Help/Troubleshooting

Mai exista vre-un avocat sau bun cunoscator pe forum?

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Mai exista vre-un avocat sau bun cunoscator pe forum?

Mesajde ionascu » 10 Feb 2008, 21:18

Aici mi s-a parut cel mai potrivit sa postez topicul meu. Daca am gresit rog moderatorii sa-l mute la sectiunea potrivita.
Anul trecut in Mai cand mi-am luat "balena", ca tot omul (cred) mi-am facut CASCO la o "mare" firma: OTP. Am lucrat printr-un agent caruia ii cotizam lunar rata. La un moment dat cam pe la a 3-a rata/luna am gasit masina cu bara spate "frecata" in parcare. Evident m-am dus la politie, am luat dovada, m-am dus la agentul meu caruia i-am raportat dauna si la sfatul lui am asteptat sa se coaca. M-a dus cu vorba asa vre-o 3 luni (timp in care eu am cotizat in continuare) dupa care m-am dus pentru prima data la sediul firmei sa ma interesez personal. Aici stupoare: nu numai ca nu aveam inregistrat vre-un dosar de dauna (asa cum imi spunea agentul) dar nici macar nu figuram ca asigurat la ei. Deci a fost o frauda a "agentului" care acum are dosar si a iesit scandal, eu nefiind singurul pagubit... Dupa alte amanari, rataciri de copii dupa chitante si polita, nici pana in ziua de azi OTP-ul nu mi-a facut masina desi spuneau ca urmeaza sa vina aprobarea de la Bucuresti pentru a-mi repara masina (de data asta mi-au facut ei dosar de dauna cu poze cu tot tacamul).
Ca rezumat, am facut CASCO, dupa 3 luni am avut dauna, am platit in continuare pana la rata a 6-a cand a aflat firma ce a facut "agentul" lor dar nici pana azi nici firma nu mi-a facut masina. Precizez ca fiind groasa (am spus ca nu am fost singurul pagubit) s-a intocmit dosar penal la adresa "agentului", m-a vizitat un inspector de politie de la frauda si am dat declaratie etc. De atunci (de la luna a 6-a) eu nu am mai platit asigurarea la ei (mi se pare normal) si in Decembrie mi-am facut CASCO la alta firma.
Problema mare este ca in urma cu o saptamana m-a lovit un Mercedes C200 in spate (mama dar ce tare s-a ciufulit fata de mine, viva FORD!) si evident mi-am reparat practic dauna de dinainte pe seama RCA-uli mercedesului. Acum am scos masina din service si este boboc.
Ce fac cu ceilalti insa? Ultima vorba era ca urmeaza sa vina acceptul pentru dosarul lor de dauna dar intre timp eu am rezolvat dauna prin intermediul mercedesului. Cumva ei nu mai au nicio obligatie acum fata de mine? Totusi au am avut dauna in timp ce cotizam la ei si sunt 7 (sapte) luni de cand merg cu masina lovita. Trebuie sa-i informez?
Va rog sa-mi dati sfaturi pe cat se poate de bazate ca e vorba de oficialitati aici si nu vreau sa pic si eu in abatere.
Va multumesc !
Ford Mondeo 2001, 1998cmc, 115 hp, TDDI.
VIN : WF04XXGBB41A45013
Ford Focus 2007, 1560cmc, 109hp, TDCI.
VIN : WF0WXXGCDW7J51745
ionascu
Member

Re: Mai exista vre-un avocat sau bun cunoscator pe forum?

Mesajde romelian » 10 Feb 2008, 21:54

Mai pistoneaza-i , sa iasa la interval cu dosarul , ca ar fi timpul, iar cand apar(daca apar), zi-le simplu "TZEAPA..." =)) ,ca oricum, daca stateai dupa ei...Ai putea practic sa-i dai in judecata, dar nu cred ca merita deranjul si timpul tau pierdut...Mai bine acatiste la o biserica,de acolo sigur li se va trage un fulger, ceva...Domnul sa-i vada si sa-i judece !AMIN
DRINK DON'T DRIVE!FOR ALL PEOPLE!
Ford focus Wagon, BlueInk metalizat, TDCi 2001,intercooler, ABS, climă, închidere centralizată, 4x geamuri electrice, 95.000km halogene de ceaţă, reglare volan pe inaltime si adancime, reglaj faruri pe înălţime, semnalizatoare clare,import Italia, mamă mamă ce mereee....Si nu suportă radarele !!!
romelian
Ford Freak

Maşina: Focus1.8 TDCi2001manual klima115cp...
VIN: WF0NXXWPDN1C27438

Mesajde Smiley » 10 Feb 2008, 22:37

din pacate, te-ai pus intr-o situatie cam nasoala. la politie, la al 2-lea accident, ai semnat, printre altele, si pentru faptul ca n-ai mai declarat avariile respective in alta parte. si la intocmirea dosarului de dauna pe RCA ai semnat ceva similar.

situatia corecta din pdv legal ar fi fost sa-i instiintezi pe cei de la RCA de situatia ta si de faptul ca bara ta era deja avariata. din pacate, probabil ca asta ar fi declansat un dans mirobolant intre cele 2 societati de asigurari, cu tine la mijloc.

ideal ar fi acum sa-i convingi cumva pe cei de la CASCO sa inchida linistiti dosarul ala si sa te lase in pace.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Mihai L » 10 Feb 2008, 23:07

In cazul de fata nu cred ca e vreo problema... Avariile le-a declarat o singura data (daca a fost bara sparta - initial a fost putin "frecata").
Daca vine acceptul pentru reparatie nu cred ca se vor supara daca renunti de buna voie... Tare ma indoiesc ca te vor alerga sa-ti repare masina... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde catser » 11 Feb 2008, 08:20

Nu poate fi nici o problema, le spui pur si simplu ca ti-ai reparat-o singur si cu asta basta...dar eu ma intreb cum ai putut sa platesti atatea rate, fara sa ai un contract, fara sa ti se dea chitanta pt banii dati...tipul ala chiar era agent OTP ?
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Smiley » 11 Feb 2008, 08:30

catser, tzeapa e destul de veche. un agent autorizat de catre firma casco fie i se retrage autorizatia, dar nu preda toate formularele si continua sa incheie asigurari, fie se apuca si nu vireaza banii catre firma asiguratoare, eliberand totusi chitante.

on-topic: asa cum am incercat sa spun si mai sus, singura problema e sa nu afle aia de la RCA ca tu aveai dosar de dauna pentru bara la alta firma.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde ionascu » 11 Feb 2008, 16:17

$1 scrie:$2u poate fi nici o problema, le spui pur si simplu ca ti-ai reparat-o singur si cu asta basta...dar eu ma intreb cum ai putut sa platesti atatea rate, fara sa ai un contract, fara sa ti se dea chitanta pt banii dati...tipul ala chiar era agent OTP ?

Si ei pot scapa asa usor? Pai asta poate crea un precedent pentru firmele de asigurari, ceea ce ar fi in avantajul lor. Poate deveni un stil de afaceri! Cum se poarta sa te tina cu vorba, ei ce zic: "lasa ca pana luna viitoare cand ii facem dosarul sau vine acceptul, poate il loveste un fraier si si-o face pe RCA-ul respectivului iar noi am scapat... El va platii in continuare rate , va fii multumit ca isi repara masina pe alta asiguarare si deci nu mai face reintregire si in final noi nu mai despagubim..."
La prima paguba, bara nu avea mare lucru, vopseaua nu era luata, era "subtire" - se putea merge lejer si asa dar de data asta a fost franjuri cu extensie cu tot (nu uiatati, a intrat un Mercedes sub mine cu vreo 30 km/h eu stand pe loc). Ce trebuia sa fac? Sa le spun sa repare tot (triple, capota potbagaj, toba) mai putin bara care trebuie sa o repare OTP-ul cu toate ca nu au schitat vre-un gest de 7 luni incheiate? I don't think so!

@ catser: am spus ca eu am platit constant si mi s-a dat polita, chitanta de fiecare data si toate cu antet, stampilate, in regula. Astea erau originale numai ca "agentul" nu a declarat/inregistrat nimic si isi baga el banii in buzunar. Asta i-a cam deranjat pe cei de la firma ca daca nu aveam nimic la mana sau nu erau antetate si stampilate, ma expediau din prima. Pur si simplu asta a fost dat afara si cand a plecat a plecat cu "bagaj" dupa el si si-a continuat treaba nestingherit caci fraierii nu verificau. Acum are dosar penal si exista un proces penal la care sunt si eu parte.
Ford Mondeo 2001, 1998cmc, 115 hp, TDDI.
VIN : WF04XXGBB41A45013
Ford Focus 2007, 1560cmc, 109hp, TDCI.
VIN : WF0WXXGCDW7J51745
ionascu
Member

Mesajde GEORGE53 » 11 Feb 2008, 18:41

Avind in vedere ca firma unde ai cotizat era neserioasa, acum la proces incearca sa-ti recuperez ratele (bani platiti). Ai fost client de buna credinta, ai platit ratele la timp, iar cind ai avut probleme, ei te-au tepuit. Cel mai bine este sa actionati in instanta firma(am inteles ca sunt mai multi in situatia asta).Mai departe este treaba lor cum recupereaza bani de la cel in cauza.
Ford mondeo 2001, 2000 c3, tddi 85kw,115 kp
Ai masina, ai necazuri. N-ai masina ti-e nacaz !
GEORGE53
Incepator

Mesajde mariusm » 09 Mar 2009, 21:30

Pentru "greselile" de acest gen ale agentilor/inspectorilor de asigurare, firmele raspund integral, asa ca pe asigurat il doare in basca daca intermediarul nu a depus banii deloc/la timp. Asiguratul este acoperit complet, daca face dovada cu chitanta ca si-a platit ratele la termen/in perioada de gratie. Deci, chiar daca nu aveai "norocul" sa te pupi cu mertzanul si tot iti recuperai paguba!

Despre cazul tau... ai putea doar sa obtii ceva de la ei prin reparatie "in regie proprie", dar eu zic ca nu se merita... da-i in......colo cu tot cu ot(z)epeul lor...
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde Wlaad » 10 Mar 2009, 10:31

Nu cred ca are nici o treaba OTP-ul, daca spui ca este dosar penal intocmit, cel mai probabil si OTP-ul este parte vatamata/parte civila, iar brokerul este faptuitor/invinuit pentru infractiunea de delapidare, fals si uz de fals, daca nu este inselaciune. Nu ai cum si de ce sa te indrepti impotriva OTP-ului, si ei sunt prejudiciati, atat ca venituri cat si ca imagine. De asemenea, daca brokerul nu a depus documentele la ei si nu a facut platile, nu vad cum sa iti faca ei dosar de daune cand tu practic nu ai avut nici un moment relatie contractuala cu ei. Daca ei accepta si intocmesc dosarul de dauna, e un caz rar si inseamna ca imaginea lor conteaza, nimeni nu ii poate obliga sa iti faca masina.
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Mesajde mariusm » 10 Mar 2009, 12:18

Wlaad, este ciorba mea, asa stiu ce mananc! :D
Asiguratorul este raspunzator fata de asigurat pentru toate faptele intermediarului (Legea 136/95, 32/00 plus niste reglementari specifice ale CSA). Ca si otepeul va dori sa isi recupereze prejudiciul de la intermediarul lui, asta e de la sine inteles, dar fata de asigurat/pagubit este direct raspunzator.

Oricum, important e ca problema deja a fost rezolvata... norocosul!!!
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde Wlaad » 10 Mar 2009, 12:33

Ok, ma inclin, ciorba mea e cu penalul... sta-mi-ar in gat...
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Mesajde shine » 10 Mar 2009, 15:31

pai eu zic sa vb la un service mai mic, de cartier, sa te duci cu masina la ei, cu dosarul in brate, si sa nu iti inlocuiasca/ modifice nimic, dar sa comande bara si sa o factureze catre leasing.
iar suma din factura, o dai jumi juma cu service-ul :)

si asa iti faci si prieteni la service, platesc si reprezentantii firmei de CASCO si esti si tu cu sufletul impacat.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Înapoi la Help/Troubleshooting