Help/Troubleshooting

Denumire componenta de pe filtrul de particule

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Denumire componenta de pe filtrul de particule

Mesajde AlexO » 31 Mar 2014, 19:33

Salut,

Ma tot chinui de o perioada sa gasesc o componenta mecanica pentru masina mea, dar fara rezultat.
Este vorba de carcasa de pe filtrul de particule, care are rol, presupun, de izolare termica.
Am incercat sa caut prin anunturi cu dezmembrari, sau pe diverse site-uri cu piese auto, insa fara niciun rezultat.

Problema principala e ca nu sunt sigur cum se numeste componenta. Daca se pricepe cineva, rog sa posteze aici.
Mi-ar prinde bine si un sfat cu unde as gasi de cumparat asa ceva. Nu ma deranjeaza daca e din dezmembrari, sau e noua (presupun ca pretul nu este unul foarte mare).

Model masina: ford focus 2 break, 1.6 tdci, 109 cp, 2010

poza cu carcasa ce sta sa pice:
Imagine

Nu ma deranjeaza foarte tare ca e taiata, doar ca ma astept sa pice. As vrea sa o schimb cat mai curand.

Multumesc,
Alex
AlexO
Incepator

Maşina: Ford Focus 2 facelift break, 1.6TdCi, 109CP
VIN: WF0SXXGCDSAY64953

Re: Denumire componenta de pe filtrul de particule

Mesajde turbojack » 31 Mar 2014, 19:52

Scut termic DPF .
Nu cade , jos se fixeaza in doua suruburi de dpf.
Niste "destepti" au casapit scutul pentru ca nu au stiut sa-l demonteze altfel. =))
turbojack
1nsane Member

Mesajde AlexO » 31 Mar 2014, 20:09

$1 scrie:$2cut termic DPF .
Nu cade , jos se fixeaza in doua suruburi de dpf.
Niste "destepti" au casapit scutul pentru ca nu au stiut sa-l demonteze altfel. =))

Filtrul e in regula.
L-am verificat la mecanic, si am trecut ITP-ul fara probleme. Masina a iesit Euro 5.
Daca ar fi fost facuta vreo "magarie" cu filtrul, ma gandesc ca nu iesea OK ITP-ul.
Daca e schimbat filtru cu unul nou, nu ma deranjeaza, chiar deloc :)

Din ce pare, scutul asta termic e taiat din surubul de prindere.

Multumesc mult pentru raspuns,
Alex
AlexO
Incepator

Mesajde AlexO » 24 Apr 2014, 13:10

Salut,

Am reusit sa gasesc scutul termic, in dezmembrari, la un ford focus 1.6 tdci 2006 (euro 4).
Toate bune si frumoase, pana cand, la mecanic, am aflat ca nu se potriveste :)

Fordul meu e euro 5, si din cate am mai citit filtrele de particule ar fi diferite intre euro 4 si euro 5.
Exista vreo diferenta si la constructia exterioara a filtrului (ma refer la dimensiune, forma, orificii, pozitia orificiilor) ?
AlexO
Incepator

Mesajde daemon » 24 Apr 2014, 16:19

$1 scrie:$2aca ar fi fost facuta vreo "magarie" cu filtrul, ma gandesc ca nu iesea OK ITP-ul.

Sunt offtopic, dar daca la un Focus ca al tau dai jos filtrul de particule treci ITP-ul fara probleme, deci nu te poti lua dupa asta daca s-a umblat la filtru sau nu.
Imagine
daemon
1nsane Member

Maşina: ex - Focus 2 1.6 TDCi, 109CP, 2007

Mesajde AlexO » 25 Apr 2014, 09:07

Am mai rasfoit si eu intre timp forumul si alte surse, si intr-adevar, la ITP nu as fi avut probleme cu filtrul lipsa Fil(cel putin din ce spune lumea).

Imi amintesc ca dupa ce am cumparat masina, am dus-o la un mecanic, si chiar i-am cerut o parere despre problema cu scutul termic crapat. Mi-a zis tipul respectiv ca e de la trepidatii, ca s-a taiat fix din surubul de prindere. Iar despre filtru mi-a zis ca e in regula.

Filtrul cu siguranta era prezent.

Masina nu scoate fum, trage foarte bine, nu are martori aprinsi (de genul engineCheck)...
Nu stiu la ce probleme sa ma astept in cazul in care sa zicem ca ar exista intr-adevar niste "manarii" facute cu filtrul ....
AlexO
Incepator

Mesajde daemon » 25 Apr 2014, 09:12

Filtrul e intr-o carcasa cilindrica unde e si catalizatorul, nu o poti vedea. Nu are nicio treaba cu scutul termic. Daca nu il desfaci (cu flex-ul) nu poti sa zici daca e ok sau nu. Sau sa urmaresti gradul lui de incarcare pe tester, sa vezi media de km intre ultimele regenerari, etc. Doar asa, din gura, iti poate zice oricine ca e in regula. Si prezenta lui la fel se verifica.

E un topic mare despre DPF, ar fi o lectura buna, sa stii la ce sa te astepti daca ai probleme si cum le poti elimina.
Imagine
daemon
1nsane Member

Maşina: ex - Focus 2 1.6 TDCi, 109CP, 2007

Mesajde AlexO » 25 Apr 2014, 09:42

Ok, multumesc de info. Data viitoare cand ajung pe la mecanic, am sa verific prin diagnoza prezenta filtrului si celelalte valori.
Chiar m-ai facut curios :)

Totusi, fara filtru, la turatii mari, cred ca ar trebui sa scoata fum negru masina....

Am sa parcurg si topicul legat de DPF.

Revin acum cu problema cu scutul terrmic.
Pe baza VIN-ului meu(WF0SXXGCDSAY64953), am obtinut de la o firma auto online urmatoarea componenta (3090405D):
http://eucatparts.com/?action=cat_ford_part&s_id_part=1167216&s_id_model=12

Incercand sa gasesc si alte variante, am dat si peste 3090405C :
http://eucatparts.com/?action=cat_ford_part&s_id_part=1167190&s_id_model=137

Diferenta care o observ este componenta HN2 (prezenta doar in 3090405D).

Din poza, pare ca si 3090405C are in dreptul componentei HN2 de la 3090405D un mic cerc, posibil orificiu, doar ca aceasta componenta (HN2) nu este prezenta in schema mecanica pentru 3090405C.

Mecanicul mi-a zis ca scutul pe care i l-am dus de la dezmembrari (3m51-9n454-ckf e un cod de pe el, nu stiu daca ajuta) nu se potriveste, in sensul ca lipsesc niste orificii, ceea ce ma duce exact la diferenta pe care am identificat-o eu intre 3090405C si 3090405D.

Daca e cineva care se pricepe la scheme mecanice, precum cele pe care le-am pus mai sus, l-as ruga sa imi explice diferenta dintre cele 2 variante de scut termic. HN2 este un orificiu ? Daca da, care e rolul lui ? Sunt variante de filtre de particule cu sonde suplimentare conectate ?

Multumesc,
AlexO
Incepator

Înapoi la Help/Troubleshooting