1. Termina cu "atac la persoana" in mesaje ... eu nu am zis aici despre tine ca esti limitat sau altfel si nici despre alt coleg .
2. Nu ma jigni in continuare si nu ma mai ameninta si cu ban , nu eu am facut o abatere sau o referire directa la alt user , eu doar am facut referire la subiect cu argumente reale ce te-au deranjat .
3. Daca scopul ultimelor tale mesaje nu a fost sa denigrezi 2-3 useri al meu nici atat !
4. Am zis "probabil e ultimul mesaj" pentru ca e incorect sa comparam date din fise si din practica cu impresiile tale . Nu inteleg de ce in continuare ma ataci ?
5. Te-am jignit cumva cand am zis ca esti roman ? ... atunci sa ma scuzi!
Probabil de tetiere te-ai lamurit , "tablaria aia de la picioare" si cu bordul(spargerea plasticului la declansarea airbag-urilor) si cu zona dintre motor si habitaclu sunt extrem de importante la impact frontal ... astea fac diferenta daca ramai cu picioare sau nu dupa impact ! Daca ai avea idee doar cat se testeaza o masina pana la lansare ... inclusiv rezistenta la impact , unghiuri , deformari , materiale , elemente contondente in caz de impact ...etc.
Esti total DEZINFORMAT si asta te face sa ma jignesti(nemeritat) , o sa mai fac o incercare de informare . Eu pot demonstra ca aproape tot ce am spus aici este adevarat ... tu nu cred ca poti demonstra ca eu sunt "limitat" ... asta e diferenta intre argumente si impresii ...e un duel incorect !
Eu prin argumente nu te-am jignit ci am facut referire la comparatiile incorecte/haioase prezentate de tine ... NU am facut referire la userul x si y !!!
Am ras de o comparatie "pachet lumini interioare" Focus Trend(prima echipare) cu Audi A4 (dotat) ce in mod sigur nu era in prima varianta de echipare(chel) . Noi romanii asa vrem mereu cat mai ieftin la achizitie si cu cat mai multe dotari cand ajungem cu produsul acasa ...ieftin si bun... pretentii pe bani putini ... in realitate insa orice se plateste , chiar si 2 cabluri trase cu 2 butoane si 2 plafoniere spate cu 2 led-uri !!!
Am ras de o comparatie la consum urban REAL Focus vs Yaris .
Asta inseamna pentru tine ca sunt "limitat" si ca te-am jignit ? ...
- Hai sa iti explic "limitarea mea" ... pachet lumini , spoturi lectura ...etc sunt optiuni ce exista la multi producatori , inclusiv la VAG. Daca aveai prima si ultima echipare de la 6-7 producatori de masini observai cate dotari ii lipsesc , inclusiv acele lumini ... normal ca la cele premium ai o prima echipare mai bogata dar si acolo lipsesc multe dotari , chiar si elemente de interior gen tetiere x , scaune y , buton si spoturi/led-uri z !!!
- Consumul creste mult in functie de cuplu la roata , cuplu la roata e maxim in tr1 si scade treptat 2-3-4...etc ... masina(motorul) depune efort maxim la plecarea de pe loc sau in trepte inferioare(1, 2) la viteze mici 0-35-40 kmh(inertie mica in mers) . Efortul este total influentat de masa masinii(greutatea) si dimensiunea anvelopelor (latimea)... Yaris e cu 200-300kg mai usor decat Focus , si e din clasa fiestei . In testele de consum declarat nu se folosesc prea des si prea mult treptele 1+2 si nici frana in exces . Carei masini crezi ca ii va fi mai usor sa se apropie de consumul declarat in mediu urban prin aglomeratie cu tr1+2 ? Uneia de 1100kg+ cu roti inguste sau uneia de 1400kg+ cu roti late ?
E relevanta comparatia Focus vs Yaris la consum urban si rad eu din senin ? ... DA, ai dreptate ca sunt "limitat" ... dar si tu esti ne-"limitat" cand vine vorba de lipsa respect vs colegii de forum.
"Masina mai spatioasa la aceleasi dimensiuni o sa iti spun ca m-am urcat intr-un Fluence si era spatiu in fata berechet. Nu cred ca ai airbag in podea (alte explicatii de ale tale de clasa a 4-a, dar multumim lui D-zeu ca ai zis ca e ultimul tau post si uite ca o sa scap de poluarea topicului asta cu elucubratiile tale) ca sa nu poti pune inca un 5 cm la picioare. Sigur Fluence are un 7 cm mai mult lungime decat Focusul meu combi"
-Reciteste macar mesajul asta sa vezi daca eu sunt cel care abereaza si nu e coerent . Mare masina si fluence din 7 cm in plus ti-a mai dat 4-5cm la picioare si o siguranta de logan la pret de focus . Ford ar trebui sa ii copieze pe cei de la renault ca doar nu au detinut Volvo pana nu demult , un etalon de siguranta+calitate in industria auto . Daca vrei mare/spatioasa si de plastic , cu senzatia de barca pe viraje datorita suspensiei moi mergi la renault ...o sa iti satisfaca dorintele , eventual daca nu doresti prea multa siguranta merge si un logan . Iti spun eu ca daca aveai un megane mai multi ani iti trecea pofta de fluence sau alt megane mai nou

.
Pe langa elementele de siguranta din structura exista si zone deformabile si , chiar daca nu ai (inca) airbag si in podea la ford , exista la ford(dar si la altii) airbag genunchi ...dar exista si airbag in podea , sau pe centura , sau pentru pietoni exterioare pe bot sau parbriz , sau airbag pentru franare masina (sub motor, cel putin prototipul aici) ... dar daca nu esti "limitat" si nu esti "in clasa a4-a" de unde sa stii tu toate astea ... e mai simplu sa zici "nu cred ca" de 10 ori si sa aduci ofense altora de 20 de ori , decat sa te documentezi o singura data.
Am spus ca esti dezinformat , hai sa aduc argumente !
1.Despre "tablaria de la picioare" si bord conceput cu un scop si anume siguranta sofer+pasager dr fata .
De Ford IPS ai auzit pana acum si ce presupune el ? Probabil ca nu daca il denumesti "tablaria de la picioare" .
http://www.ford.co.uk/experience-ford/T ... tionSystemDa , spatiul acela este ocupat si de elemente IPS integrate + eventual airbag genunchi sofer ... a fost facut compromisul pentru siguranta+design sacrificand 2-3cm din spatiu .
2. Fluence a fost singura masina de "5 stele confirmate" cu care ai mers ? Trecand peste faptul ca fiind mai lunga cu 7cm e irelevanta comparatia de spatiu interior . Si ampatamentul este marit vs focus deci ai sanse sa castigi putin spatiu daca esti un constructor cu "talent" dar sa pastrezi si siguranta si pretul bun e mai greu .
Ai putea afla ca Fluence-ul e mult mai slaba ca siguranta si ca Megane (concurentul lui Focus) . Ai putea sa cauti informatiile astea singur , hai sa iti zic doar un mare minus cu care Renault a scazut la Fluence NU are "Airbaguri frontale adaptabile (multistage)" asta pe langa alte zone altfel deformabile(in rau) ... mai sunt inca vreo 5-6 diferente de siguranta , chiar si vs megane ... nu le precizez acum aici pe toate dar in mod cert fluence ca dimensiuni e peste focus iar ca siguranta e mult sub focus ! Deci e o alta comparatie irelevanta dimensiuni,siguranta...etc.
Testele NCAP sunt din ce in ce mai dure si au si procentaj pe langa acele stele .
In timp ce Focus scoate 5 stele cu 92% fluence scoate 4 stele chinuite si 72% ... nu "5 confirmate" cum zici tu
http://www.euroncap.com/results/renault ... 1/468.aspx .
Spatiul dintre motor si pasageri e extrem de important pentru siguranta ... asta chiar daca tu crezi altceva . Toate sunt gandite dar orice producator are "scapari" mai mult sau mai putin intentionate ... din ratiune de costuri productie/pret achizitie , din vreun compromis sau din neglijenta. Cand se concentreaza pe ceva omit altceva sau nu le pot imbina sa fie masina 100% perfecta ...si mai ales ieftina/accesibila !
3. Am zis si inainte :"1.6 tdci 115cp are CEL PUTIN 1368kg in functie de nivelul de echipare , deci foarte probabil e sarit bine de 1400kg . Niciodata acel a4 an 1999 nu ajunge la >1400kg(+40kg cum zici tu deci >1440) si "nu te ghida din informatii de pe talon trecute la modul general pentru toate echiparile"
Nu te-ai informat dar ai ramas cu aceeasi impresie , hai sa te informeze un "limitat" !
Focus 3 1.6tdci 115cp are CEL PUTIN 1368kg in varianta WAGON ... ce vezi tu acolo 1344 e greutatea pentru Hatchback 5D , pentru ca la baza asta e focus , o compacta ... si daca iti doresti neaparat spatiu interior mare nu manevrabilitate si placerea condusului atunci mergi pe o masina mai mare . Aceasta greutate este minimul absolut pentru a scoate consum bun (sa nu ii "amendeze" UE) si este calculata la varianta ambiente , fara sa aiba nici macar AC manual in dotari ... schema asta e facuta de mai multi producatori in zilele noastre din cauza presiunilor UE referitoare la consum si a amenzilor de CO2 . O instalatie de AC are cel putin 20-30kg , chiar si fara dual-zone/climatronic . Ce cumperi tu minim, adica trend, si daca ar fi fost absolut "chel" tot avea >1400kg ... mai mult de 1380kg cat avea acel audi (deduc ca ai avut varianta '99+ face-lift ca ala e mai greu). In orice caz NU , focus nu e mai usoara decat A4 '99 , mai ales cu 40kg si cu atat mai mult daca nu aveai face-lift... poate o sa zici si DA dar aveam full-option la A4 si cantareau mult optiunile , ok dar si focus full o sa fie mult mai greu de 1425 (cum zici ca e trecut al tau trend)...pentru ca atarna greu spoturile de interior in varianta titanium

.
Am vorbit despre hatchback pentru ca vorbim despre spatiu pasageri si aici conteaza cum a fost conceputa masina , ca ce (hatch/sedan in clasa X,Y,Z...etc) , varianta de baza , sasiul ...etc. Ford focus este o compacta in 3-5 usi la baza , asa a fost gandita pentru spatiu mediu pasageri si bagaje ... la fel ca A3 de exemplu .
Spatiul interior in general e dat de ampatament ... acesta nu prea se modifica la majoritatea masinilor cu pret mic-mediu ci se adauga o prelungire pentru portbagaj suplimentar in varianta sedan,wagon. O masina conceputa la dimensiunea X nu se compara cu o masina conceputa la X-2 ... + 2 prelungire ulterioara... e evident ca randamentul este mai bun cand stii ce ai de facut de la bun inceput , dar si costurile mai mari ca sa creezi 2 platforme diferite !
Ma faci sa rad cu atentionarile tale catre moderatori ... in primul mesaj ai atacat 3 useri ... acum au ramas 2, chiar daca acei useri nu au zis nimic de tine in prealabil si nu te-au facut in vreun fel nici inainte si nici dupa .
Ai zis de "limitare intelectuala" de "copil de clasa a4-a" ... eu nu am zis nimic de tine si am pastrat discutia la subiect si la "argumente" .
Acum apare mesajul tau nr.2 in care adaugi aluzii gen "iar pe cei care dau pe dinafara de "istetime" si considera forumul domeniul personal in care sa isi etaleze o autoevaluata superioritate" si totusi tu folosesti "nu iti dai seama mai baiete"(asta nu e superioritate nu?) si mai zici si ca "cip02 incearca denigrarea mea" si ca unii ti-au "poluat" topicul ... un topic nu se poate polua cu argumente si informatii tehnice ... cu ofense in schimb DA !
Acei moderatori or sa citeasca inainte de interpretarea ta ciuntita cu care crezi ca am dorit sa te denigrez mesajul original trimis si or sa inteleaga 100% corect si contextual nu din punctul tau de vedere sau interpretabil/subiectiv expus .
Era o vorba “Hotul striga – Hotii!”
Au fost aduse argumente conform carora focus nu e mai usor , e mai rapid , nu consuma mai mult(condus la consum) , poate avea led-uri si butoane , e mai sigur la impact decat multe altele , are un pret decent ...si altele . Cel mai important lucru e ca nu se compara A4 cu Focus ... indiferent de an ... A4 mereu a fost mai mare si mai dotat deci poate fi comparat la fel de bine cu mondeo si atunci cred ca pierde la multe aspecte . Poti sa compari A4 cu rivalii de segment C-class si Seria3 ... si acolo nu iese prea castigat. Nici masina noua cu masina sh nu se compara , mereu un SH de 3-4 ani e mai dotat si "are mai multe de oferit" decat una noua la acelasi pret ... e logica treaba . Ce un A4 nou se compara cu A6 sh ca spatiu si dotari la acelasi pret de achizitie ? Nu prea cred . Dar nici cu o masina SH de 100-150k km deja nu mai mergi linistit peste 100-150k km fara sa investesti in piese mare lucru , deci pierzi la alte aspecte . Toate lucrurile trebuie atent analizate daca vrei sa vezi +/- si de ce ai nevoie ca sa fii 100% multumit ... chiar daca uneori apare si inevitabilul si se poate defecta si un A6 nou , poate chiar mai repede decat un focus (A6 fiind mai complicat/mai dotat) sau mai repede decat un logan de 1.4 sh .
Cum ar fi fost sa ma apuc eu sa compar amanuntit Dacia 1300 cu Bmw 520 sau altele ...sau colegii de forum la fel ... am inteles ca e inevitabila comparatia fiind fosta-noua masina dar din pacate e si irelevanta dupa parerea mea si a unor colegi . Nu trebuie sa ramai blocat pe aceasta comparatie ... mergi cu megane, 308, ceed , astra , golf , leon , civic...etc si o sa vezi ca fiecare masina cu care se dueleaza Focus in clasa compacta are +/- in functie de aspectul verificat dar per total focus , luand toate aspectele in calcul , e pe podium . Golf mi se pare cel mai potent adversar dar si el a avut ceva probleme de fiabilitate , are pret mare la achizitie , design batranesc simplu-uratel ... singurul motor potent-fiabil fiind 1.4TSI 122 (nu sunt un fan diesel) ...personal iti spun si din experienta ca exista +/- la fiecare vs focus , nu gasesti doar plusuri la acelasi pret ... cel putin in clasa compacta si mica am mers cu majoritatea si am remarcat asta.
In continuare fie ca vrei sau nu sa iei in calcul argumentele parerea ta e a ta ... nu poate nimeni sa iti schimbe perspectiva daca tu nu vrei asta ... DAR nici tu sa nu ii injuri pe cei care au alta parere referitoare la acest subiect pentru ca e lipsa de respect !
Repet nu te-am jignit si nici acum nu o fac, ma abtin sa intru in astfel de clinciuri neconstructive ... incearca macar in urmatorul mesaj sa te concentrezi la subiect si fara sa faci referire directa la userul x si y si nici aluzii ofensatoare !