Vanzare

Sfaturi cumparare masini din Germania

Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Masini, piese, sisteme audio, totul e de vanzare.

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Sfaturi cumparare masini din Germania

Mesajde wizzard » 20 Feb 2008, 01:45

Am avut un Ford Sierra pe care l-am vandut in 2005. Cine l-a cumparat sa mi-l dea inapoi! :) Glumesc, insa ... m-am hotarat: vreau sa cumpar un Ford Sierra, pentru sufletelul meu, stiind ce sentimente poate trezi o astfel de masina. Pretul ei este mare in Ro, unde majoritatea sunt destul de alergate si intr-o stare destul de jalnica. Am intrat pe un site nemtesc si am gasit Sierra la preturi intre 300 si 1.000 euro. Problema este ca nu am timp sa ma duc eu in Germania pentru a o cumpara. Stiti pe cineva care ofera astfel de servicii? Adica sa imi aduca o masina asa cum ii spun eu, eventual dupa ce fac rezervare. Cam cat ar costa toata distractia asta? Sa stiu daca se merita. Mi-as dori o Sierra din 90-92, motor 2.000 cmc injectie, cu geamuri, oglinzi, trapa, parca mi-ar placea mai mult hatcback decat berlina, bleu metalizat, argintie, neagra... Si daca se poate Ghia ;).

Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Ford Sierra 2.0 DOHC N9C 88kw 120CP 1992
Daewoo Matiz 2005
wizzard
Sierra Fan

Maşina: Ford Sierra, 1992, 2.0, 120CP

Re: Sfaturi cumparare masini din Germania

Mesajde alexaltdar40 » 20 Feb 2008, 01:53

Si eu as vrea asa ceva, dar nu stiu daca se poate...
Ford Sierra 2,0 OHC 1986 / 29 de ani, si mai merge 29 ... :D
Ford Cortina 1,6 OHC / 1973 , are 42 de ani si e o masina de poveste ... :D
Audi A4 1.8 TURBO / 2002 , multitronic, 150 de cai ... :D
Lada 1500 / 1980 , in curand doar o amintire ... :D
.... in curand si altele ....
alexaltdar40
1nsane Member

Maşina: Ford Sierra 1986 + Ford Cortina 1973 + Audi A4 2002

Mesajde DGAlexandru » 20 Feb 2008, 08:16

500 Euro, de obicei e numai drumul... inca 500Euro comisionul.
Deci.. mai e avantajos ?
---------------Tel: 0722.120.128 / 0741.741.608 - Alexandru - Bucuresti---------------
--- !!! --- MP / PM dezactivat --- !!! ---

Imagine
DGAlexandru

Maşina: Mondeo 4 HatchBack, TITANIUM X, 2.0 TDCi 143cp, AT6, Thunder Metallic, 05.2008

Mesajde Laci » 20 Feb 2008, 10:37

Un sofer primeste 150 euro ,masa,cazare 30-50 ,cafea,suc....MAX=300 .euro pe pe 2 zile .
Daca vine un client cu noi care vrea sa aduca o masina plateste drumul 100-150 euro .
Daca masina vine pe trailer 500 euro.
Ford Mondeo 2.0 TDCI- 131CP
Laci
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI-131 CP
VIN: WF0WXXGBBW6G69460

Mesajde wizzard » 20 Feb 2008, 11:59

Am vazut un Ford Sierra pe mobile.de la 690 euro. Avea aer conditionat, lucru rar intalnit la Sierra. Cum se procedeaza? Sun eu ca sa rezerv masina? Sau spun ca vreau un Ford Sierra cu dotarile x care sa coste in jur de o anumita suma plus minus o suta doua de euro si firma cauta pentru mine? Daca fac rezervare si masina se da pana ajunge firma s-o cumpere ce se intampla? Pe langa cei 300 euro se mai plateste altceva? De exemplu numerele provizorii. Eu as vrea s-o aduc in Bucuresti, iar daca masina nu are numere provizorii nu am cum sa fac asta. De fapt trebuie sa ajung cu ea in Bulgaria, s-o inmatriculez acolo. Stiu ca sunt multe intrebari, insa vreau sa stiu in ce intru si cat m-ar costa per total. Am vazut o Sierra in Ro, inmatriculata, dar fara dotari, pe la 800 euro. E tentant pretul. Dar, pe de o parte e rulata in Ro, iar pe de alta parte nu are dotari.

Multumesc pentru raspunsuri.
Daewoo Matiz 2005
wizzard
Sierra Fan

Mesajde vctoras » 21 Feb 2008, 15:24

Suni in Germania ,intrebi daca este masina,apoi il rogi sa o rezerve pana in data in care esti dispus sa mearga cineva sa o ridice sau sa o vada.Problema este ca ar trebui sa o vada cineva in care ai incredere,daca nu mergi chiar tu.De obicei cel care vede masina lasa un avans, daca ii place si iti place si tie.Ii dai adresa la transportator si ti-o aduce pana la poarta.Mi-a luat un tip 600euro de la Regensburg pana la Motru.Acum doi ani am adus masina.Am un prieten langa Regensburg care a mers si a vazut-o.A lasat avansul si transportatorul mi-a adus-o.In ultimul timp am inteles ca este destul de greu sa dai de un om serios, care sa se tina de promisiune. Multi transmit prin fax o adresa de la o firma prin care solicita rezervarea si raspuns.Este bine sa eviti arabi, turci si altii...
Sper ca am fost de ajutor.
Ford Focus 1.8TDDI 90Cp,2000
vctoras
Gold Member

VIN: WF0NXXGCDNYL74053

Mesajde rajkapur » 21 Feb 2008, 17:34

Sfatul meu e asa:
-1. cauta masina. mare atentie, vezi ca multe din cele de pe mobile.de care costa 300 euro nu mai au inspectie tehnica. ai grija sa fie la zi sa poti pleca cu ea de acolo. daca totusi gasesti una ieftina fara inspectie si e in stare buna atunci merita s-o aduci pe trailer..daca suni si daca gasesti un dealer bun,fa-i rezervare si fugi dupa ea.nu-i mare lucru, suni, te conduci si tu dupa bunul simt, iti dai seama care sunt arabi, eventual ii ceri numele.
-2. e 100 euro autocarul pana in germania.acolo o sa iei numere pentru o saptamana , doua , trei.
-3. n-are rost sa o mai inmatriculezi in bulgaria. pentru sierra aia o s a fie 600 euro taxa din iunie-iulie. vezi ca am postat la sectiunea sierra monitorul oficial cu ordonanta clara si modul de calcul, astea nu se schimba.oricata gargara ar fi la tv. asa ca o inmatriculezi provizoriu aici. poti face asta timp de 3 luni, DAR, nu tu singur. mergi la un parc auto din orasu tau si te ajuta aia. e 100 ron/luna
-4. daca o vrei inmatriculata totusi in bulgaria, astea cateva luni, sa fie cineva de incredere acolo.
ex- ford sierra 1.6, dublu weber.83'
ex-Supernova- 1.4
ex- matiz....
Opel Vectra B 1.6 16 volti..
rajkapur
Gold Member

Mesajde wizzard » 21 Feb 2008, 20:56

Multumesc pentru raspunsuri. Masina pe care am vazut-o eu este 700 euro. Nu stiu daca are inspectia valabila. Nu stiu germana :). Chiar daca sun acolo poate nu ma inteleg cu reprezentantul de acolo: stiu engleza, franceza si spaniola, dar nicio boaba de germana. Apoi mi-e teama ca daca vad o masina si ea nu corespunde (fie nu are ITP sau cel care o aduce nu e multumit de starea ei - poate gaseste ceva defecte la ea etc) nu va avea cu ce sa vina si voi plati drumul degeaba. Eu sa zicem ca voi avea trei posibilitati, dar daca masinile sunt in orase aflate la distanta mare unul de altul. Inseamna costuri suplimentare. Daca nu are ITP-ul inseamna sa o duc in Bulgaria pe platforma ceea ce inseamna alte costuri in plus. Eu nu am cum sa merg in Germania. Cel putin nu in urmatoarele trei patru luni. Si nu prea as vrea sa astept pana atunci. Vreau sa gasesc pe cineva de incredere care sa se priceapa la chestiile astea si care sa se duca s-o o ia de acolo. Alta solutie ar mai fi sa iau una care este adusa deja (am vazut una alba pe autovit, dar nu imi placea ca avea jante de aliaj prea mari, era alba si parca nu avea geamuri electrice - pretul era de 950 euro). O alta varianta ar fi sa iau una imnatriculata la noi. In afara unei masini din 1987 care arata bine si costa 800 euro, restul sunt peste 2.000 euro, ceea ce mi se pare imens. Plus ca mi-e teama ca cea la 800 sa nu faca exact 800, adica sa aiba ceva probleme. Imi mai place Opel Calibra. Sunt multe in tara aduse din Germania la preturi incepand cu 1.000 euro. Avantaje: am de unde sa aleg, sunt la indemana, le pot verificas in service, au nr. valabile - le pot duce in Bulgaria, piese ieftine, tehnologie ceva mai noua, sunt mai multe masini cu optionale de genul geamuri si oglinzi el, ABS, servodirectie, trapa, jante aliaj. Dezavantaje: tractiune fata si... nu sunt Sierra ;).

Multumesc pentru pareri si mai astept sfaturi si solutii.
Daewoo Matiz 2005
wizzard
Sierra Fan

Înapoi la Vanzare