de Florin Suciu » 20 Aug 2012, 14:39
Am facut drumul acesta de la Valcea spre Sebes week-endul care tocmai a trecut. Exceptional drum, peisajele sunt excelente. Dar fiind tot in Romania, la cota aprox 2000 in prima parcare am intalnit comertul nostru ambulant in forma extinsa. de la flori de mina la tuica si branza clatite si multe altele. Asta pot sa spun ca m-a deranjat intr-o oarecare masura. Poate acolo doream sa vad altceva si nu comert. Pacat ca exista multi dintre noi care nu stiu sa pretuiasca natura. Multe hartii aruncate prin iarba aceea frageda si moale, doze de bere chiar si pampers evident folosit. Am intalnit destul de multi biciclisti, insa cu biciclete adevarate, respect pentru ei. De la Obarsia Lotrului la Sebes sunt portiuni de drum in lucru, dar se poate merge cu atentie, destul de bine. Pacat ca podurile aflate in lucru nu sunt semnalizate corespunzator si sunt destul de multe. Focusul (2002 benzina 1.6 Zetec) s-a comportat exceptional, drumul nu poti sa spui ca e foarte dificil, dar nici usor. Sunt viraje pe urcare unde a trebuit sa le abordez spre iesire in viteza I-a. De evitat Horezu ca punct de etapa. Desi e o localitate reprezentativa pentru Romania prin ceramica de Horezu, este plina de caini vagabonzi, atat de multi, credeti-ma ca nu am intalnit nicaieri si ma refer la centru orasului. Am fost surprins total neplacut sa gasesc la tarabele cu suveniruri chinezarii si marfa de Korund. Ceea ce se face la Horezu are un specific anume, o cu totul alta incarcare. oricum, desi am cerut ceva autentic am primit o scumiera made in Korond. Pensiunea la care am stat, Casa Marcea, mi-a lasat un gust amar prin superficialitatea cu care au fost facute grupurile sanitare, apa nu se scurgea pe sifonul de pardoseala, pe oriunde altundeva dar numai pe acolo nu. Perdelele si draperiile mizerabile iar de pereti nu mai zic. Pacat, fiindca au dotare relativ buna. Aer conditionat, uscator de par, frigider mobila noua, saltele bune, asternuturi bune si curate la trei stele.