09 Feb 2008, 01:32
$1 scrie:$2a stiti ca si cu motorul de 1,4l se misca foarte bine loganul... ganditi-va ca are doar 985 kg!
mama mea are un golan de 1,6 de 90 cp. eu am focusan de 1,6 de 100 cp. va jur ca loganu' e mai nervos!
oricum eu cred ca golanu' e o masina super pt. pretul ei. sunt convins ca e la fel de fiabil ca orice alta masina din clasa sa, chir daca acea alta masina ar avea pret dublu... daca e sa ma iau dupa design... e alta poveste... tocmai de aceea cred ca o varianta cum e cea prezentata in linkurile de mai sus ar fi o gura de aer pt. dacia si un succes pt. renault. imi place chiar mai mult decat sandero.
succes!
$1 scrie:$2am are dreptate Tiry, trebuie sa acordam si un pic de credit. Eu am incercat, tine de gusturi ca nu mi-a placut, dar sa nu desfiintam de tot. Motoarele sunt bune, cutiile de viteze onorabile. Mie nu imi plac pur si simplu la nivel de preferinta(gust). Dar tot asa eu prefer o masina de 30 de ani in fata multor masini noi pur si simplu din punct de vedere al farmecului si calitativ...
$1 scrie:$2ici macar cand o sa aiba loganul suspensie independenta spate si stabilitatea focusului nu o sa-mi iau asa ceva.
09 Feb 2008, 11:25
$1 scrie:$21. Loganul are >1200kg, daca ai cantarit-o tu si are 985...
$1 scrie:$22. Daca tu imi spui ca loganu` de 90CP e mai nervos decat Focus-ul de 100CP..., te cred si ca Logan MCV e mai rapid decat un Focus ST :lol: :lol:
09 Feb 2008, 11:37
$1 scrie:$2mi-au marturisit ca daca franeaza mai brusc, pe spate nu mai au deloc frana, pentru ca masa masinii se muta toata in fata, nefiind echilibrata bine fata-spate.
09 Feb 2008, 11:49
$1 scrie:$2i inca ceva:$1 scrie:$2mi-au marturisit ca daca franeaza mai brusc, pe spate nu mai au deloc frana, pentru ca masa masinii se muta toata in fata, nefiind echilibrata bine fata-spate.
Am avut si eu senzatia asta odata intr-un Logan (eram pasager pe locul din fata dreapta) insa parerea mea este ca fenomenul apare din cauza suspensiilor moi si inalte. Orice masina are tendinta de a se roti (fata in jos, spatele in sus) cand franezi brusc. Daca suspensiile sunt moi, se roteste destul de mult, spatele se ridica, scade apasarea pe sol si se pierde aderenta.
09 Feb 2008, 11:59
$1 scrie:$2Pe site la Dacia / Renault atata era trecuta greutatea la gol, m-am uitat si eu: 985 Kg. Logan 1.4 MPI al nasului meu are in talon 1040 Kg. Nici intr-un caz peste 1200 Kg.
Loganul este mai usor decat o Fiesta !
[...]
Daca iei un Focus 2002 adus din Germania la "doar" 100 000 Km si il pui pe langa un Logan de 20 000 Km, Loganul e mai sprinten in treptele I, II si III. Treapta a IV-a la Logan e cam lunga si nu prea mai trage.
$1 scrie:$2i inca ceva:
Am avut si eu senzatia asta odata intr-un Logan (eram pasager pe locul din fata dreapta) insa parerea mea este ca fenomenul apare din cauza suspensiilor moi si inalte. Orice masina are tendinta de a se roti (fata in jos, spatele in sus) cand franezi brusc. Daca suspensiile sunt moi, se roteste destul de mult, spatele se ridica, scade apasarea pe sol si se pierde aderenta.
09 Feb 2008, 12:10
09 Feb 2008, 12:51
09 Feb 2008, 12:55
09 Feb 2008, 13:19
$1 scrie:$2fftopic era sa uit...sa nu se inteleaga ca sant din ala pentru care marca ford e cea mai mare si mai tare...ma repet..in alte discutii in care s-a pus focusul cu skoda sau vw , am gasit minusuri focusului...dar cu loganul...va rog eu frumos...nu mai radeti de mine
09 Feb 2008, 19:43
$1 scrie:$2$1 scrie:$2fftopic era sa uit...sa nu se inteleaga ca sant din ala pentru care marca ford e cea mai mare si mai tare...ma repet..in alte discutii in care s-a pus focusul cu skoda sau vw , am gasit minusuri focusului...dar cu loganul...va rog eu frumos...nu mai radeti de mine
ciprian are dreptate...am condus si eu destul de mult logan 1,4 si in afara de faptul ca e capabil sa ajunga la 170 nu are nici o scanteie de viata...franele or tine, dar numai pe uscat si fara bruscari, fiindca exista sansa sa faceti cerculete fara macar sa trageti frana de mana...iar in privinta suspensiilor moi si inalte, or fi ele bune prin bucuresti dar incercati sa franati brusc sa vedeti ce senzatie ciudata va ofera, dar franati de la cel mult 50 km ca altfel aveti sansa sa dati de fenomenul "cerculet" de mai sus...
09 Feb 2008, 23:52
$1 scrie:$2ttp://www.dacia.ro/logan/date-tehnice
Eu sunt de acord ca mai facem cate un misto de Logan, dar sa nu exageram, ok ? In special, sa incercam sa nu ne luam unii pe altii peste picior.
Radem, glumim, dar in incinta, domnilor !
10 Feb 2008, 14:12
10 Feb 2008, 15:02
10 Feb 2008, 16:06
10 Feb 2008, 18:22
10 Feb 2008, 18:47
10 Feb 2008, 19:06
$1 scrie:$2a acum sa nu fim rai, am avut supernova si mi-a placut cum mergea, si n-am bagat in ea atatia bani cat am bagat in focus pana acum in acelasi numar de km (<30 k km), ma rog asta tine si de noroc fiind masini sh... dar parerea mea ca nu mi-as lua logan se bazeaza pe faptul ca odata cu trecerea timpului pretentiile mele au crescut, deci ala care isi ia logan nu inseamna neaparat ca e tampit, ci ala este nivelul lui de pretentii, nevoi, necesitati.
11 Feb 2008, 16:51
$1 scrie:$2ogan = Clasa MICA = Clio Symbol, Fiat Albea, etc.
11 Feb 2008, 17:12
11 Feb 2008, 18:00
11 Feb 2008, 19:46
12 Feb 2008, 12:02
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ogan = Clasa MICA = Clio Symbol, Fiat Albea, etc.
Mica adica Mini? Sau supermini? Supermini gandeste-te ca inseamna Citroen C3, Seat Ibiza... Esti pe teren minat, sa spui ca Logan e mini/supermini este ca si cum ai spune ca un camion de 5 tone este o duba...
12 Feb 2008, 12:56
$1 scrie:$2incer sper ca ai gasit mai multe plusuri Fiestei. Careia eu nu ii gasesc decat un minus, anume scaunele prea inguste.
S-ar putea sa iasa totusi ceva ok, dpmdv Loganul sufera extrem de mult la capitolul design si aerodinamica - e practic o caramida pe roti - dar asta e apanajul Renault, care, cu mici exceptii, numai asta a scos
Evident, daca ii dadea un design mai bun decat al Megane-ului, nu mai cumpara nimeni decat Logan... Am auzit o povestioara, fara indoiala falsa (sau omul ala era putin traznit), cum ca daca Loganul ar fi avut forme fluide (ergo refacerea liniilor de productie), ar fi costat 20.000 EU. Mi se pare stupid, Hyundai Accent, care nu e frumoasa, dar mult mai decenta ca design (si cu linii mai fluide) costa 9000 (intr-o vreme era 6000 EU la oferta). Evident nu ma refer la noul Accent.
In fine.
Ce mi se pare intr-adevar stupid este pretul consumabilelor, am facut o comparatie de curand. Pretul pentru un set de placute de frana pentru noul Lancer costa 150-180 RON. Pretul la un set de placute de frana pentru un Logan = 250 RON. Una peste alta, adunate, daca se apuca sa-ti pice, te costa per total cat o alta masina, fara indoiala mai reusita. Nu o spun cu rautate, pe bune
12 Feb 2008, 13:41
12 Feb 2008, 13:59
$1 scrie:$2$1 scrie:$2ttp://www.dacia.ro/logan/date-tehnice
Eu sunt de acord ca mai facem cate un misto de Logan, dar sa nu exageram, ok ? In special, sa incercam sa nu ne luam unii pe altii peste picior.
Radem, glumim, dar in incinta, domnilor !
Eu unul am exagerat un pic cu scopul de a evidentia ceva. M-a scos putin din sarite ca de la "e o masina ok pentru banii ei" s-a ajuns la "este o masina la fel de fiabila ca si altele din clasa ei" si alte balarii. Cum e cea ca se infige mai bine ca Focus II de 100CP. Sau ca are 985kg cand in talon sunt trecute 1040kg. I mean, come on. Cine a inceput cu mistourile?
Plus ca: Logan = clasa compacta. Adica Focus, Focus II, Mitsu Lancer IX/X (nu Evo), Toyota Corolla, Mazda 3, Mazda 6, Subaru Impreza (nu STI), etc, etc, etc, etc, mai vreti? Cum naiba sa fie la fel de fiabila ca astea de mai sus?
12 Feb 2008, 14:20
$1 scrie:$250 in service costa placutele, ca la magazin sunt si la 50 lei. unele ferodo ajung la 80.
$1 scrie:$2Ok, deci cu clasa masinii sunt de acord cu tine ca e discutabila.
Mie nu mi se pare normal ca o masina construita pe o platforma de clasa mica (Clio) sa fie incadrata la clasa compacta, strict pe baza lungimii.
Comparatia cu camionul de 5 tone este exagerata si presupun ca-ti dai si tu seama ca ai spus o prostie.
Dar cu masa care depaseste 1200 Kg pentru ca asa ti s-a parut tie cand ai cantarit-o ochiometric, nu sunt de acord.
$1 scrie:$2Nu prea am ce plusuri sa gasesc la ea in afara de ce am zis(poate consumul dar nici ala nu e foarte mic)am mers cu ambele masini si cam asta are in plus Fiesta din punctul meu de vedere.ce zici de placute e ciudat pentru ca am un prieten cu un Clio Symbol si el prefera sa ia piese de Logan pentru ca sunt mai ieftine decat cele de Renault si se potrivesc la fix.
$1 scrie:$2a mine in oras, placutele de Logan sunt 190RON, TVA inclus.
Iar Logan se incadreaza la clasa MICA deoarece este o BERLINA cu 4250mm lungime, deci nu se poate incadra la clasa compacta, ci la clasa mica/supermini/subcompacta cum vreti sa ii ziceti. Adica in aceeasi clasa cu Fiesta/Corsa/Ibiza.
Ghiciti ce lungime are Fiesta Sedan?Va zic eu, 4225mm.
12 Feb 2008, 14:39
12 Feb 2008, 16:24
12 Feb 2008, 18:03
$1 scrie:$2Vinde-ti Fiesta/Focusul/whatever si ia-ti Logan d-asta cu facelift si lasa-ne. Probabil asta nou o sa aiba 700kg, ca or sa foloseasca plastic ultrausor la bord...
$1 scrie:$2Car classification is subjective since many vehicles fall into multiple categories or do not fit well into any. Not all car types are common in all countries and names for the same vehicle can differ by region. Furthermore, some descriptions may be interpreted differently in different places. Broadly speaking, there are a set of classifications which are widely understood in North America, and another set which are somewhat understood in English-speaking contexts in Europe. Some terms borrowed from non-English languages may have different meanings when used in their native language.
12 Feb 2008, 18:12
$1 scrie:$2og pe cineva sa faca split sau curatenie, "Logan - cat cantareste, dom`le?", sa nu mai poluam aiurea pe aici.