ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

ajutor dauna RCA Omniasig

22 Feb 2008, 10:59

am nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
o ruda apropiata a avut un accident in zilele cu zapada, 3 ian 2008. lovit in spate, vina clara a celui din spate.
facut poze, constatare la omniasig, trimis la service DAB in Vitan.

programat service 30 ian 2008, totul ok.
acum vine duda: masina este un clio din 2005 40 000km.
devizul trimis de service undeva la 16000 RON, omniasig zice ce nu plateste.
am fost la ei miercuri, scandal, tot tacamul. raspuns: va dam dauna totala, nu se repara.
pai pentru un portbagaj infundat omul pierde masina pe care a dat 7000 euro!
plus ca nu-i da toti banii, zice ca epava costa 25%.

poate cineva sa ma invete ce sa fac?? stiu ca sunt nemernici, trag cat pot ca sa nu plateasca!

Re: ajutor dauna RCA Omniasig

22 Feb 2008, 11:49

Pai la masina de 7000 EUR o dauna de aproape 5000 EUR cum crezi ca se numeste??? Si la aia 7000 EUR se scad 10% anual, deci in 2008 ajunge sub 5000 EUR ca valoare.
Normal era sa fi obtinut si o aprobare in urma evaluarii reparatiei facute de service; abia pe urma trebuia sa se apuce de reparatie.

22 Feb 2008, 11:59

in primul rand, toate discutiile de acum incolo sa le poarte in scris sau cu un martor. orice decizie/hotarare trebuie scrisa pe hartie si semnata, la orice discutie trebuie sa-si noteze cu cine a vorbit, unde, la ce ora si cine mai era de fata.

in al doilea rand, trebuie sa le ceara in scris decizia, in functie de devizul celor de la service.
in al 3-lea rand, sa citeasca astea 2 chestii: http://www.csa-isc.ro/index.php?option= ... &Itemid=92 si anexa, http://www.csa-isc.ro/files/anexe/a311605.pdf si apoi sa verifice calculele lor.

apoi, ar fi bine sa verifice devizul intocmit de service si sa vada daca e totul in regula si pe acolo.

tu spui ca e un simplu portbagaj infundat, dar e posibil sa se fi stricat mult mai multe pe acolo.

22 Feb 2008, 12:51

eu nu spun ca nu s-au stricat si altele, dar masina circula si nu trage stanga-dreapta.
de obicei service-urile incarca devizele la maxim, dar asta in cazul in care stiu sigur ca plateste.
eu sunt in cazul in care l-au umflat destul dar nu vrea omniasig sa dea acceptul de plata.

ei m-au trimis la acest service, nu l-am ales eu.

22 Feb 2008, 14:58

poti sa te duci la alt service, daca doresti.
oricum, daca el considera ca masina nu e lovita serios si o poate repara mai ieftin, poate accepta oferta celor de la omniasig: primeste 75% din valoare + epava si cu cei 75% o repara.
Răspunde