Eu am 25 de ani, Domiciliul la sat in Jud Botosani, 7 ani de permis, nici o dauna, la Mondeo-ul asta la urmatorul rca fac B1 (da, bonus-malus se reseteaza cu masina... figurezi cu cnp+vin. se schimba una din ele, pleci de la b0) si platesc RCA 1725 RON (Cea mai ieftina pe piata - anul trecut in aprilie).
Si da.. cand iti iei ORICE masina, trebuie sa fii constient ca unul este pretul de achizitie, CU TOTUL ALTUL este costul de rulare al masinii. Masina mare => preturi mai mari.
In medie pe mine ma costa cam 850 de ron / luna sa circul cu masina, aici exceptand costul de achizitie, dar tinand seama de : taxe, rovigneta, combustibil, RCA, revizii, spalat etc. Mai adaugi anvelope si vezi unde ajungi.
Eu cu tot ce am cheltuit cu masina (inclusiv pretul de achizitie - luata ca si perioada de amortizare 3 ani) raportat la numarul de kilometri efectuati pana acum a rezultat intr-un cost/km de 0.7 Ron. Daca era sa fac kilometrii astia cu alte mijloace de transport, cheltuiam cel putin dublu. Asa ca pentru mine masina reprezinta profit si un bun rentabil daca fac pe an mai mult de 30000 km cu ea. Intre 25-30 de mii sunt "undeva pe 0" iar sub 25 de mii, masina asta nu ar mai renta. Din aprilie anul trecut si pana astazi am facut 34.725 km cu ea. Deci anul asta a rentat.
Cam astea sunt calculele de care cel putin eu am tinut cont si le-am facut inainte sa iau masina si care pana acum s-au potrivit si imi confirma ca am facut o INVESTITIE, nu o ACHIZITIE.
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 01 Feb 2014, 12:13, modificat 1 dată în total.
Motiv: Avertisment pt. offtopic.