Abiiiia acum am facut si eu rost de el. Am versiunea de PlayStation, nici nu are rost sa imi bat capul cu cea de PC la ce configuratie am
Toata actiunea are loc la event-uri gen "4tuning Tuning Days" pe aeroporturi, piste sau strazi inchise circulatiei. Asta inseamna ca a disparut senzatia de "ilegal" (si implicit politia) pe care o dadeau vechile editii. Foarte multi chiar asta cautau la jocul respectiv, printre care si eu. Probabil ca a fost ceva presiune din partea autoritatilor sau poate au vrut sa incadreze jocul la alta varsta (este notat "toata lumea, de la 10 ani in sus"). Oricum, au pierdut multi fani cu mutarea asta.
O alta mare dezamagire este cum arata tuningul facut de ei. Pai iti iei o masina de 100.000 si ii desenezi omuleti si urme de cusut pe ea?! Mi se pare tare de prost-gust. La fel sunt si meniurile.
Story-ul nu exista, avansarea in cariera o faci pe un fel de harta de pe care selectezi evenimentul ... si atat. Celelalte erau mai plauzibile, faceai o cursa cu o masina mai tare la inceput, dupa care cu banii castigati si o pomana cumparai o masina stock si incepeai sa faci curse cu ea, o tunai si tot asa. La ProStreet pauza. A disparut si "free roamul" si cautarea unui shop care da mai ieftin o anumita piesa si orice gram de realism care il mai avea...
O alta imbecilitate : sunetul cand incarca, adica prezentatorul care tot o tine intr-una cu Ryan Cooper in sus si Ryan Cooper in jos, dupa ce m-am culcat numai Ryan Cooper visam.
Si controlul este un pic ciudat. Eu m-am obisnuit destul de greu pe PS, unde are cat-de-cat sensibilitate (pana si butonul de acceleratie poti sa il apesi mai tare sau mai incet si se simte diferenta in joc). Nu stiu cum m-as fi descurcat pe tastatura.... Intradevar, e si chestie de obisnuinta. Dupa cateva curse te mai prinzi cate un pic.
Acum, partea buna:
In primul rand, Cossie .
In al doilea rand, Focus ST .
Nu stiu cum a fost in cele vechi, dar aici se simte o diferenta foarte mare cand treci de le FWD pe AWD. Cu prima masina cu tractiune integrala pe care am luat-o in joc (nu mai stiu ce era), aveam cel mai slab motor si totusi zburam pe langa adversari. Initial am ramas socat, aveam impresia ca e bug!
O alta chestie interesanta, este burn-out-ul dinaintea cursei de drag, chiar daca nu am remarcat cum anume influenteaza drag-ul propriu-zis.
Una peste alta, i-as da un 7, ca ma tine in fata televizorului!