Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Re: Mondeo Mk4 - 2.2 TDCi - Titanium S

25 Sep 2018, 10:20

$1 scrie:$2..Una dintre solutii este cu DRL pe faza lunga...

Nu prea e ok solutia asta!
Avand bi-xenon, clapeta din proiector(cea care comuta fazele), este alimentata de la becul de faza lunga! Acel modul alimenteaza becurile de faza lunga cu 7V, ceea ce inseamna ca si acea clapeta va fi alimentata! Nu ar fi o problema, ca nu se vede, dar ma gandesc, ca in timp o afecteaza!
Alta solutie ar fi sa pui acel modul pe proiectoare(asa am avut la FF2 care avea bi-xenon).
Sau sa cumperi asa ceva : https://www.google.ro/search?q=Lumini+d ... 18&bih=734

25 Sep 2018, 21:54

Nu imi place sa merg cu proiectoarele aprinse :(
Stiu ca motorasul acela este alimentat de faza lunga, ma gandeam ca nu o sa il afecteze probabil este gandit sa functioneze mult. In plus cred ca as putea sa pun un mic montaj care sa nu alimenteze motorasul daca tensiunea de intrare este sub 12V...
Hm, nici asa nu merge, modulul in cauza genereaza PWM, care o sa arda repejor motorasul din xenon... mai sapam cum depistam PWM-ul :)

25 Sep 2018, 22:54

PWM-ul îl liniarizezi cu un condensator! :P

26 Sep 2018, 08:04

Stiu asta, si cu o bobina de 100uH, o sa testez zilele astea, ca tot am un set de faruri de FF2 pentru joaca :)

06 Oct 2018, 14:20

nu merge cu o dioda? din cate imi amintesc de la fizica de clasa a 8-a dioda da voie curentului sa mearga intr-un singur sens :D atunci nu mai risti sa alimentezi si motorasul.

06 Oct 2018, 23:24

exact la dioda ma gandeam :)

08 Oct 2018, 08:21

Deci pui o dioda de sens pe firul plus care merge la motorasul clapetei care comuta fazele, ca sa nu primeasca curent atunci cand e alimentat becul de faza lunga pe DRL.
Pana aici e ok, dar atunci cand dai faza lunga, cum mai alimentezi acel motoras? Sau vrei sa ramai cu faza lunga doar pe becul halogen?

08 Oct 2018, 09:32

Inca mai studiez, ca nu vreau sa trag fire suplimentare...
Răspunde