Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

nu mai functioneaza stropitorile prbriz

01 Dec 2007, 23:03

Buna
Nu mai functioneaza stropitorile parbriz.Cred ca electric!!!
Am nevoie de informatii cam ce sa verific si cum (pe unde sa ma uit), are siguranta separat si poate fi arsa(daca da, unde e pozitionata), s-au daca s-a ars motorasul sau pompa ce are pe acolo cum demontez.

masina este mondeo 2001

Mersi mult!

02 Dec 2007, 13:00

siguranta e sub bord, scoate capacul si verifica "pozele" de pe capac si ajungi la siuranta.
Daca e arsa, misca un pic de stergatoare sa nu fie prinse intr-o pozitite blocata si apoi schimbi siguranta.

Motorasul nu e scump la SH, http://www.dezmembrari.ro.

02 Dec 2007, 16:49

Nu ti-a inghetat solutia de stropit? La temperaturile scazute din ultima perioada, daca nu ai avut lichid corespunzator, poate ti-a inghetat. Motorasul se aude cand dai pe stropire parbriz?

02 Dec 2007, 17:30

nu a inghetat solutia, pur si simplu nu se mai aude motorasul (pompa)

Re: nu mai functioneaza stropitorile prbriz

15 Feb 2010, 08:22

Buna ziua ,

Si eu am aceeasi problema cu stropitorile de parbriz , in schimb se aud ambele motorase , vasul este plin cu solutie care rezista la -20 grd si totusi nu scoate lichid. Au fost intr-adevar temp scazute , dar parca acum s-a mai incalzit. Care sa fie problema?

Multumesc

Re: nu mai functioneaza stropitorile prbriz

15 Feb 2010, 10:29

Salut,
Daca vasul e plin cu solutie care rezista la ger, cind ai folosit ultima data stropitorile?
Exista posibilitatea ca sa fi pus lichidul care rezista la ger dupa ce ti-a inghetat vechiul lichid??
Oricum, ar fi 2 posibilitati:
1. ai un dop de gheata pe conductele care duc de la pompa la diuze
2. e posibil ca motorul sa se invirta in gol, fara sa mai invirta si rotorul pompei (rotorul e de plastic si daca se blocheaza din cauza ghetii sau din alte cauze, e posibil sa se desprinda de axul motorului).

Incearca sa desfaci, dintr-o imbinare, furtunul care duce la diuze si sa sufli pe el. In felul asta iti dai seama unde e blocajul.

Bafta...
Răspunde