ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
26 Oct 2007, 14:52
Nu stiu daca e cel mai nimerit titlul topic-ului. Am vrut sa atrag atentia asupra lui.
Va rog ajutati-ma cu un raspuns.
Am primit un proces verbal (prin curierat) in care eram anuntat ca am de platit amenda x lei si mi se suspenda permisul pentru 90 de zile.
Nu scria cu ce data se va intampla acest lucru. Am mers la politie si am intrebat: de cand nu mai am voie sa conduc?
Raspuns: o sa primiti tot prin posta/curierat o instiintare prin care sunteti somat sa predati in termen de 5 zile permisul de conducere, organului.
Au trecut doua luni de atunci si nimic.
Intrebarea mea este: intr-adevar trebuie sa primesc acea somatie ca sa predau permisul si sa inceapa cele 90 de zile, sau, eu deja sunt infractor?
26 Oct 2007, 14:56
ai dat vreo declaratie la politie?
in mod normal ar fi trebuit sa primesti acasa o hartie de la politie in care sa ti se ceara sa declari cine conducea autoturismul tau in data de.... in localitatea...
Abia apoi se intocmea proces verbal pentru contraventie
26 Oct 2007, 15:03
Am trecut de faza aia. Era masina de firma, asa ca cei de la firma au dat respectiva declaratie. A urmat PV direct la mine. In PV nu scrie de cand nu mai am voie sa conduc.
26 Oct 2007, 15:06
Daca de la data contraventiei la data primirii PV de suspendare a permisului sunt mai mult de 6 luni, ai scapat. Daca nu... este pieton...cand vine PV-ul.
26 Oct 2007, 15:10
$1 scrie:$2aca de la data contraventiei la data primirii PV de suspendare a permisului sunt mai mult de 6 luni, ai scapat. Daca nu... este pieton...cand vine PV-ul.
Esti sigur. Scrie asta in noul (nou) cod rutier. Adica nu trebuia sa primesc si o somatie de prezentare la Politie pentru predarea permisului?
30 Oct 2007, 12:01
Nu mai stiu unde am citit in decret, dar caut decretul si scriu exact.
Am cautat dar nu gasesc... stiu ca pe la TV au anuntat ca in 6 luni expira sau se prescrie fapta (daca nu e penala, evident)...cred ca plecand de la premisa ca punctele oricum se anuleaza la 6 luni de la data contraventiei, prin "extrapolare" am putea deduce prescrierea contraventiilor....
Daca are cineva dovezi, please....
31 Oct 2007, 03:01
nu semnezi, nu ai nimik de impartit cu ei !!!
31 Oct 2007, 11:19
Mi-am luat inima in dinti si m-am dus la Politie.
Nu apar cu nimic in calculator la ei.