Discutii libere/forum

proces castigat legat de taxa de inmatriculare

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde kevyn_str8 » 12 Dec 2007, 15:40

aseara la Turcescu pe realitatea a fost invitat ministrul mediului , care sustinea sus si tare ca taxa se duce la mediu , l-a facut Turcescu cu ou si cu otet si i-a demonstrat cu acte de la ministerul finantelor ca prima taxa de inmatriculare este doar o taxa fiscala pentru a constrange cetatenii de a cumpara masini noi din tara si nu sh din afara , oameni buni nu are nici o treaba cu mediul , asta e cea mai mare minciuna , voi credeti ca la cat au furat alesii astia tara le pasa de mediu?
FORD FOCUS 1.8 TDDI 90 CP
FORD FOCUS 2.0 TDCI 136 CP
kevyn_str8
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 1.8 TDDI ; 90 CP / FORD FOCUS 2.0 TDCI ; 136 CP

Mesajde swen_cta » 12 Dec 2007, 17:53

INTREBARE:
Daca masina mea este adusa din Germania si inmatriculata in RO{KKT} vanzatorul a cumparato cu 3000 si a platit in romania 2000 euro taxa lu taricel.Eu am cumparat de la el masina cu valoarea 3000+2000+{adaosul lui}--7000 euro.In cazul in care se va returna taxa--UNDE SE DUCE???la mine ?sau la el?Normal ar fi sa vina la mine.Dar cum traim in Romania...
Ford FOCUS 1.6 16V Verde TREND{numere straine}
VW GOLF IV 1.8 20V 125 ARMASARI FLOCOSI gri sobolan 98 B 5622 PN
------------------------------------------------------------------
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Maşina: FORD PUMA 1.4 16V 2000
VIN: WFOCXXGAECYB80577

Mesajde kosmin » 12 Dec 2007, 19:22

Normal la el se duce... pt ca el a platit-o. Tu ai cumparat masina deja inmatriculata si ai acceptat acel pret. De 4000 de euro te duceai cu familia in germania, va si plimbati, iti luai si masina, si iti mai ramaneau si bani de taxa.

Iti inteleg suferinta, dar nu ai dreptate.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde autonero » 12 Dec 2007, 19:22

Mai, nu e prea mare adaosul lui? Taxa clar merge la el, pt ca el a platit-o.

Tipul a fost inteligent, tu i-ai dat banii, el a platit-o.

Sucks!

L.E.: kosmin, ai fost mai rapid :D
2.0 DOHC 4x4, Thema Sierra, 17" Ford ST Alloy's, Cossie wannabe
autonero
Gold Member

Maşina: Ford Sierra, 1989, 2.0, 120cp, 4x4

Mesajde badd0gg » 12 Dec 2007, 19:40

deci inteligentu` cumpara de-afara masina cu 6000, plateste taxa 2000, vinde masina cu 8000 si apoi recupereaza taxa 2000 (platit in total 8000, primit in total 10000)
fraieru` cumpara masina de la inteligent cu 8000, se scoate taxa, vinde masina cu 6000 ca atat e pretu in germania si nu mai exista taxa
dupa logica ta @autonero si tariceanu e tot inteligent
De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori?
badd0gg
Member

Maşina: Ford Focus 2003 1.8 TDDi 90CP

Mesajde autonero » 12 Dec 2007, 20:45

Nu inteleg problema ta @badd0gg. Te chinuie talentele si vrei sa stie toata lumea?
2.0 DOHC 4x4, Thema Sierra, 17" Ford ST Alloy's, Cossie wannabe
autonero
Gold Member

Maşina: Ford Sierra, 1989, 2.0, 120cp, 4x4

Mesajde sile1 » 12 Dec 2007, 21:17

cum dracu sa aibe cineva pretentia sa i se dea taxa inapoi la al-2lea proprietar dupa carte... asta mi se pare cel putin stupid...

cel care a aduso din germania putea sa o ia si gratis de acolo si sa dea p taxa 2000E si sa vanda masina cu 15000E e fix problema lui pt k fiecare e liber sa ceara kt vrea... iar va zik sincer un adaos de 2000E la o masina nu mi se pare chiar enorm pt k nu o iei azi si o dai in 3 zile... si toata combinatia implica drum; telefoane ; risc ; bani investiti (sau blocati pt o perioada..depinde de caz) , iar samsaria nu o vad k o inselatorie este un serviciu prestat si k orice serviciu se plateste mai bine sau mai prost depinde de conjunctura sau client in cazul de fatza...

k parere pur personala ma indoiesc de faptul k dragu si iubitu nostru stat roman va inapoia vreun leu oamenilor platitori
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde leontet » 13 Dec 2007, 00:45

Uite ce-am gasit azi pe net:
<<articolul 20 din Constituţia României, referitor la „Tratatele internaţionale privind drepturile omului”: dispoziţiile constituţionale privind drepturile cetăţeneşti trebuie aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi cu tratatele la care România este parte, respectiv Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, iar dacă există neconcordanţe între tratatele privitoare la drepturile omului şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale.>>
Pe asta s-a bazat decizia celor de la Arad. Dar cica daca se identifica orice "bubita" in legislatia europeana referitoare la taxa, hotararea celor de la Arad va fi casata.

In legatura cu afirmatia ca dl. Kovacs ar fi spus ca taxa trebuie sa fie 0 (zero), ea este falsa: eu insumi l-am vazut pe acest domn la TV declarand ca CE este gata sa accepte o taxa de prima inmatriculare de orice valoare, dar care sa aiba la baza un calcul intradevar ecologic, de exemplu bazat pe nivelul emisiei de CO2 a masinii, si in niciun caz pe vechimea ei.
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde ripperu » 13 Dec 2007, 01:27

B O M B A !!!

al doilea proces cistigat!

TAXA AUTO - ÎNVINSĂ PENTRU A DOUA OARĂ ÎN INSTANŢĂ

Încă un proces câştigat de un român privind anularea taxei de primă înmatriculare. Un avocat din Târgu Mureş a constestat faptul că i s-a cerut o taxă de 3.000 de euro pentru o maşină second-hand cumpărată din Germania. A dat în judecată administraţia financiară şi a câştigat în primă instanţă. Avocatul Dan Sălcudean, şi-a cumpărat, în august, o maşină din străinătate. Atunci când a vrut s-o reînmatriculeze în ţară, i s-a cerut să achite o taxă de 3.000 de euro.

După ce a fost refuzat de autorităţile române, avocatul s-a adresat instanţei şi a cerut ca statul să accepte înmatricularea maşinii fără plata taxei. Hotărârea instanţei a fost dată pe 30 noiembrie, iar maşina a fost înmatriculată, provizoriu, fără achitarea taxei. Până acum, direcţia de finanţe Mureş nu a contestat decizia instanţei.

Antena 3
ripperu
Gold Member

Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
VIN: nu_mai_bine_bere_

Mesajde swen_cta » 13 Dec 2007, 01:49

OOO oameni buni ,eu am spus un fapt ce se afla in creierul a 20.000 de romani acum care au cumparat masini de afara.Valorile date sunt ...x,y,z.Pana mea.Eu nu acuz pe nimeni ca face samsarie..si daca face ...sa fac pe barba lui frate ca nu ii cer eu de mancare.Ideea{idioata} cu taxa lui p...a masii lui Tariceanu e ca nedreptateste de 2 ori bietu roman care vrea si el dupa 30 ani de dacie o masina,macar,cu servo si aer conditionat.Odata ca omu nostru ii vinde masina cu valoarea X insumand :valoarea masini,drum,drept de smecher,taxe ,prima imatriculare,etc.El o cumpara,Taricel scoate taxa si sraracu om dupa ce a dat o caciula de bani se trezeste ca masina a scazut peste noapte cu 50 %.Daca el a cumparato cu 5000 euro ,a doua zi el poate lua pe ea cel mult 3000 euro..pt ca intervin preturile germanilor,bulgarilor,etc.Deci....ori sunt eu nebun ...ori cacanari astia chiar isi bat joc de noi.Dar si nebun fiind:taxa de prima inmatriculare trebuie sa ii revin proprietarului masinii pt ca el a fost ,de fapt cel ce a achitato ,samsarul sia recuperat banii din valoare masinii vandute.
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Mesajde badd0gg » 13 Dec 2007, 01:54

$1 scrie:$2um dracu sa aibe cineva pretentia sa i se dea taxa inapoi la al-2lea proprietar dupa carte... asta mi se pare cel putin stupid...

cel care a aduso din germania putea sa o ia si gratis de acolo si sa dea p taxa 2000E si sa vanda masina cu 15000E e fix problema lui pt k fiecare e liber sa ceara kt vrea... iar va zik sincer un adaos de 2000E la o masina nu mi se pare chiar enorm pt k nu o iei azi si o dai in 3 zile... si toata combinatia implica drum; telefoane ; risc ; bani investiti (sau blocati pt o perioada..depinde de caz) , iar samsaria nu o vad k o inselatorie este un serviciu prestat si k orice serviciu se plateste mai bine sau mai prost depinde de conjunctura sau client in cazul de fatza...

k parere pur personala ma indoiesc de faptul k dragu si iubitu nostru stat roman va inapoia vreun leu oamenilor platitori

cred ca te-ai prins ca nimeni nu se gandeste sa primeasca banii de taxa daca nu e el cel care a achitat-o, voiam doar sa spun ca nici cei care au vandut masina respectiva din punctul meu de vedere nu mai au dreptul la ea. samsarii nu inmatriculeaza masini, ei le vand asa cum sunt (deci n-au ce cauta in discutie). tu vrei sa se dea bon fiscal la vanzare ca sa te prinzi ca ala si-a recuperat banii si sa scrie pe el valoare masina x, valoare taxa y, total z? uita-te pe autovit la 2 masini la fel (marca, motorizare, dotari, an fabricatie) dintre care una inmatriculata ro si cealalta neinmatriculata si vezi care e diferenta de pret.
daca exista oameni care au inmatriculat masini si apoi le-au vandut iar acum isi vor banii inapoi eu le doresc sa nu primeasca nimic!!!
badd0gg
Member

Mesajde swen_cta » 13 Dec 2007, 01:56

Apropo...eu unul am apelat la bulgari..cu 2900 euro am luat un ROVER 414 1.4 16V superb,tapiserie din piele bej si textil.Dotari are destule,are si instalatie de gaz.Domnul de la autohaus a platit toate comisioanele,acte,procura,absolut tot...si cand sa plec a mers cu noi la prima benzinarie si mi-a facut full la benzina si gaz din partea casei :).E a doua amsina care o iau de la el,prima e un peugeot 406 break 2000 cm3 diesel.
Defecte:
-macaraua sofer stricata,are o bucsa deformata
-bara spate e putin atinsa dar iese la polish.
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Mesajde swen_cta » 13 Dec 2007, 02:04

Ipotetic vorbind,e vorba ca masina care o ai tu in romania si a fost adusa de afara are ,de fapt si drept ,o valoare mult mai mica.Daca in romania roverul meu costa de la 6000-7500 euro,in germania costa de la 2000-3000 euro.Daca tu ai aceasta masina si se scoate taxa ..te speli pe cap de 3000 de euro.Asta incerc sa explic.In 10 ore masina ta de lux,trudita din greu,nu conteaza ca ai luato in rate sau furato din parcare,ajunge sa valoreze mai nimic.Sau mai bine zis vecinu,cu banii pe care iai dat tu pe focus,isi ia doua ...unu negru si unu alb,sa duca gunoiul cu el.Pai explica mi si mie unde kkt e dreaptatea.Pai mai bine lasa taxa.
Plecat prin lume....
swen_cta
Gold Member

Mesajde sile1 » 13 Dec 2007, 04:03

swen dupa mentalitatea ta ar trb sa mergem cu autobuzu k dk vinde unu o fiesta din 90 cu 300E in loc de 1500 pierde prea rau... no comment ;)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde bmarianr » 13 Dec 2007, 13:18

daca voi sunteti atat de revoltati pentru masini vechi aduse de afara cum a trebui sa fie cei care si-au luat o masina noua si au fost nevoiti sa plateasca taxa asta ?
eu pentru un motor de 2.0 am platit 530 de euro.

Din punct de vedere ecologic :

-desi masina e noua emisiile sunt destul de mari (200g)

-impozitul anual sa se coreleze cu emisiile (masurate de RAR) pentru ca nu vreau sa platesc impozit cat plateste cineva cu un motor de 2 si care emite 300+ pentru ca are masina de 10 ani

-sunt de acord sa platesc pentru cat poluez sub forma accizei la combustibil. consum mult = poluez mult = platesc mult
Fiesta ST - Atom Ant
http://www.clubul-auto.ro
bmarianr
Member

Maşina: Ford Fiesta ST 2007 2.0 150 CP

Mesajde kosmin » 13 Dec 2007, 14:29

$1 scrie:$2potetic vorbind,e vorba ca masina care o ai tu in romania si a fost adusa de afara are ,de fapt si drept ,o valoare mult mai mica.Daca in romania roverul meu costa de la 6000-7500 euro,in germania costa de la 2000-3000 euro.Daca tu ai aceasta masina si se scoate taxa ..te speli pe cap de 3000 de euro.Asta incerc sa explic.In 10 ore masina ta de lux,trudita din greu,nu conteaza ca ai luato in rate sau furato din parcare,ajunge sa valoreze mai nimic.Sau mai bine zis vecinu,cu banii pe care iai dat tu pe focus,isi ia doua ...unu negru si unu alb,sa duca gunoiul cu el.Pai explica mi si mie unde kkt e dreaptatea.Pai mai bine lasa taxa.

O sa incerc sa mai explic odata unde gresesti tu in argumentatie...
Ideea e ca, daca tu cumperi o masina de 3000 de euro din afara si o inmatriculezi pe numele tau si tu platesti taxa, statul tie iti va returna taxa. Si in acel caz sa zicem ca nu pierzi nimic.

Dar daca tu accepti de buna voie sa cumperi o masina de la cineva care o inmatriculeaza, plateste taxa, si in pretul platit de tine se afla si acea taxa + adaos e problema ta. Adica omu ala putea sa ti-o vanda si cu 10000 de euro... Tu ai acceptat pretul.

Nu zic ca samsarii astia, fie ca sunt firme mari, fie ca sunt PF, nu au fost jmecheri. Pt ca e evident ca marile firme care aduc masini(gen aaa-auto, sa zicem) s-au prins de schema asta si au inceput sa inmatriculeze ei masinile si apoi sa le vanda(in speranta ca, daca se va returna taxa, ei vor lua niste bani nemunciti). Insa nu te obliga nimeni sa iei masina in aceste conditii. D-aia zic ca nu ai dreptate dpdv legal. Daca luai o masina cu nr de germania si o inmatriculai tu NU aveai problema asta.

LE: cred ca este si cazul masinilor cumparate prin leasing. Unde firma de leasing plateste taxa in acte, chiar daca tot tu dai banu'.
kosmin
Gold Member

Mesajde badd0gg » 13 Dec 2007, 14:39

$1 scrie:$2ar daca tu accepti de buna voie sa cumperi o masina de la cineva care o inmatriculeaza, plateste taxa, si in pretul platit de tine se afla si acea taxa + adaos e problema ta. Adica omu ala putea sa ti-o vanda si cu 10000 de euro... Tu ai acceptat pretul.

Dar daca cei care au platit taxa au acceptat-o acum de ce vor banii inapoi?
badd0gg
Member

Mesajde kosmin » 13 Dec 2007, 15:04

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ar daca tu accepti de buna voie sa cumperi o masina de la cineva care o inmatriculeaza, plateste taxa, si in pretul platit de tine se afla si acea taxa + adaos e problema ta. Adica omu ala putea sa ti-o vanda si cu 10000 de euro... Tu ai acceptat pretul.

Dar daca cei care au platit taxa au acceptat-o acum de ce vor banii inapoi?

Desi pui o intrebare care nu are legatura cu explicatia mea, am sa iti raspund...

Pt ca cei care au platit-o NU au avut de ales... pt ca le-a fost bagata pe gat.. d-aia!

Hai sa sa nu ne indepartam de la subiect...
kosmin
Gold Member

Mesajde badd0gg » 13 Dec 2007, 15:21

nici cei care au cumparat masini inmatriculate cu taxa inclusa in pret nu au avut de ales, asta e pretul pietei, asta are legatura?
in orice caz, nu cred ca va recupera nimeni nici un ban, nici macar cei care au castigat cele doua procese... ramane de vazut
badd0gg
Member

Mesajde sile1 » 13 Dec 2007, 15:36

eu unul sincer sa fiu nu inchit neam magariile astea cu poularea si sincer sa fiu putin ma intereseaza pt nu troacele mele duc Pamantu de rapa... stim cu totii k in tzara asta nu rahaturile de dacii 1300 si ladele sau sierra scorpio si granada non euro fac gaura in stratu de ozon... toata combinatia asta este exclusiv pt a baga bani in buzunar gratis si nemeritati din pakate pt noi ;)
in franta nu se plateste impozit la masini deloc pt ca sunt considerate bunuri de consum eu platesc la un mot de 2.8 840 ron care nu sunt de colo mai ales cand ai destule in ograda... mai ales in conditziile in care salariu minim lunar pe care il cashtiga orice ratat e sub jumate din impozitu anual , dar nu asta e problema aici ci taxa in sine care ne oropseste in continuare la masini de kkt care prezinta in unele cazuri (riscuri)...doar pt k vrea nea tariceanu sa varee pe gat romanilor dulapu ala mpi...
Mi se pare cat se poate de corect (dar nu cred sa se intample) sa se returneze taxa celor care au inmatriculat primii masina pe numele lor... pt k altfel problema ar suna in felu urmator : aia e vatzi ars atzi dat banii pakat de ei da las k astia de anu asta au fst mai shmecheri si ei nu mai platesc... ceea ce e cat se poate de bataie de joc fatza de cei care vrand nevrand au inghitzit in sec si au dat niste sume uriase ccadou la stat , pt ca totusi sa dai in umele carzuri aproape de sfert din valaoarea masinii taxa k deh vrei si tu sa mergi pe strada cu ceva non-logan mi se pare enorm
Kt dsp ideea cu taxa unica de inmatriculare... cred k va fi crima la noi .. adik 90 la % din tranzactii se vor face fara acte perfectate ...adik o sa mearga lumea relaxata pe numele altuia sa scape de livrat banii nemeritatzi la statul hotz :) sau dk sar pune taxa p baza d poluare ... atunci ar baga in groapa cam 3 sferturi din romanii motorizatzi din tara asta (dk nu mai multzi..) si dupa cred k lucrurile nu prea ar sta foarte roz pt guvernantzi (deci nu vad posibil acest lucru prea curand)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde kosmin » 13 Dec 2007, 15:49

$1 scrie:$2ici cei care au cumparat masini inmatriculate cu taxa inclusa in pret nu au avut de ales, asta e pretul pietei, asta are legatura?

Daca citeai si tu cu atentie postul meu de mai sus, vedeai ca tocmai asta explicam. Ca ai de ales sa nu cumperi o masina deja inmatriculata. De ex, swen_cta putea sa cumpere o masina neinmatriculata si acum nu ar mai fi avut aceasta problema. In asta consta posibilitatea de a alege.

Oricum, o sa ma opresc aici. Fiecare are dreptul de a fi sau nu de acord cu celalalt. Nu pot sa te conving de nimic daca nu citesti cu atentie ce am zis. Asa putem discuta pana maine(fara sa ascultam ce zice celalalt), iar maine o sa uitam de unde a inceput discutia.
kosmin
Gold Member

Mesajde ivan » 13 Dec 2007, 16:04

Oameni buni, nu mai complicati lucrurile atat ca situatia este relativ simpla!
Probabil ca unii dintre cei care au comentat pana acum au studii juridice sau chiar profeseaza in domeniu.Eu unul fac parte din aceasta breasla (inclusiv logodnica,cu care am tot discutat cu ea pe aceasta tema pt. ca vreau sa cumpar o masina din Germania) si vorbesc in cunostinta de cauza.De la 1 ianuarie 2007 de cand a devenit membru UE, Romania trebuie sa respecte tratatul de aderare, inclusiv normele europene de drept, care au prioritate in fata celor interne.Precedentul in privinta taxei exista deja in Ungaria unde a existat o situatie similara,in final statul maghiar fiind obligat sa returneze sumele incasate. Esenta acestei pobleme este legata de circulatia libera intracomunitara a bunurilor( nu mai poate fi vorba de importuri intre statele UE, disparand frontierele), prin aplicarea acestei taxe practic se face o discriminare intre bunurile interne(masini) si cele provenind din alte state membre, si asta este doar o fateta a incalcarii flagrante a normelor comunitare privin libera circulatie a bunurilor in UE.Mi-ar lua prea mult sa dezbat aceasta tema aici si nici nu este deontologic.
Exact cum spunea cineva mai inainte, cea mai buna solutie pentru cei care vor sa recupereze taxa este sa faca front comun si sa angajeze un singur avocat sau o societate de avocati pentru ca suma platita individual sa fie cat mai mica, iar ceea ce nu a mentionat nimeni ete ca daca procesul este castigat puteti recupera si cheltuielile de judecata, pe care le va plati statul roman(Min. finantelor) :D .Cine vrea detalii sau o mana de ajutor va rog pm!
Cu stima!
ivan
Ford Freak

Maşina: Toyota Avensis, Mondeo Mk2 1.8 Td

Mesajde Cornel001 » 13 Dec 2007, 19:45

http://www.adevarul.ro/articole/se-tin- ... uto/334938
ACR oferă consultanţă juridică gratuită

Automobil Clubul Român a anunţat ieri că va acorda consultanţă juridică gratuită şi sprijin celor care au achitat taxa auto de primă înmatriculare. ACR a salutat recenta decizie a unei instanţe judecătoreşti din Arad, care a constatat ilegalitatea taxei auto şi a hotărât returnarea acesteia.

"Solicităm automobiliştilor să ne învestească personal pentru a începe demersurile colective în justiţie pentru o acţiune comună de restituire a taxelor achitate", a declarat preşedintele ACR, Constantin Niculescu.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Tiry213 » 13 Dec 2007, 20:00

Da de ce draq platesc toti taxa, ca iau si foc. In tara se fabrica euro 3, si nu plateste nimeni, iar daca aduci de afara euro 4 sau 5 platesti. Ar trebuii sa puna pe noxe sau sa lase libera. Nu sa puna pe vechime, cmc si ca sunt din import. Parlamentarii astia in special tariceanul asta gandesc cu c*ru.
Thoamneee ce tara.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde sile1 » 13 Dec 2007, 20:16

rectifica ... gandeste cu buzunaru propriu...
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde Cornel001 » 13 Dec 2007, 20:34

cand ii umflam ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde radur » 14 Dec 2007, 00:32

ma bag si eu dar dupa 1 februarie cind o sa o platesc in cazul in care nu se schimba ceva pina atunci

ce mai pot spune dupa ce i-am spurcat aici pe forum

fac tara de c.... dupa ce ca oricum avem o imagine imaculata asta ne mai lipsea

problema este ca idiotii tin cu dintii pentru ca fiecare zi aduce banuti si sti cum este la putere (eu nu am fost dar imi inchipui) iti faci interesul ca nu se stie pe viitor

asa ca nenea tary `fac iu`: partidul tau, gvernul tau, marca de masini pe care o importi, prietenii tai din franta care produc in tara o masina zic ei ecologica, APIAsi pe cine mai trebuie

sper sa nu fiu banat
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde leontet » 15 Dec 2007, 02:53

$1 scrie:$2a de ce draq platesc toti taxa, ca iau si foc. In tara se fabrica euro 3, si nu plateste nimeni, iar daca aduci de afara euro 4 sau 5 platesti. Ar trebuii sa puna pe noxe sau sa lase libera. Nu sa puna pe vechime, cmc si ca sunt din import. Parlamentarii astia in special tariceanul asta gandesc cu c*ru.
Thoamneee ce tara.

Eronat. ORICE masina inmatriculata pt prima oara in RO, indiferent de locul de fabricatie sau de cumparare, trebuie sa plateasca taxa cu pricina. Deci inclusiv presupusele masini Euro3 fabricate in RO (care, ca tot veni vorba, nu se mai fabrica in momentul de fata) si cumparate aici au nevoie de taxa pt a fi inmatriculate pt prima data.

In alta ordine de idei, am auzit azi la TV o stire conform careia procesul "castigat" de avocatul din Buc pe aceeasi tema ar avea vicii de procedura... nu stiu daca asta insemna ca decizia curtii devine automat nula sau trebuie ca cineva sa mearga in apel samd... oricum se pare ca nu ramane asa, cel putin deocamdata.
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum