Discutii libere/forum

Just Drive - aplicatie car management

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Just Drive - aplicatie car management

Mesajde justdrive » 17 Aug 2014, 11:27

Ma numesc Bogdan si va scriu in numele echipei mele.
Vreau sa va recomand ultimul proiect dezvoltat impreuna cu colegii mei numit “Just Drive”. Este vorba despre o aplicatie mobile care rezolva nevoi reale pentru soferi, respectiv posesorii de masini. Pentru noi a aparut ca o necesitate personala pentru problemele uzuale pe care le aveam cu masinile noastre. Intr-un singur loc puteti gestiona intreaga meintenanta a masinii, puteti accesa o multime de puncte de interes auto si puteti apela la o comunitate conectata permanent.

Just Drive este o aplicatie mobile gratuita, disponibila pentru toate device-urile cu sistem de operare Android, care pana la sfarsitul anului va fi disponibila si pe iOS.

Concret, ce gasiti in Just Drive:

* harta interactiva care contine service-uri auto, spalatorii, benzinarii, reprezentante, rent-a-car, parcari, spitale, ATM-uri, hoteluri, restaurante, sectii de politie. Raza de cautare default este de 3km dar se poate extinde pana la 200km. Default, se cauta in zona in care va aflati, dar puteti muta manual pin point-ul in alta zona, si cautati in jurul
zonei stabilite de voi. Puteti seta locatii favorite, aveti si optiunea de street view la fiecare locatie, si puteti da rating si, de asemenea puteti sa scrieti si o recenzie. Dupa ce gasiti locatia cautata, aveti, bineinteles si optiunea de a naviga pana la locatia respectiva.

* modul de comunicare U2G (user to group) - puteti comunica cu alti utilizatori ai aplicatiei care au exact aceeasi masina (momentan este vorba de codul de caroserie, pe viitor se va face un update si puteti alege intre 2 variante: aceeasi caroserie pe care o aveti si voi, sau fix pe aceeasi masina, adica aceeasi caroserie, acelasi motor)

* istoric de service - aici puteti nota orice interventie asupra masinii, si puteti trece si din urma, daca le aveti trecute in cartea masinii. Campurile sunt: data, locatia si operatiunea.

* alerte - obligatorii, adica RCA si ITP, optionale, adica rovinieta sau asigurare tip casco, dar si alerte custom, unde puteti trece data la care trebuie achitata o rata, sau cand vreti sa va programati urmatoarea revizie etc. Exista 3 praguri de notificare pentru fiecare alerta: cu 10 zile inainte, apoi cu 3 zile, ultima alerta fiind cu o zi inainte de expirarea termenului setat de voi. De asemenea veti primi aceeasi notificare si pe mailul cu care v-ati inregistrat in aplicatie (acest lucru poate fi util daca aveti acces limitat la internet, pierdeti telefonul etc)

* dictionar bord - aici gasiti o multime de martori si ce reprezinta fiecare, practic un mic dictionar cu care orice utilizator, indiferent de nivelul de cunostiinte auto pe care il are, poate intelege inainte de a ajunge la un service, ce problema are cu masina.

* modul costuri - in aceasta sectiune puteti nota toate cheltuielile legate de masina, spre exemplu: benzina, RCA, ITP, Casco, rovinieta, spalatorie, impozite, amenzi, si puteti vedea totalul pentru ultima luna, si puteti vedea si mediile pe anumite perioade definite de voi.

Just Drive functioneaza doar cu conexiune la internet, si se poate folosi oriunde in lume. A fost optimizata pentru toate tipurile actuale de rezolutii ale telefoanelor mobile, inclusiv tabletelor cu sistem de operare Android.

Momentan acestea sunt modulele de baza ale aplicatiei, sper sa va fie utila, pregatim pentru viitorul apropiat parteneriate cu diverse firme din domeniul auto, prin care sa puteti beneficia de oferte speciale.

De asemenea, asteptam cu interes maxim feedback-ul vostru, indiferent care este acesta: pozitiv, negativ, motivele pentru care dati feedbackul, bug-uri (noi speram ca am identificat deja marea majoritate :)).

Aici puteti vedea o animatie scurta legata de beneficiile Just Drive:

https://www.youtube.com/watch?v=Y-P9nWFGB_o

Acesta este site-ul oficial:

http://www.justdriveapp.net

De aici se poate downloada aplicatia:

https://play.google.com/store/apps/deta ... rive&hl=en

Si dupa cum zice si motto-ul nostru: Just Drive ... we'll do the rest!
Ultima oară modificat de ionutz pe 18 Aug 2014, 22:32, modificat 1 dată în total.
Motiv: Anunt tip "Global" pana pe 25 august.
justdrive
Incepator

Re: Just Drive - aplicatie car management

Mesajde focusul » 19 Aug 2014, 21:44

Interesant ! ,cina a avut curaj si a instalat ? merge sau mai corect merita ?
Imagine
focusul
Member

Maşina: ford focus 2007..1596cc..74 kw..benzina..trend style
VIN: wf04xxwpd47u25993

Mesajde popaionutcatalin » 20 Aug 2014, 07:54

Merge,inca nu e nimeni cu modelul meu de masina sa verific si chatul dar restul e ok.
popaionutcatalin
Member

Maşina: FORD FOCUS 2007 1.6 TDCI 66kw FORD C-MAX 2008 1.6 TDCI 66kw

Mesajde addy2002 » 20 Aug 2014, 09:11

pe BB10 nu-l portati?
addy2002
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta Ghia + imbunatatiri, 2005, 1.4 TDCI
VIN: WF0HXXGAJH5C02432

Mesajde justdrive » 20 Aug 2014, 12:22

Urmatorul sistem de operare este iOS, deja avem sute de oameni care ne injura pt ca a fost lansata doar pe Android :)

Asteptam feedback de la cei care au instalat-o ... ati fost destui cu Forduri zilele astea :)

Focusul, cum adica cine a avut curaj? :) Nu e vreun virus, stai linistit. Chiar vrem si feedbackul tau!
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 20 Aug 2014, 21:29, modificat 1 dată în total.
Motiv: Comasat 2 mesaje consecutive scrise la mai putin de 10 min. Pe viitor folositi-va de butonul "Modifica" pt. a adauga in mesajul anterior ceea ce mai vreti sa spuneti.
justdrive
Incepator

Mesajde Melphas » 21 Aug 2014, 08:37

Felicitari pentru aplicatie, am urmarit pe adresa voastra de web ce poate sa faca aplicatia si ma declar incantat.
Urmeaza sa imi vand BB Z30 tocmai pentru ca nu exista aplicatii pentru el, iar pe cele care incerc sa le rulez in modul compatibilitate nu prea functioneaza cum trebuie, si o sa ma reorientez spre un android, ramane de vazut daca o sa fie un HTC sau Samsung, ceva mini.
O intrebare, ce drepturi cere aplicatia dupa instalare?
Melphas
Gold Member

Maşina: Focus Hatchback 1.6 TDCI 115cp Titanium

Mesajde justdrive » 21 Aug 2014, 11:51

Acces la pinul de la cardul de credit :))))

Glumesc, nu cere nimic deosebit fata de orice aplicatie similara. Locatia ... pt harta, camera foto, pentru ca pe modulul de comunicare se pot pune topicuri unde se pot atasa imagini ... etc ... adica ce e cerut este cerut pt functionarea aplicatiei, nu pentru altceva.
justdrive
Incepator

Mesajde titocus » 21 Aug 2014, 19:24

Inca nu am instalat aplicatia sa vad ce stie dar cred ca nu are nimic legat de consumul de combustibil. Ar fi util sa fie asa ceva in aplicatie pt. cei care nu stiu regula de 3 simpla pt. calculul consumului/100km sau cei care vor sa aiba o evidenta asupra costului combustibilului, etc. Ceva in genul Carcon din sistemul de operare Bada de pe Samsung e excelent.
Mondeo 3 TDDi, Aquamarine Frost Pearl M/S
Focus 1 1.6 16V, Pacific Green
Mondeo 4 EcoBoost
Focus 3 TDCi
*Ce fac pe acest forum este in totalitate benevol, fara vreun beneficiu.*
titocus
1nsane Member

Maşina: Mondeo 3 TDDi, Focus 1.6 16V, Mondeo 4 EcoBoost, Focus 3 TDCi

Mesajde gilau2050 » 23 Aug 2014, 00:22

ce nu imi place mie la aplicatiile astea e ca la inceput e gratuita totul e super si cand totul e pus la puct cu ajutorul celor care au testat-o si s-au obisnuit cu ea pac...1eur 2 eur etc. vezi Torque tot asa au inceput...
gilau2050
Member

Maşina: Ford Focus mk1.5 1.6
VIN: wf0axx12345678901

Mesajde ngrazvan » 23 Aug 2014, 10:33

Eu am instalat-o pe o tableta cu Android si nu functioneaza. Cand apas pe sageata indreptata in jos ar trebui sa se deschida un meniu presupun dar la mine nu se intampla nimic. Pentru asta este practic inutilizabila.
Focus Turnier 2006 1.6TDCi 109 CP
Mondeo Turnier 2016 2.0TDCi 150 CP
ngrazvan

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI 150CP Turnier 2016

Mesajde justdrive » 23 Aug 2014, 14:25

Salutare Razvane, imi poti spune, te rog, despre ce tableta e vorba si ce versiune de Android este?
justdrive
Incepator

Mesajde ngrazvan » 24 Aug 2014, 09:31

Salut, tableta este un Samsung GT-P5100 si ruleaza Android 4.2.2
Focus Turnier 2006 1.6TDCi 109 CP
Mondeo Turnier 2016 2.0TDCi 150 CP
ngrazvan

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI 150CP Turnier 2016

Mesajde VIPER » 24 Aug 2014, 09:46

Gata, am instalat aplicatia, idee simpla si foarte utila. O astept cu interes portata si pe iOS (tableta nu o am zilnic la mine, telefonul insa da).

Buna treaba ;)
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde justdrive » 26 Aug 2014, 01:10

$1 scrie:$2ata, am instalat aplicatia, idee simpla si foarte utila. O astept cu interes portata si pe iOS (tableta nu o am zilnic la mine, telefonul insa da).

Buna treaba ;)

Multumim Dragos, ne bucuram ca iti place aplicatia si, dupa cum ziceam, sper sa fie gata pana la sfarsitul anului si pe iOS.

Pana una-alta, vreau sa mai prezint un feature al hartii foarte interesant, zic eu, care nu prea se regaseste in alta aplicatie:

Cand deschideti harta, pin-ul rosu reprezinta locatia voastra. Daca intrati in meniul de puncte de interes, cautarea se face default in zona in care va aflati. Feature-ul de care ziceam este urmatorul: pin-ul respectiv se poate draga din locatia voastra si se poate muta oriunde in lume, si puteti cauta o locatie, intr-o cu totul alta zona decat cea in care va aflati. Incercati va rog, si spuneti-mi daca a mers totul in regula :)

Asteptam feedback!
justdrive
Incepator

Mesajde yankee » 02 Sep 2014, 18:31

$1 scrie:$2e nu imi place mie la aplicatiile astea e ca la inceput e gratuita totul e super si cand totul e pus la puct cu ajutorul celor care au testat-o si s-au obisnuit cu ea pac...1eur 2 eur etc. vezi Torque tot asa au inceput...

Salutare la toti.

@gilau2050:
adevar mai zici... chiar nu m-am gandit la acest aspect, dar chiar asa este. Dezvoltatorii scot aplicatii, le lasa sa fie testate ca sa poata scoate bug-urile, sau imbunatatesc in urma feedback-urilor, bineinteles GRATIS, si apoi cel care a investit timp la folosirea aplicatiei primeste surpriza ca trebuie platit. Asa e piata actuala...
Normal ar trebui ca utilizatorii care au testat aplicatia sa fie definitiv gratis, iar apoi cand apare cu plata doar noii utilizatori sa plateasca.
... parca ma vad banat la acest comentariu.... n-ar fi trebuit, dar asta este, se cere feedback => l-am oferit...

inca nu m-am documentat despre aceasta aplicatie, si nici nu cred ca voi avea timp, abia fac fata sa introduc datele in aplicatia pe care o folosesc actual(nu zic numele sa nu stric reclama din acest post) si apoi, ca sa trec la alta aplicatie imi trebuie timp pt import/export sau la manutza :)...
1) Ford Focus 1.6TDCi - 2007 .........Imagine
2) Ford Focus 1.0 EcoBoost - 2014....Imagine
yankee
1nsane Member

Maşina: Focus 3, 1.0, 125cp, 2014

Mesajde aeon07 » 15 Sep 2014, 13:37

hmm, si unde ziceati voi ca se da bere gratis si peste o perioada numai noii veniti vor plati?
oamenii aceia care fac aplicatia din ce traiesc? updateuri cine face?
1-2 eur pe an nu cred ca e o problema pentru absolut nici un posesor de masina si telefon
este practic o bere pe care de multe ori nu o bei ca se incalzeste si ceri alta rece

ps. vad ca in google store sunt 2 aplicatii "just drive".. sa nu fie confuzii
aeon07
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2 sedan, nov.2007, 1.6 TDCI, 90 CP

Mesajde yankee » 15 Sep 2014, 14:17

@aeon07:
nu prea am inteles prin fraza ta " hmm, si unde ziceati voi ca se da bere gratis si peste o perioada numai noii veniti vor plati? "

Iar, referitor la "oamenii aceia care fac aplicatia din ce traiesc? "... probabil n-ai inteles ce-am vrut sa zic... ma refeream ca azi orice serviciu se plateste...
Exemplu:
Azi sunt nou client al Antivirusului X pe care, sa consideram ca il platesc. Acel antivirus a ajuns la o maturitate, incat nu mai este gratis, dar la inceputuri a fost gratis, de ce gratis, pentru ca :
- sa fie testat in intregime de un nr mare de utilizatori si sa-i testeze capacitatea maxima;
- utilizatorul care la primit gratis, la o eventuala problema a trimis raportul Autorului, daca ceva nu-i convine sau nu-i place, trimite autorului un Feedback, iar autorul , ca sa aiba clienti multumiti pe viitor imbunatateste ;
- in acest timp de testare spre binele Autorului, acel software consuma din resursele calculatorului pentru ca in timp sa trimita anumite rapoarte de rulare pentru monitorizare rularii programului , pentru analiza eventualelor bug-uri==> este un serviciu gratis pentru Autor

In concluzie, utilizatorul initial care a utilizat aplicatia, chipurile "gratis", a jutat Autorul sa se puna pe picioare si sa obtina profit, iar acel utilizator primeste ca rasplata -> "factura de plata" daca mai vrea sa utilizeze in continuare.
Mi se pare logic sa platesc eu , care abia acum am aflat de acest produs ajuns la maturitate, iar cel care a oferit serviciu in timpul testarii sa primeasca ca rasplata - utilizarae gratis in continuare.
1) Ford Focus 1.6TDCi - 2007 .........Imagine
2) Ford Focus 1.0 EcoBoost - 2014....Imagine
yankee
1nsane Member

Maşina: Focus 3, 1.0, 125cp, 2014

Mesajde aeon07 » 15 Sep 2014, 14:33

:( orice aplicatie scoasa pe piata a trecut deja de beta-teste, mai departe tine cont de feedbackuri utilizatori pentru imbunatatire
valabil si la windows, office, ios, android, jocuri, etc.
in nici un caz utilizatorii vechi nu primesc gratis aplicatia respectiva
ai vazut pe undeva asta?

prin "hmm, si unde ziceati voi ca se da bere gratis si peste o perioada numai noii veniti vor plati? " vroiam sa spun ca nu exista nici un bar/restaurant care sa dea bere gratis la deschidere si apoi celor prezenti acolo sa le dea gratis si in continuare doar pentru ca au fost la deschidere si au contribuit la reclama; plata sa ceara doar de la noii clienti ...

on topic:
- aplicatia cere la inceput data pentru itp, rovignieta, casco...; ar trebui precizat in ecranul de acolo ca e vorba de data de sfarsit, altfel multi au tendinta de a pune data de inceput si iese varza in alerte
- am incercat sa deschid un topic nou si tastatura nu s-a mai inchis dupa aceea :), a trebuit sa ies din aplicatie ca sa scap de ea
- categoriile de masini sunt cam ciudate si fara explicatii (am vazut focus dd..., da_, oare ce inseamna)
- nu am gasit unde sa modific detaliile masinii (poate am bagat gresit motorul si vreau sa-l modific..)
- nu ar strica un buton de "back" in stanga sus, sa apara in locul meniului cand treci in alte ecrane
aeon07
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2 sedan, nov.2007, 1.6 TDCI, 90 CP

Mesajde justdrive » 24 Oct 2014, 00:37

Zilele urmatoare pregatim un update care va contine un modul nou, extrem de interesant numit Friend Tracker. Mai multe detalii in cateva zile ;)
justdrive
Incepator

Înapoi la Discutii libere/forum