Salut! Ma numesc Cris, am 19 ani si de aproape un an conduc un Focus 1 (2001), de care sunt foarte incantat

.
Specs: Motor Zetec-SE 1.6 101CP, 74kW, hatchback (5 usi), Moondust Silver, AC manual, geamuri electrice fata, parbriz, luneta si oglinzi incalzite, inchidere centralizata pe cheie, MP3 Player, ABS, EBD (cu care am probleme), comenzi pe volan si cam atat.
Povestea ei, de cand e la mine, incepe in aprilie 2015. Dupa ce am luat permisul (scoala de soferi am facut-o tot pe un Focus, dar din generatia a doua, 2010, 1.6TDCI care s-a comportat excelent, asta a influentat mai tarziu si alegerea facuta), a inceput cautarea unei masini simple, care sa ma duca din punctul A in punctul B.
Nu voiam mai mult de atat. Normal, mai intai m-am gandit la un Golf IV, ca mai toata lumea. Dar dupa am zis ca orice are 4 roti, merge bine spre foarte bine si nu ma ploua in ea, e mai mult decat ok. Si au inceput cautarile. Am vazut cateva masini, unele cu ceva defecte si altele care pur si simplu nu prea mi-au placut, dar in cele din urma am gasit aleasa

.
Era la Buzau, deci aproape de mine, intr-un parc auto. A fost adusa din Germania in ianuarie si...de cand o am ma tot ocup de ea mai mult sau mai putin, dupa cum imi permite timpul.
Am inceput cu : schimb ulei (Ford 5W-30) din care n-a consumat nimic, a avut doar pierderi minore care au fost remediate, filtru ulei, distributie, filtru de aer, filtru de benzina, baterie, lichid de racire.
Altele : far stanga, era matuit si avea niste improvizatii ciudate prin el, radiator AC, garnituri compresor (cu care a fost un adevarat circ), stergatoare fata/spate, curatat motor, adaugat scut de plastic si becuri Osram H4. A, si cauciucuri de vara Michelin si de iarna Kumho. Ambele seturi noi. 185/65/R14.
Pe viitor : jante Ford de aliaj pe 15", intreg sistemul de frane refacut, ceva rugina de indepartat. Peste o saptamana sunt programat la service Ford pentru o diagnoza, sa vad ce fac cu sistemul de ABS, EBD. Martorul ABS nu se aprinde cand pun contactul si nici cand franez mai tare pe suprafete umede/gheata. Si nici pulsatii in pedala nu se simt.
Cam asta este povestea pana acum. Poze mai tarziu putin

.