Totul despre membri

Deutza...New Mondeo Trend 2l,130cp,5u

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Deutza...New Mondeo Trend 2l,130cp,5u

Mesajde iulian73cta » 13 Feb 2008, 23:14

Scurta poveste a masinii noastre....
E un new Mondeo Trend Hatchback 5 usi,motor TDCi 1997cc,96kw(130cp),culoare MACHINE SILVER,a costat 75735 ron(23489 Euro).Taxa de prima inmatriculare 1889 ron(534 Euro),casco Astra-U 1025 Euro(avarii-furt,fara franciza).
Este a opta mea masina(am inceput cu o skoda 120 L)si este al optalea membru al familiei(eu,soata,2 copii,2 perusi si normal..doua masini). Anul trecut,prin ianuarie,dupa un voiaj prin munti cu un batran Ford Scorpio 2,5 D si o groaza de probleme(se supaincalzea),ne-am hotarat sa ne orientam pentru prima data in viata spre o masina noua.Asa am inceput sa batatorim potecile spre fiecare reprezentanta auto din oras,ascultamd povestile frumoase ale dealerilor locali.Initial aveam in jur 13000 de Euro,dar sincer..nu am gasit nimic care sa ne satisfaca cerintele(la acel moment aveam 2 forduri Scorpio,din care unul Ghia,cu o groaza de optiuni electrice,de la banchete rabatabile electric,trapa,luminite peste tot,etc).Asa ca usor ,usor..si cu ajutorul bancilor am ridicat miza pana pe la 20000 de euro.Cu acesti bani gaseam destule oferte acceptabile(ne-a placut un C5,dar parca mult prea multa electronica pe el),dar intre timp am vazut fotografii pe net cu noul Mondeo si am zis sa mai asteptam putin.Cand l-am vazut si live....a fost dragoste la prima vedere,atat pt mine cat si pt soata mea..Deci..am mai adaugat ceva banuti,am vandut unul din cele doua Scorpio..si ne-am prezentat la ...Transatlantis Constanta.Am achitat-o pe 10.08.2007 si am ridicat-o pe 17.08.2007(dealarul a preferat sa ne spuna o poveste cum ca masina e pe drum,dar de fapt era in parcare,facusem deja fotografii cu ea).In plus fata de versiunea Trend avea gentile de aliaj,parbrizul incalzit ,IVDul cu ESP,TCS si EBA,si culoarea metalizata.Am obtinut cu greu de la dealer alarma gratuit(Gemini-montata dupa o luna).
Primul ei drum a fost la Tulcea si la strutii de la manastirea Celic Dere.In prima luna am fost nevoit sa-mi montez camere video pe balcon pentru ca parcarea din fata era loc de pelerinaj pentru toata lumea.
Primii 5000 km au fost facuti in tara,cel mai prost drum Obdjula-Cascada Putnei(drum national,dar care lipseste cu desavarsire),dar in general numai drumuri principale.Prima revizie la 2500km(gratuita-de fapt e doar o verificare),iar cardul gratuit Ford Suport a sosit la inceputul lui decembrie.
Masina se comporta ireprosabil..Stabilitatea e punctul forte,dar si etajarea cutiei de viteze(6 trepte) e fenomenala.Nu se simte si nu se comporta categoric ca un Diesel.Nu am costatat prezenta vreunui..greier si nici o alta problema in afara de aceasta,cu semeringul de la caseta de directie.
La inceput consuma in jur de 7,5 regim mixt,dar acum la 10000km, a scazut la aproape 6 litri/100km(cartea spune 4,9,dar probabil fara AC).Motorul lucreaza foarte bine la 2000 de ture,consumul optim cred eu(asa am constatat)este la 115km/h, 1800rpm.Viteza maxima cu care am mers 185km/h pe autostrada Italia,dar nu pentru ca nu mai putea (202 viteza pe talon)ci pentru ca efectim mi se pare si asa mult pentru mine si mai ales pentru siguranta celor din masina.Viteza de croaziera in medie 130-140.In tara,normal...ca melcul.Apropo..ca prim eveniment negativ cu Mondeo,in septembrie,in drum spre Piatra Neamt in concediu,la Viziru(ora 04.00am)am ramas fara permis pe motiv de depasire a liniei continue(eu pot jura si acum ca acolo unde am depasit nu era linie continua).Dar am avut dovada 15 zile,dupa care oricum plecam in voiaj doua luni.
Ultimii 6000 de kilometri i-am facut intre 13dec2007 si 06 ian 2008 in concediu si vacanta de iarna cu familia prin Europa.Am plecat din Constanta prin Bulgaria,Varna,Stara Zagora,Sofia (cu oprire de 3-4 ore pentru vizitare),apoi am trecut in Serbia,am intrat pe autostrada la Nis(inainte de autostrada se trece printr-o zona ce seamana mult cu Cheile Bicazului,dar cu asfat adevarat),am vizitat Belgradul,apoi Croatia,Zagreb(am ratat intrarea in oras si nu ne-am mai intors pt vizita),Slovenia cu vizita 4 ore,noaptea,la Ljubiana (un oras minunat,un castel frumos si colorat luminat in centru,o sosea de 6 benzi pe sub el,curatenie si..liniste),dupa care am intrat in Italia pe la Trieste.Am dormit cateva ore intr-o parcare(am regretat cele cateva ore pentru ca dimineata traficul a fost groaznic) dupa care ne-am oprit la Roma,unde ne-am stabilit resedinta.La volan nu se simte oboseala,acum sofatul chiar e o placere.Nu am intalnit foarte multe surate,doar cateva SWagonuri.
Am vizitat Roma 4zile la rand,doua cu mijloacele de transpor locale,iar dupa ce ne-am dumirit si noi cum sta treaba,cu Mondeo.Parcarea nu e exagerat de scumpa(1euro/ora),dar e destul de greu sa gasesti locuri libere.Traficul se aseamana mult cu cel din Bucuresti,doar ca se respecta mult mai mult ceilalti participanti la trafic(de regula esti lasat sa intri in banda ,nu prea sunt claxoane..dar exista si mici exceptii.
La intoarcerea in tara am oprit in Florenta(vizita de cateva ore) si
ne-am indreptat spre Venetia.Am parcat in Mestre,apoi am luat un bus spre Piata Roma,Venetia.De aici..traseu clasic...vaporas(6 Euro/persoana) pana in Piata S.Marco si retur pe jos peste canale si pe langa vitrene unde iti poti lasa toata averea in cateva minute.Si aici mi s-a demonstrat ca Europa e plina de ..romani,de te ntrebi daca a mai ramas cineva si-acasa sa achite ..impozitele.
In Mestre am intrat si la Auchen,din curiozitate.Ofertele erau dragute,oricum la multe categorii preturile mi s-au parut mult mai rezonabile decat la noi(si parca nici marfurile nu erau chiar chinezarii).
Din Mestre am mers prin Bellona la Cortina D'Ampezzo.Ne-am minunat de multitudinea de partii de diverse grade de dificultate si zecile de instalatii de transport pe cablu,dar si de sumedenia de masini <bune> din statiune.De aici am plecat prin Alpii Dolomiti spre Bolzano prin pasul Pardoi 2300m(de fapt sunt vreo 4 pasuri de mare altitudine ce leaga statiunile Falzeroi,Arabba,Canazei,de jur imprejurul masivului Selva si Marmolada).Aici sunt sute de km de partii de schi,toate deservite de instalatii de cablu care mai de care sofisticate.Peisajele sunt de vis,iar drumurile,chiar daca de jur imprejur zapada are 2 metri,sunt curate si bine marcate.In schimb tarifele la cazare nu prea coborau sub 200 euro pe noapte.Din Bolzano am trecut pasul Brener(cu celebrul viaduct Europastrasse-pt care se plateste separat de vigneta austriaca:7.70 E vigneta,8 euro viaductele)spre Austria.Din Bolzano am inceput sa completam cu lichid de servodirectie.In Viena am fost la reprezentanta Ford,dar era deja 27 dec,si ne-au facut sa intelegem ca nu gasim pe nimeni disponibili de sarbatori.Am vizitat Viena si seara tarziu am plecat spre casa.
La Budapesta am oprit la o benzinarie pt a completa cu lichid de servo(10 euro/litru),dar nu am alimentat pt ca nu acceptau euro.Mai aveam putina motorina asa ca nu ne-am facut probleme,crezand ca gasim alt peco peste 20-30-50km..,dar eroare..pana la Szeghet sau aproape de oras nu am avut nci o benzinarie...doar pustiu.Asa ca am mers cel putin 30km cu acul cazut de tot,becul aprins si calculatorul indica 0.00km.Normal ca oprisem si cd,si AC si nu ne-a ramas decat sa ne rugam.Prin acele momente nu doresc nimanui sa treaca,nici macar dusmanilor.Dar noroc cu cei de la ford care probabil au prevazut rezerva..rezervei..si asa am scapat.La intrare in tara am asteptat cam 30min,nu stiu de ce,caci doar era intrare EU-EU.La granitele BG-Serbia,Serbia-Croatia,Croatia-Slovenia nu am stat mai mult de doua minute.
De drumurile din tara nu are rost sa mai comentez pentru ca a facut si Mircea Badea destul can-can.Suntem in urma Europei cel putin cu 20 de ani.Guvernantii sa traiasca.
Incerc sa postez si cateva fotografii..
Noul Mondeo e de nota 10 cu plus,pacat de acest incident.Oricum in curand as dori sa mai cumpar unul(inlocuiesc si cealalta batrana Scorpiuta),chiar daca m-am lovit acum de ramanismele aferente.Poate si varianta New Mondeo SH o voi lua in calcul.Bani sa fie..
Am fost nevoit sa dorm in masina doua nopti(de fapt am condus pana f.tarziu si am oprit pt cateva ore de recuperare)prin parcari de autostrada si pot spune ca e destul loc pt doi adulti si doi copii(7 si 10 ani).
Am si cateva mici deficiente constatate la masina:
-pe primul loc este calculatorul care este destul de auster in privinta parametrilor afisati(mai ales lipsa senzorului la rezervorul pt servo)
-climatizare bi-zone e f.ok,dar pacat ca nu exista o alta posibilitate de a incalzi habitaclul(de aici automat si consum mai mare de combustibil)
-capacul de la rezervor nu se blocheaza(incuie)si de aici posibilittea de a-ti introduce diverse in rezervor,oricine te iubeste
-sistemul de alimentare:m-am saturat sa ma tot murdaresc de la palnia ce trebuie introdusa pt ca majoritate benzinariilor nu si-au adaptat tevile pompelor la standardele europene(la noi in tara doar Rompetrolul si OMVul au tevile calibrate)
-cd-ul nu are mp3 si nici mufa usb nu exista(alte marci cu mult mai ieftine au aceste facilitati)
-SI MARE PACAT ca nu ZBOARA
De evidentiat:-volanul cu cele doua joisticuri e ..beton
-cutia f.bine etajata
-stabilitatea(am constatat asta in sutele de serpentine parcurse)
-personalitatea proprie(oriunde am fost,e o masina care atrage privirea)
Atat pt azi.Daca cineva are intrebari,raspund cu drag..Doar ca sunt cam rar acasa.Oricum va voi tine la curent cu trista poveste a casetei de directie.Cu siguranta va iesi soarele si pe strada mea...
Numai bine...
[b]New Mondeo Trend 2.0L 130HP[/b]
iulian73cta
Incepator

Maşina: Ford Mondeo Trend 2.0 TDCI,130 CP,machine silver,5u

Re: Deutza...New Mondeo Trend 2l,130cp,5u

Mesajde Officer » 14 Feb 2008, 09:58

Foarte frumoasa povestea. Sper sa iti rezolve astia mai repede masina sa te poti bucura din nou de ea.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde xdocx » 14 Feb 2008, 10:06

ma bucur ca am avut rabdare sa citesc asa mult!
sper sa se rezolve problema cat mai repede!
:)
FORD FIESTA 1.3i, 2005, HATCHBACK , 3 USI, Albastra (sau Deep Navy cum ii zic ei)! "Fieruta" pe numele ei!
xdocx
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2004 1.3 60cp

Mesajde junkystar » 14 Feb 2008, 10:27

felicitari pentru masina...si drumurile pe care le-ai facut ;)
masina din cate ai zis tu arata super si daca poti pune poze cu atat mai bine.
felicitari!
Ford Focus 2002 1.8 TDDI ENDURA 90 CP, Hatchback B 95 GHD
Imagine
junkystar
Member

Maşina: Ford Focus 1, 1,8 diesel ENDURA, 90 CP, hatchback, 2002 B 95 GHD
VIN: WFOAXXGCDA2T17121

Mesajde stevethegreat » 14 Feb 2008, 13:56

foarte frumoasa prezentarea
sa va bucurati de masina si 0 incidente
apropo, in Ungaria am observat si eu ca pe autostrazi nu prea sunt multe benzinarii (si oricum au preturi mult mai mari), era sa raman si eu fara gaz pe M1, dar am iesit de pe autostrada la un moment dat si la maxim 2 km am gasit un Tesco care avea si benzinarie si acolo am facut plinul, preturile erau rezonabile
Focus 1.0 ecoboost 125, Candy Red, 2012
ex Focus C-MAX, 1.6i, 2006
stevethegreat
Ford Freak

Maşina: C-Max, 2006, 1.6i

Mesajde mirceamc » 14 Feb 2008, 19:49

S-o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de masina! La multi km fara probleme!
P.S. E o masina superba!
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde iulian73cta » 14 Feb 2008, 20:31

Azi am scos masina din service.Sunt multumit,chiar daca a durat foarte mult reparatia.Mi-a fost tare,tare dor de ea,astfel incat reintalnirea m-a facut sa uit toate relele din lume.
Numai bine si cat mai putine necazuri auto...

PS. O sa pun si poze cu prima ocazie..
iulian73cta
Incepator

Mesajde iulian73cta » 14 Feb 2008, 21:37

Fotografii...
A trebuit sa le fac mai mici,sper sa fie reusite..
Fişiere ataşate
roma-.jpg
-roma1.jpg
pasul pordoi 2300m-.jpg
Arabba 1.jpg
arabba2.jpg
dolomiti1.jpg
alpii dolomiti 1.jpg
iulian73cta
Incepator

Mesajde jenel » 14 Feb 2008, 22:14

foarte frumoasa. s-o stapanesti sanatos.
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.0 ecoboost 125cp, Candy Red, dec. 2016
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.5Tdci, 120cp, Frozen White, iulie 2016 (vandut)
“nu accelera mai mult decat ingerul tau pazitor poate zbura”
jenel
Gold Member

Maşina: Focus 3.5, Titanium, 2016, 1,0, 125CP, hatch,Candy Red

Mesajde junkystar » 15 Feb 2008, 23:43

arata.....nervoasa. cel putin in prima poza mai ai un pic si fugi sa nu te calce. prea misto noul mondeo. sa o stapanesti sanatos ;)
Ford Focus 2002 1.8 TDDI ENDURA 90 CP, Hatchback B 95 GHD
Imagine
junkystar
Member

Maşina: Ford Focus 1, 1,8 diesel ENDURA, 90 CP, hatchback, 2002 B 95 GHD
VIN: WFOAXXGCDA2T17121

Mesajde levis » 16 Feb 2008, 02:22

Foarte frumoasa masina,locurile pe unde v-a purtat tot frumoase,s-o stapanesti sanatos.
MONDEO 2001 tddi 90cp 4usi,gri metalizat
levis
Gold Member

Mesajde Alen » 16 Feb 2008, 20:06

o saga de toata isprava....
sa fiti sanatosi si s-o stapaniti la fel....felicitari ! =D>

daca mai ai poze, mai pune... ;)
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde DanielArdelian2 » 18 Feb 2008, 12:40

Trebuie sa recunosc ca la inceput nu prea mi-a placut noul Mondeo ca design exterior.
Dar cand l-am vazut pe langa alte masini (ex. poza "Arabba 1.jpg"), incep sa-mi schimb parerea. :D
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde djxme200 » 21 Feb 2008, 19:19

am tot vazut masina zilele astea si imi parea numarul cunoscut, am vazut si ieri si azi masina parcata pe straduta aia cu unitatea, se pare ca suntem vecini :)
Ex-Mondeo Mk3 2.2TDCi Ghia X +
Imagine
Fiesta Mk7 1.25i Titanium
Imagine
djxme200
1nsane Member

Maşina: Fiesta Mk7 1.4i Titanium
VIN: WF0JXXGAJJ9J30749

iata ca mai sint si altii care scriu povesti pe forum

Mesajde radur » 21 Feb 2008, 23:05

Frumoasa povestea iar daca tot esti din Constanta poate vi la intinirea din Constanta de pe 2 Martie.

Detalii aici http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f= ... &start=160

Inca nu am stabilit locatia dar ne hotarim noi pina la urma.

`am tot vazut masina zilele astea si imi parea numarul cunoscut, am vazut si ieri si azi masina parcata pe straduta aia cu unitatea, se pare ca suntem vecini `

Sa nu ii pui omului chestii in rezervor (apropo mie in mod suprinzator mi se inchide capacul)

Am si o curiozitate cind ai spus de rezerva rezervei de motorina cam cit crezi ca este asta pt ca si eu ma risc destul cu becul aprins si cunosc senzatia.

Legat de consum sint si eu curios ce o sa se intimple acum cu vremea asta sper sa imi mai scada dar la cit scrie in carte nu cred ca vom ajunge.
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde djxme200 » 22 Feb 2008, 10:25

am vazut in microcat ca exista pe la "accesorii" un bidon de plastic de 5l pentru rezerva de motorina, cred ca o sa imi achizitionez unul, mai ales pentru drumuri mai lungi pe trasee necunoscute e perfect.
Imagine
Imagine
djxme200
1nsane Member

Mesajde radur » 22 Feb 2008, 23:29

Cred ca am vazut ceva similar la OMV un bidon rosu de plastic la 5L cu un fel de pilnie ca teava de la pompa.
Nu m-am uitat atent la el pentru ca ma grabeam dar daca vrei o sa trec pe acolo mai ales ca stau si in zona si am becul aprins de ieri =))
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde iulian73cta » 24 Feb 2008, 13:00

La "rezerva rezervei" ma refer la cei 2-3 litri aflati pe fundul rezervorului.Oricum nu recomand nimanu sa ajunga in situatia asta deoarece acolo poate ramane apa datorata condensului din rezervor si nu cred ca e prea bine pt.inst.de alimentare.
Radur..din pacate nu suntem vecini,iar zilele astea am fost de munca si masina a stat in port,dana"0".Nu vreau sa-ti spun ce discutii am avut acasa cu "jumatatea mea" cand a citit topicul si m-a luat la rost..pe unde am umblat eu de m-au vazut cei de pe forum iar eu o mint ca sunt la munca... :-O .
Saptamana asta cred ca-i facem "Deutei" o...surioara mai micutza( o fiesta)sa nu se plictiseasca singurica in parcare...
Numai bine..
iulian73cta
Incepator

Mesajde cipriannegau » 24 Feb 2008, 14:08

frumoasa masina...sa o stapanesti sanatos...
EX- Ford Focus ST(facelift) RevO STAGE 4 432+ hp
Ford Focus RS mk3 REVO 400+ bhp
cipriannegau
1nsane Member

Maşina: Focus MK3 RS 400+ bhp REVO

Mesajde djxme200 » 24 Feb 2008, 23:48

Scuze daca ti-am creeat neplaceri, probabil ca nu te-am vazut in perioada in care erai la munca, dar numarul sigur era al tau :)
Imagine
Imagine
djxme200
1nsane Member

Înapoi la Totul despre membri