Cam vechi threadul.. dar daca tot readus la viata ..
Urasc din mai multe motive Canon-ul "sapuniera". Dintre "sapuniere" cel mai bine m-am inteles cu cele de la Casio.
Dar, pe partea de DSLR, Canon-ul imi place destul de mult, meniul e usor de dibuit pentru cineva care trece de la compacte la DSLR.
Primul meu DSLR a fost un 400D cu obiectivul din kit, luat SH. Stiu ca am cautat cel putin 2 luni de zile ce sa iau. Aveam oferte tentante si de la Nikon - D40 si de la Canon - 350D. Chiar nu stiam pe care sa-l aleg. Performanta il punea pe D40 in fata, dar 350D-ul era mai placut din mai multe puncte de vedere. Am dat de un 400D SH la pret bun, desi de-abia aparuse la noi pe piata - oficial. Era adus de cineva de afara, dar nu se descurca cu toate setarile, nu putea intelege de ce ditamai obiectivul are doar 3x zoom optic, de ce nu are si digital, de ce nu se poate vedea pe ecran poza, de ce nu stie sa filmeze

.
Mi-a fost alaturi pana acum 2 sapt cand am dat iar de o oferta buna la un 450D SH de 3 luni, cu Garantie RO inca 18luni, obiectivul din kit cu 18-55 IS si inca un obiectiv fix - 50 cu 1,8, card de 8GB SDHC

. Diferenta este mare de tot intre 400D si 450D... mult mai mare decat intre 350 si 400. Parca ar fi sarit o generatie.. cam acceasi diferenta pe care o vezi intre 300 si 400. Inca invat sa-l folosesc

.. bine, nici pe 400D nu pot spune ca-l stapaneam sau ca-l foloseam la adevarata lui valoare. Cea mai mare schimbare este posibilitatea de a vedea pe ecran inainte de a face poza - ca si la "sapuniere", ceea ce-i va largi aria de cumparatori - eu oricum m-am obisnuit cu 400D incat fac poze fara sa ma mai uit prin ViewFinder si sunt destul de bine incadrate, chiar si la zoom maxim - 3,3x

.
P.S. Daca e cineva interesat de un 400D la 1500lei il rog sa ma MP. In curtand o sa pun anunt si la Non-Auto

.
La Multi Ani !P.P.S. Ce ziceti de Nikon D90 care stie si sa filmeze ? Oare 500D de la Canon va avea acesta facilitate

?