele din caucius, sau partile din sticla?
5. Este recomandat ca aceasta procedura sa fie efectuata de mai multe ori in decursul unui an, sau 1-2 pe an ii suficient?
6. Care ii diferenta dintre aparatul care il am eu, si cel din imagine? Cel din imaginea de mai jos, este mai profesional?

Imagine

Re: Polish facut acasa

12 Iun 2010, 11:39

1.se spala bine de tot masina, se aplica pasta de polish si se incepe operatiune de polishare cu atentie sporita la colturi unde daca se apasa prea tare se duce si vopseaua. Nu se apasa exagerat pe aparat, se incearca sa se faca cat mai usor ca sa se obtina luciul dorit. Trebuie sa ai carpe f. moi ca sa stergi polishul la final. Se gasesc in hypermarketuri carpe de care ai nevoie.
2.nu stiu
3.se aplica cate putin din loc in loc si apoi se intinde usurel pe caroserie in timp ce polishezi
4.e bine sa eviti plasticele negre pt. ca intra pasta de polish si iese cam greu de acolo chiar si la spalare, poti sa dai si pe faruri fara probleme. Prietenul vopsitor care-mi polisheaza masina mereu da si pe faruri. E bine sa eviti si cauiucurile ce se gasesc pe masina.
5.dupa vopsitori operatiunea e bine sa fie facuta primavara si toamna
6.avantajul aparatului profesional din imaginea de jos e ca are forta mare la turatie mica, si turatia mica e exact ce ai nevoie. Daca polishezi la turatie mare se slefuieste si se cam arde lacul, raman urme urate care nu le mai poti scoate. Fiind mai greu nu-l scapi asa de usor dn mana si e mai usor de manevrat.
Posibil sa fi uitat ceva detalii importante...vor posta si alti sa ma corecteze sau completeze.Prietenul vopsitor foloseste doar polish 3M. La inceput foloseste unul cu granulatie mai mare daca e zgariata masina. Apoi polish cu granulatie f. fina. Mai foloseste si un disc mai ciudat abraziv la inceput.

12 Iun 2010, 12:39

Daca foloseste 3m , la inceput discul ala "ciudat" este un smirghel cu granulatie 3000, .
In functie de adancimea zgarieturii poti folosi si 2000 la apa , pe tampon, apoi incepind cu 3000 (care e circular si "buretos" ) poti trece la masina . Masina de polishat profi , dupa cum zicea si titocus , merge incepind de la turatii gen 500 - 600 rpm. Cea din poza ta pare a fi un gunoi chinezesc care incearca sa simuleze o masina de slefuit roto-orbitala si probabil cantareste maxim 1.5 kg. Pe langa ce a spus titocus , masina profi are durata de viata mare ( de aia si costa atat) , pe cind o chinezarie de 5 eur va incepe sa cedeze dupa juma' de masina din cauza uzurii premature (mai ieftin sa faca din plastic ;) )

16 Iun 2010, 16:42

$1 scrie:$2ea din poza ta pare a fi un gunoi chinezesc care incearca sa simuleze o masina de slefuit roto-orbitala si probabil cantareste maxim 1.5 kg.

Da. ca si pret diferenta este mai mult decat uriasa. Investitia mea nu a depasit 100 ron, cu tot cu masina, ceara, si restul de carpe, pe cand masina profi de polishat ajunge lejer la 1000 roni. Pentru mine, ce depasea 300 de ron, nu mai era rentabil, pentru ca un polish de 6-7 ore costa in jur la 150 ron.

O sa incerc cat de curand, si sper sa se vada diferenta in pozele care le voi atasa.
Multumesc de raspunsuri

Salut

18 Iun 2010, 16:49

Spor !

18 Iun 2010, 17:13

Iti recomand cu incredere sa citesti aici http://www.detailing-club.ro/forum/foru ... y.php?f=18
Sau cel mai bine sa incerci la un centru specializat.In curand se deschide unul nou in Buc cu preturi speciale pt ClubFord :P

09 Iul 2010, 19:32

Unde pot gasi sa cumpar smirghel de granulatie fina (2000, 2500) ?
Am intrebat in Brico si mi-au zis ca ei nu au avut niciodata granulatia asta.

Multumesc.

15 Iul 2010, 14:32

cat ma costa si pe mine un polish si evntual niste vopsit pe ici pe colo ...

15 Iul 2010, 15:18

$1 scrie:$2at ma costa si pe mine un polish si evntual niste vopsit pe ici pe colo ...

Pai..un polish variaza in functie de firma care-l face. spalatoria auto mai exact.
Din cate stiu eu, in 100 si 300 ron.
referitor la vopsit, daca trebuie vopsit tot elementul, (bara, capota, aripa) ii in jur la 80-100 euro/element

28 Aug 2010, 19:16

Astazi mi-am polishat masina. Mai babeste, mai pe bajbaite, dar am reusit.
Am procedat astfel:
Am dus masina la spalatorie, dupa care cand am ajuns acasa, cu o carpa din bumbac 100% cumparata dintr-un magazin de la raionul auto, am sters-o toata, pentru a indeparta eventualele fire de praf.
Am inceput sa aplic ceara tip pasta, pe bucati, si fiecare element al masinii l-am impartit in doua, adica nu am aplicat ceara pe toata capota, ci intai jumatate dupa care cealalta jumatate.
Cu aparatul din poza am inceput polishul avand aplicat pe el, o carpa cu "peri" mari tot din bumbac.
cand am ajuns pe bucatile din plastic, le-am sters imediat tot cu o carpa din bumbac, ca sa nu-mi ramana urme, dar din pacate, nu am observat la timp ca am ajuns la suportul de la oglinda stanga si a ramas patat. Sper sa se duca in timp
Exceptand acest fapt, rezultatul este: o caroserie care luceste, si care la atingere, ii mult mai fina.
Dezavantaje: aceasta operatiune mi-a luat in jur la 6-8 ore, dar sincer chiar merita ;)

09 Noi 2010, 20:07

salutare ! am o problema cu bara spate ! in sensul ca .. a fost lovita acum ceva timp in urma, vopsita cu negru, (la un service) iar acum se "cojeste" ! as vrea sa scap de vopseaua neagra, sa revina la culoarea initiala !
ceva sfaturi ?

[in dosarul de dauna scria ca bara e noua, si mie mi-a zis in fata ca o vopseste, ca iese bine si asa :( meseriasi de-ai nostri ! nu am fost pe faza atunci .. iar acum regret ]
Fişiere ataşate
Image391.jpg

27 Feb 2013, 18:17

Ce solutii de polish recomanda-ti (marca) ?

17 Ian 2014, 12:04

3m e cel mai bun...

17 Ian 2014, 13:02

danio,printre produsele de top se numara meguiars
daca vopseaua si-a pierdut din luciu se foloseste prima meguires ultimate compound,adica asta
http://www.ebay.de/itm/Meguiars-G17216- ... 5af5741e98
apoi pt a readuce luciul la nivel de masina noua se da apoi cu mequires ultimate polisch(daca masina are vopseaua buna fara sa aiba luciul pierdut se foloseste direct asta)
http://www.ebay.de/itm/Meguiars-G19216- ... 51b22472a5
apoi la final se da ceara pt protectie,mequires ultimate wax
http://www.ebay.de/itm/Meguiars-Ultimat ... 3385bd6fdf
sa asta
http://www.ebay.de/itm/Meguiars-Deep-Cr ... 4abe9ddce8
am un prieten care a folosito si am stat acolo de l-am ajutat si rezultatul a fost uimitor,el avea vopseaua destul de mata si acum arata de parce e vopsita noua
eu urmeaza sa imi cumpar aceste produse si cand da caldura ma apuc de treaba
a si ca o comparatie 3M e pistol cu apa pe langa Meguiars,tu decizi ce cumperi pt masina ta
numa bine!!

17 Ian 2014, 14:10

Cand le comanzi, mai comanda cate un exemplar din fiecare si pentru mine... mi se pare ca au un pret bun.

17 Ian 2014, 14:53

ti-as comanda cu placere doar ca te mai costa transportul de la mine (DE-RO)la tine,asa mai bine vb cu vanzatorul si poate iesi bine cu transportul pana in ro
numa bine!

17 Ian 2014, 14:58

Nu ma grabesc... la vara cand vi in tara...

17 Ian 2014, 20:05

la vara ma duc in tari mai calde dacat RO.asaca mai asteapta:)))
numa bine!!
Răspunde