Discutii libere/forum

ceva cu bobine in asfalt

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

ceva cu bobine in asfalt

Mesajde adipit » 16 Noi 2007, 02:23

au pus astia ceva in asfalt, cum imi dau seama ce e toata lumea vuieste ca ar fii nu stiu ce bobine care trimit viteza la camera si camera iti face poze si iti trimite acasa.
nu vad logica, nu puteau sa puna direct camera

sunt niste dungi, am incercat sa le imit in paint, fac maine poze; taiate fin in asfalt si acoperite cu putina smoala
seama chiar si cu un cantar.

sunt puse in calinesti arges, in fata districtului drumuri si poduri.
Fişiere ataşate
cam asa.JPG
(24.85 KiB) Descărcat de 288 ori
adipit
Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Tdci 109cp

Mesajde papi » 16 Noi 2007, 02:25

chestiile astea sunt cea mai avansata tehnologie radar pe care nici cel mai avansat detector de radar nu le gaseste deci daca mergi cu viteza mare tre sa fii atent si sa nu te mai bazezi pe detectoru de radar
Sunt un DOMN nu calc babe si nu conduc beat.
papi
Gold Member

Mesajde adipit » 16 Noi 2007, 02:32

daam gasit is un reprotaj pe protv dar acolo apare si o camera video, pe cand aici nu e nici o camera, sa nu fii montat inca acea camera??
sau sa fie pitita prin copaci?

aici nu inteleg faza cu camera nu trebuie pusa la vedere?

http://www.protv.ro/filme/radarele-din- ... 4441#34441

lynk.

asta care ma vazut-o azi e o idee mai trapezoidala si cu mai multe linii, si e si pusa prost rau, nu e pus anici in zona unde sa ii dai talpa serioasa, si se si poate merge usor pe contrasens cand e liber.
adipit
Member

Mesajde bogdanv » 16 Noi 2007, 02:59

man, camera este acolo undeva si te pozeaza pe baza informatiei primite de la cititorul de viteza. din cite am citit eu pe afara se practica acest sistem dar si acesta poate fi pacalit. sistemul se bazeaza pe faptul ca fiecare masina are o "amprenta" proprie si atunci cind treci cu toate cele 4 roti peste sistem ai lasat amprenta acolo si poate sa faca identificarea dintre masina si poza ei. dar aici e smecheria: acest sistem nu citeste motociclete si atunci oamenii cu 4 roti au invatat sa treaca doar cu 2 roti pe acolo incalecind benzile. simplu. trebuie doar sa le cunosti amplasamentul.
informatia o am de pe net de pe undeva si nu mai caut acum sursa dar am sa o postez zilele viitoare cind ma voi invrednici sa ma uit dupa ea.
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde Smiley » 16 Noi 2007, 04:11

ma, linistiti-va cu radarele astea in asfalt :)
sunt niste simple bucle inductive. uite aici ceva documentatie: http://auto.howstuffworks.com/question234.htm

principiul de functionare e simplu: ai in asfalt niste fire care formeaza o bobina. inductanta bobinei poate fi foarte usor masurata. fiind doar niste fire, fara miez, inductanta va fi mica. atunci cand un corp metalic se deplaseaza pe deasupra firelor, actioneaza ca un miez si astfel inductanta bobinei creste. masina este un astfel de corp metalic, suficient de mare incat sa provoace o modificare masurabila a inductantei. daca "bobina" din asfalt e impartita in 2 jumatati, distanta dintre ele fiind bine determinata, pentru a determina viteza corpului ce a determinat modificarea inductantei tot ce mai ai de facut e sa masori diferenta de timp dintre momentele in care cele 2 jumatati au fost declansate (deci le-a crescut inductanta).

sistemul e destul de simplu si poate sa masoare vehicule cu oricate roti, cu conditia ca respectivele vehicule (mai precis partea din ele care se deplaseaza deasupra firelor) sa fie suficient de mare incat sa determine o modificare masurabila a inductantei. cu cat acel corp metalic este mai mic, cu atat inductanta "bobinei" din asfalt va varia mai putin. din cauza asta viteza motocicletelor este greu de masurat. cat despre masini, depinde foarte mult de masina(cat de mare este) si cum anume se deplaseaza pe deasupra firelor (daca, asa cum zicea bogdan, se incaleca benzile, doar o parte din masina afecteaza bobina si este posibil ca acea variatie a inductantei sa nu fie suficient de mare)

apropo, in al 2-lea razboi mondial, astfel de sisteme de detectie se foloseau in constructia minelor magnetice. acestea detonau cand sesizau apropierea de un corp metalic, folosind acelasi principiu ca si bobinele din asfalt. englezii si americanii au dezvoltat atunci sisteme de demagnetizare a navelor ( http://en.wikipedia.org/wiki/Degaussing ) care s-au dovedit foarte eficiente. daca va e frica de radarele din asfalt, cautati o metoda sa va demagnetizati masina si nu veti mai primi amenzi ;)
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde adipit » 16 Noi 2007, 04:15

am inteles faza dar nu vad camera, camera e buba nu trebuia sa fie pus ala vedere?
in animatia de la pro tv e ditamai stalpu cu camera deasupra, dar in rela life a vazut cineva cum arata si unde se pune camera de te fotografiaza?
adipit
Member

Mesajde gedan » 16 Noi 2007, 11:15

camerele sunt peste tot aceleasi, au in ele si soft pt recunoasterea numerelor. exista si un blitz in infrarosu, daca va uitati mai bine. inregistrarea infractiunii se face la sesizarea detectorului din asfalt.
acestea sunt pereche, de fapt calculeaza viteza medie pe distanta de un metru (aprox).
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Mesajde marilyn.m » 16 Noi 2007, 15:13

deci cum demagnetizam masina?
marilyn.m
Gold Member

Maşina: 2003 Mondeo TDDI

Mesajde fasconal » 16 Noi 2007, 15:24

Colegul nostru a sesizat de fapt, inceputul unei actiuni de anvergura la nivel national, ce are ca scop monitorizarea traficului.
Merg foarte mult prin tara (cam 12 judete ) si am vazut aceste "bobine", in multe locuri. Inca nu exista camerele care sa si surprinda masinile ce incalca regimul de viteza. Acestea se vor monta intr-o faza ulterioara.
fasconal
1nsane Member

Mesajde adipit » 16 Noi 2007, 15:35

exact asta ma gandema si eu camerele vin mai incolo, mersi fasconal
:D
adipit
Member

Mesajde mihai2k1 » 16 Noi 2007, 16:58

Ideea propusa mai sus este cea care mi-a sarit in minte imediat ce am vazut reportajul: sa trec cu rotile din dreapta pe banda intai si cu cele din stanga pe banda a doua. Camera ma poate fotografia, dar nu cred ca imi poate dovedi viteza. As incerca totusi :).

Ziceau ca vor monta si in Bucuresti. Cred ca in timpul zilei se vor plictisi aia belind ochii la monitoare, la ce trafic de melc e in capitala. Ca sa nu mai zic ca masinile merg pe unde crede soferul ca este banda...

Dar daca asfaltul este acoperit cu gheata? Mai functioneaza sistemul? Chit ca nimeni nu se aventureaza sa fuga cu masina pe gheata... Intrebarea este doar o curiozitate:).

Mai sunt curios sa vad cum monteaza astea in bulevardele acoperita cu piatra cubica (de ex: P-ta Victoriei - Ambasada Chinei).

Si daca se reasfalteaza din 6 in 6 luni? Schimba si bobinele din 6 in 6 luni? :)
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde Smiley » 16 Noi 2007, 17:37

da, sistemul functioneaza si cand asfaltul este acoperit cu gheata. singura modalitate de a-l dezactiva e sa-l acoperi cu ceva care sa ecraneze campul magnetic (o tabla mai groasa)

pe bulevardele cu piatra cubica sistemul se poate monta foarte usor: se scot cateva pietre, se pun firele, se acopera cu cauciuc/asfalt.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde badd0gg » 16 Noi 2007, 17:49

Nu stiu de ce va stresati atat sa le pacaliti. Radarele de pana acum cei care flositi detector cum le-ati pacalit? Reducand viteza, nu? E adevarat ca pe-astea nu le mai detectati cu detectorul, dar puteti detecta camerele cu ochiul liber si reduceti viteza cand treceti peste ele pt ca astea nu va mai iau de la nush ce distanta ci doar cand treceti peste ele. E asa greu?
De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
badd0gg
Member

Maşina: Ford Focus 2003 1.8 TDDi 90CP

Mesajde Mihai L » 16 Noi 2007, 17:54

$1 scrie:$2u stiu de ce va stresati atat sa le pacaliti. Radarele de pana acum cei care flositi detector cum le-ati pacalit? Reducand viteza, nu? E adevarat ca pe-astea nu le mai detectati cu detectorul, dar puteti detecta camerele cu ochiul liber si reduceti viteza cand treceti peste ele pt ca astea nu va mai iau de la nush ce distanta ci doar cand treceti peste ele. E asa greu?

Daca ai stii localizarea camerelor, e foarte simplu.
Dar stii unde sunt amplasate??? :twisted:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde badd0gg » 16 Noi 2007, 17:57

Sa fii convins ca vor alege o pozitie standard la fel ca pe DN1, doar nu le vor imbraca in combinezoane de camuflaj :)
De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
badd0gg
Member

Maşina: Ford Focus 2003 1.8 TDDi 90CP

Mesajde Mihai L » 16 Noi 2007, 20:09

$1 scrie:$2a fii convins ca vor alege o pozitie standard la fel ca pe DN1, doar nu le vor imbraca in combinezoane de camuflaj :)

Si crezi ca apuci sa le vezi la 120-130 km/h?? :lol:
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde adipit » 16 Noi 2007, 20:34

le memorezi pozitia pe GPS
adipit
Member

Mesajde DJManzoty » 16 Noi 2007, 20:42

cunosc persoane care au participat la montarea noilor sisteme radar de pe DN1...

in asfalt sunt anumiti senzori ( fire , bobine ... si alte cacaturi) care transmit catre camere semnal.. si daca ai depasit viteza legala iti face poza.
Dar fara camera e logic ca nu are cum sa iti faca poza, si cred ca e bine ascunsa camera daca nu ai vazuto pana acum. Camera care sa faca poze prin asfat?? dubioasa idee si necredibila.

Pe DN1 e suficient sa treci de cateva ori si le inveti.
Eu personal de cateva luni merg periodic Bucuresti Ploiesti si o cam alerg pe saraca masina ca e masina de serviciu si nu am primit nici o poza pana acum.
FORD FOCUS 1,6 100CP, benzina, TREND COLLECTION, Ocean BLUE.
DJManzoty
Incepator

Mesajde adipit » 16 Noi 2007, 21:00

da si in ziare scrie ca 400 000 de soferi au fosta mendati pana acum.
IN MOD NORMAL camerele trebuie puse la vedere
dar cum politia romana sta numai pe JAPCA SI PANDA, nu m-ar mira sa fie chiar si camuflate.
adipit
Member

Mesajde mihai2k1 » 16 Noi 2007, 23:33

$1 scrie:$2u personal de cateva luni merg periodic Bucuresti Ploiesti si o cam alerg pe saraca masina ca e masina de serviciu si nu am primit nici o poza pana acum.

Te lasa sa iti pregatesti ramele pentru poze apoi iti vor trimite plicul asa cum le primesti pe cele de la "Foto la minut" :p
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde DJManzoty » 17 Noi 2007, 02:35

tie ti le dau mihaie sa le tzii pe birou :P

sincer n-am avut nici o problema grava cu politia de 4 ani de cand am carnetul. decat 2 accidente cand au intrat 2 in curu meu stand pe loc... si un mic accident cand mergeam cu un tico (masina de serviciu) si nu avea cauciucuri si nici frane si la 40 50- km /h m-am trezit din franare fix in curu unuia ( tico meu era muci.. dacia lui avea numai bara picata) si o mica amenda de depasire pe banda continua care s-a transformat in amenda de centura :P

... asa ca n-am chef de poze mihaitza ca o sa imi strice palmaresul
FORD FOCUS 1,6 100CP, benzina, TREND COLLECTION, Ocean BLUE.
DJManzoty
Incepator

Mesajde Mihai L » 17 Noi 2007, 11:16

$1 scrie:$2e memorezi pozitia pe GPS

1) As prefera update-ul la iGO, sincer
2) solutia asta presupune mersul incet astfel incat sa le vezi din timp si sa poti sa le notezi
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde adipit » 17 Noi 2007, 17:45

fiecare localnc dintr= anumita zona o sa stie unde sunt cele locale, noteaza si facm o lisacontribuie oata lumea, sunt sigur ca o sa apara asa ceva.
adipit
Member

Mesajde dan03 » 17 Noi 2007, 17:57

poze?!

sa vad si eu dupa ce trebuie sa ma uit :shock:
Focus Tournier 2005 1,6 TDCI 90 CP
dan03
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum