Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

Fan Ford

15 Feb 2008, 14:02

Buna , sunt fan Ford, am avut pana anul trecut un Sierra de 2,3 D si acum de cateva luni am adus din Germania un Fiesta din 2000 cu motor pe benzina de 1,25L Zetec 16v. Mentionez ca Fiesta l-am luat de la un batran de 81 ani, masina are cartea de service, si conform acesteia si kilometrajului 45000 km la bord. Bun, acum intrebarea mea intrebatoare.... In cartea de service se specifica ca cureaua de distributie este garantata 100.000 km, nu a fost schimbata niciodata, dar totusi imi pun problema daca totusi nu e prea veche....are aproape 8 ani... Ce ma sfatuiti? Sa o schimb cu una noua?

Re: Fan Ford

15 Feb 2008, 14:59

$1 scrie:$2una , sunt fan Ford, am avut pana anul trecut un Sierra de 2,3 D si acum de cateva luni am adus din Germania un Fiesta din 2000 cu motor pe benzina de 1,25L Zetec 16v. Mentionez ca Fiesta l-am luat de la un batran de 81 ani, masina are cartea de service, si conform acesteia si kilometrajului 45000 km la bord. Bun, acum intrebarea mea intrebatoare.... In cartea de service se specifica ca cureaua de distributie este garantata 100.000 km, nu a fost schimbata niciodata, dar totusi imi pun problema daca totusi nu e prea veche....are aproape 8 ani... Ce ma sfatuiti? Sa o schimb cu una noua?

Cureaua se va schimba la 100 000 de Km sau 5(cinci) ani.Deci grabeste-te !

15 Feb 2008, 15:18

Schimb-o, cel putin ca sa fii impacat.
O rupere de curea cred ca stii ce inseamna, asa ca...go ahead!

15 Feb 2008, 15:33

Multzam fain de sfaturi....O sa comand, tot setul impreuna cu rola si o sa-l schimb , probabil weeckendul urmator. Bineinteles nu eu... Hmmmmm.... si totusi ma intreb.... credeti ca e posibil sa nu fi schimbat nemtii cureaua aia maxim in 2005? Cred ca e mai probabil sa fi omis eu schimbul curelei in cartea de service decat sa nu o fi schimbata ei....

18 Feb 2008, 10:22

$1 scrie:$2ultzam fain de sfaturi....O sa comand, tot setul impreuna cu rola si o sa-l schimb , probabil weeckendul urmator. Bineinteles nu eu... Hmmmmm.... si totusi ma intreb.... credeti ca e posibil sa nu fi schimbat nemtii cureaua aia maxim in 2005? Cred ca e mai probabil sa fi omis eu schimbul curelei in cartea de service decat sa nu o fi schimbata ei....

Cred ca trebuia sa te si prezinti in service ca sa o schimbe , iar la 76 de ani (fara rautate) mai uiti cateceva.

21 Feb 2008, 21:46

In primul rand s-o stapanesti sanatos si fara probleme!
Pe de alta parte ma indoiesc ca la service uitau sa treaca in carte o asa schimbare. Am vazut ca ai luat-o din Germania si nemtii sunt maniaci in ceea ce priveste regulile. Asa ca schimb-o!

25 Feb 2008, 11:11

No sa vedeti minune....Am luat cartea tehnica la bumbacit, batraneste asa....Ei, am descoperit ca "Keilriemennorckellwelle" (sak!) e garantata 130.000 km sau 10 ani! Pot sa iau de buna informatia, ce credeti?

26 Feb 2008, 11:04

Da' nu crezi tu ca e mai bine sa o schimbi si sa stai linistit dupa aia?
Parerea mea ;)

26 Feb 2008, 12:21

Ba da, cred ca e mai bine...dar diversitatea raspunsurilor siu a informatiilor ma baga in ceata... Ba ca s-ar schimba la maxim doi ani sau 90.000km, ba ca la 5 ani sau max. 100.000km, sau la 10 ani sau max. 130.000. Sa recunoastem, diferenta e mare. Stiu ca trebuie schimbata cureaua dar nu stiu sigur cand. vorba ta, ca sa dorm bine noaptea o s-o schimb curand.
Răspunde