Am facut si eu acum o saptamana imbunatatirea aceasta. Din pacate, nu am stiut ca difera satelitii de comanda de la volan in functie de modelul masinii

. Am banuit ca toti sunt la fel, cu atat mai mult cu cat in urma cu vreo 2 - 3 saptamani am instalat proiectoarele de ceata si am inlocuit centrala de lumini originala cu una de Mondeo 2002(au fost necesare cateva modificari, dar nu ceva extraordinar; practic, din 2 centrale de lumini am facut una).
Ca urmare, am facut un tipar de gaura dupa gaura decupata in scoica de sub volan de la masina socrilor mei (Ford Focus 2) si plin de entuziasm am inceput cu o gaura de control, de unde sa pot decupa mai departe conturul necesar. Nu mica mi-a fost mirarea cand, dupa decuparea a jumatate din gaura (partea corespunzatoare sistemului de prindere a satelitului) am constatat ca scoica de Fiesta este mai larga decat cea de Focus. Deoarece cale de intoarcere nu mai aveam, am continuat cu decuparea pas cu pas, pana am ajuns in final sa pot monta satelitul de comanda in locasul special prevazut. Nu a iesit foarte estetic, deoarece coltul de jos al satelitului este IN interiorul scoicii,iar coltul de sus este in afara acesteia, insa voi incerca zilele urmatoare sa "croiesc" garnitura de cauciuc astfel incat sa estompeze aceasta diferenta. Voi incerca maine sa fac niste poze pentru a va arata despre ce vorbesc.
Si inca ceva, mufa de conectare la satelitul de comanda la mine este plata, in timp ce mufa de la Focus si cea din satelit sunt cumva patrate, cu sistem de blocare antismulgere... Din fericire, culorile firelor si distanta intre pini erau aceleasi ca la Ford Focus, astfel incat am putut conecta unitatea audio la satelitul de comanda de la volan. Si, culmea, mai si functioneaza

.
Ca o concluzie, aceasta modificare poate fi efectuata, insa recomand o buna documentare inainte pentru a nu ajunge in situatia mea.
As ruga un coleg care are satelitul de comanda instalat din fabrica sa posteze o poza cu acesta, pentru a face o comparatie.