$1 scrie:$2oate ca inca nu ai aflat dar ciini cu covrigi in coada nu prea mai umbla nici in Germania nici in Romania
sa inteleg ca tu ai o firma pe zero fara activitate si vrei sa faci o jmecherie sa cumperi o masina din Germania fara tva si dupa ce o treci pe firma mai vrei
ori sa o revinzi imediat
ori sa iti mai recuperezi si tva ul
imi cer scuze ca sint asa dur dar aici nu este neaparat un birou de informatii
eu inainte de a posta ceva caut pe net ma documentez si dupa pun aici o intrebare
nu spun lasa ca ma sfatuiesc altii ce sa mai caut eu
cel mai bun raspuns este ai firma ? ai contabil pe care il platesti ? intreaba-l pe el care sint formalitatile
pentru restul te putem ajuta si noi (sfaturi referitoare la masina pe care vrei sa o cumperi) unde si cum sa cauti si alte mici trucuri
banuiesc ca daca citeai si topicul meu gaseai acolo multe informatii
am gasit din partea ta niste raspunsuri foarte ciudate
sau pot circula cu ea asa 1-2-3 ani si la revanzare incasez tva pe ea pe care-l vars la stat
tu glumesti sau ce ? ori ai firma si in acest caz ar trebuie sa sti macar contabilitatea de baza sint niste principii simple
asta cu amorizarea nu o inteleg... daca firma e platitoare de tva si nu are activitate influenteaza cu ceva?
ce sa mai raspund la aceasta intrebare, am ramas masca
eu zic ca esti prea dur
ma gandesc ca omul are o firma care pur si simplu sta si vrea sa aiba si el ceva avantaj daca tot o tine , ca de inchis e chiar greu sa o inchizi si te costa mult(cine a-ncercat stie)
nu cred ca vrea sa fure ceva de la dragul si iubitul stat roman care are atata grija de noi cei buni si-i pedepseste pe cei rai
pur si simplu nu stie prea multe la partea cu actele si ii e groaza ca apar niste cheltuieli ascunse
DA , asigurarea si impozitul vor fi pe firma , daca mergi in strainatate e bine sa ai o delegatie la tine (mie nu mi-a cerut nimeni asa ceva dar am vreo 2 in torpedo) si cam atat .
Daca iau masina cu 8000 de euro = 8000x3,5 =28000 lei la anul o vand cu 5000 lei din care 19% e TVA pe care-l platesc la stat . Decxi ceva tot dai ,dar nu din start , asa ca daca esti la un buget fix poti lua o masina mai buna sau mai tinerica .