Discutii libere/forum

adaugare imbunatatiri aduse masinii la polita casco.

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

adaugare imbunatatiri aduse masinii la polita casco.

Mesajde muzica9 » 09 Mar 2008, 15:19

am o polita casco semnata cu allianz pe inca 4 ani de zile cu suma fixa de 855 euro pe toata perioada.

vreau sa aduc imbunatatiri masinii, sau ma rog... sa schimb una alta. vreau sa schimb faruri si stopuri, sa schimb rotile(jante +caucicuri). as vrea sa introduc in polita si cauciucurile de iarna.

oare accepta noile modificari? cum trebuie sa procedez? spre ex daca farurile originale costa 150 euro iar cele puse ulterior costa 250, cum se va calcula? pe diferenta sau pe valoare intreaga?
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Re: adaugare imbunatatiri aduse masinii la polita casco.

Mesajde Mihai L » 09 Mar 2008, 15:37

Da... :D
Se trec in anexa si platesti diferenta (la acelasi procent).
La mine a fost o chestie mai ciudata cu BCR-ul, in special ca idee de calcul pentru jante tabla + cauciucuri de iarna.
E clar ca nu le pot folosi impreuna (cum ar fi de pilda niste boxe sau un radio cd - pe care daca iti fura masina le ia si pe ele); in cel mai rau caz se fura/strica doar 4 jante + 4 cauciucuri, nu?
Ei au adaugat valoarea, asa ca daca se fura masina ar trebui sa-mi dea banii pe 8 jante si 8 cauciucuri...??? :D :-"
Ca valoare nu a fost mult, 4.x% din 6-700 eur.

LE: acum am observat nuanta; aduna tot ce pui suplimentar pe masina si asa calculeaza valoarea, nu se scade ce inlocuiesti (cica nu au preturi, etc...). Eu le-am zis clar ca jantele de aliaj cu cauciucuri de 16" sunt mai scumpe decat cele de tabla + cauciucuri de 15" (cele adaugate), dar asta a fost rationamentul lor.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde muzica9 » 09 Mar 2008, 16:10

a trebuit sa prezinti factura pt a determina valoarea exacta sau au luat de bun valoarea comunicata de tine?
muzica9
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 09 Mar 2008, 18:32

$1 scrie:$2 trebuit sa prezinti factura pt a determina valoarea exacta sau au luat de bun valoarea comunicata de tine?

Intamplator am avut si facturile (a facut conversia la cursul EUR de atunci), daca nu se mergea pe valoarea comunicata de mine (acu' nu vei pune 10.000 EUR/anvelopa, nu? =)) )

Ca idee, cand am facut asigurarea la casa am asigurat si bunurile si m-a intrebat de cele cu valoarea de peste 300 EUR sa le mentioneze in acte. Nici nu s-a pus problema sa vin cu facturile, a trecut valorile pe care i le-am furnizat.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde BoogY » 09 Mar 2008, 22:22

Si daca nu am factura pentru toate imbunatatirile? Eu am schimbat bara,jantele,am pus folie,am schimbat farurile,stopurile lumina din interior,sistemul audio samd.Cum evalueaza ei toate astea?
BoogY

Mesajde muzica9 » 09 Mar 2008, 22:44

declari tu suma. daca declari mai mult platesti o cota mai mare. daca declari mai putin platesti cota mai mica dar te despagubeste doar in acea limita.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 09 Mar 2008, 22:44

$1 scrie:$2i daca nu am factura pentru toate imbunatatirile? Eu am schimbat bara,jantele,am pus folie,am schimbat farurile,stopurile lumina din interior,sistemul audio samd.Cum evalueaza ei toate astea?

Ii dai tu preturile.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde fasconal » 10 Mar 2008, 08:55

Ma bag si eu in discutie.
La masina din semnatura am facut Casco inainte de a face modificarile. (vezi avatar).
Dupa aceea am revenit la firma de asigurari (Omniasig, pe care o recomand cu caldura), s-au facut poze la masina din nou si am mai adaugat, la cererea mea o valoare de 1.000 de Euro la Polita. Nu mi-au cerut facturi ( am facturi ).

De ce doar 1.000 de Euro ? Pentru atat m-au costat Kit-ul Rieger, vopsirea si montajul acestuia.

N-am suplimentat ca valoare nici stopurile cu Led, nici jantele OZ. De ce?
Pentru ca o janta OZ ca a mea este undeva la 640 RON/buc, iar o janta Ford (aliaj, cum aveam eu inainte) costa in jur de 800 RON/buc. La fel si la stopuri, preturile aftermarket pentru cele cu Led sunt mai mici sau egale cu cele originale Ford.

Ce se intampla in caz de accident si se deterioreaza o janta sau un stop de pe masina mea?

Se face un deviz de catre Service in care sunt incluse ca piese aceste doua repere cu preturile date de Reprezentanta Ford. (piese de origine Ford).
Eu propun Asiguratorului, pe baza de Factura Proforma, piesele care ma intereseaza pe mine. Daca pretul acestora este mai mic sau egal decat cel propus de Service, atunci accepta fara sa cracneasca.

Bafta!
fasconal
1nsane Member

Mesajde muzica9 » 10 Mar 2008, 10:49

$1 scrie:$2De ce doar 1.000 de Euro ? Pentru atat m-au costat Kit-ul Rieger, vopsirea si montajul acestuia.

N-am suplimentat ca valoare nici stopurile cu Led, nici jantele OZ. De ce?
Pentru ca o janta OZ ca a mea este undeva la 640 RON/buc, iar o janta Ford (aliaj, cum aveam eu inainte) costa in jur de 800 RON/buc. La fel si la stopuri, preturile aftermarket pentru cele cu Led sunt mai mici sau egale cu cele originale Ford.

Ce se intampla in caz de accident si se deterioreaza o janta sau un stop de pe masina mea?

Se face un deviz de catre Service in care sunt incluse ca piese aceste doua repere cu preturile date de Reprezentanta Ford. (piese de origine Ford).
Eu propun Asiguratorului, pe baza de Factura Proforma, piesele care ma intereseaza pe mine. Daca pretul acestora este mai mic sau egal decat cel propus de Service, atunci accepta fara sa cracneasca.

Bafta!

asta voiam sa aud. multumesc! de regula, pretul pieselor de schimb in service este mai mare decit orice pret de piesa aftermarket.
muzica9
1nsane Member

Mesajde kosmin » 10 Mar 2008, 11:07

Si eu sunt interesat de acest subiect. Eu am credit auto + casco la generali pe 5 ani(la fel.. suma fixa). Atunci cand am facut casco, masina inca nu venise si au bifat o casuta(Masina este in showroom), si nici poze nu facut(evident). Problema e ca pe langa dotarile standard care se pot afla dupa VIN(in caz de accident), dealer-ul mi-a mai facut cadou senzori de parcare, cotier si alarma.

Am impresia ca, in cazul unui accident, ei nu o sa imi inlocuiasca decat piesele ce le-au gasit dupa VIN. Ceea ce nu mi se pare fair... avand in vedere ca eu am negociat un pret care include si acele 3 dotari. Ma gandeam sa iau o hartie de la dealer in care ei sa declare ca in costul masinii au intrat si acele 3 optiuni, si cu hartia aia sa includ in casco si alarma, senzorii si cotiera.

Credeti ca se poate sau se va rezolva "romaneste" in cazul unui accident?
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde Mihai L » 10 Mar 2008, 11:25

$1 scrie:$2a bag si eu in discutie.
...

Bafta!

Am serioase indoieli, sa stii...
Daca ai fost atent, cei de la asigurari noteaza inclusiv modelul de cauciucuri si fac poze la masina asa incat sa se vada si jantele. Teoretic, daca ti s-a stricat o janta OZ ea NU este asigurata. Daca verifica pozele din dosarul tau cu siguranta nu-ti dau banii, chiar daca sunt mai ieftine.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde muzica9 » 10 Mar 2008, 14:00

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2a bag si eu in discutie.
...

Bafta!

Am serioase indoieli, sa stii...
Daca ai fost atent, cei de la asigurari noteaza inclusiv modelul de cauciucuri si fac poze la masina asa incat sa se vada si jantele. Teoretic, daca ti s-a stricat o janta OZ ea NU este asigurata. Daca verifica pozele din dosarul tau cu siguranta nu-ti dau banii, chiar daca sunt mai ieftine.

update! confirm ce ai spus tu.

tocmai vin de la un agent de constare allianz.

1.trebuie sa am acordul propietarului(masina este in leasing)
2.trebuie sa prezint facturi cu produsele
3.la allianz nu merge ce a spus @fasconal. se plateste in plus in functie de suma asigurata si se despagubeste doar daca bunul a fost declarat.

cam nasol.

in gind am alta intrebare. probabil ca in polita, undeva, sunt notate toate dotarile dar ce faci daca dupa 3 ani schimbi din cauza uzurii cauciucurile x care sunt notate in polita cu altele produse de firma y, care sunt noi. platesti x.xx% din valoare de factura a noilor cauciucuri? cam asta mi-a dat de inteles.

cam absurd.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 10 Mar 2008, 14:37

Nu cred; probabil vor face poza si vor nota noile cauciucuri.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde fasconal » 11 Mar 2008, 07:06

Cand afirm ceva, ma bazez pe ceva, nu vorbesc aiurea.

Am spus ca in cazul meu e vorba de Omniasig.

Am prezentat pe scurt "povestea" Aditionalului la Polita mea Casco. Fiecare situatie prezentata de voi am discutat-o cu reprezentantul Omniasig pentru a nu avea surprize.

Da, s-au facut poze in care se vad atat jantele cat si stopurile (pe langa celelalte).
In cazul unui accident Service-ul comanda piesele pe baza de VIN, intr-adevar, dar repet, daca factura proforma prezentata de client este mai mica sau egala ca valoare, atunci cu siguranta, platitorul, in speta Omniasig, plateste cu foarte mare placere o suma mai mica.

Masina este a mea, nu a unui Leasing, nu trebuie sa cer parerea nimanui.
De regula cei de la Leasing nu te lasa sa faci nimic la masina ca sa nu "modifici" pretul masinii. Ei nu stau sa judece daca modificarile aduc o plus valoare sau nu.

Daca firma de Casco, va refuza, dragi colegi de Forum, nu va ramane decat sa apelati la altii, pentru ca balta e plina.....

Bafta!
fasconal
1nsane Member

Mesajde stdanm » 11 Mar 2008, 12:31

nu inteleg care e treaba cu cauciucurile?
cand mi-am incheiat polita aveam cauciucuri de vara. premium contact. a venit iarna, am trecut pe vredestein snowtrack 2, si am stricat 2 cauciucuri. m-am dus la asigurare (asirom) a facut poze, a scris in ala ce cauciucuri aveam, si gata. nu s-a pus niciodata problema sa ma despagubeasca in limita cauciucurilor care erau pe masina cand am incheiat polita.
stdanm
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2008, 12:38

$1 scrie:$2u inteleg care e treaba cu cauciucurile?
cand mi-am incheiat polita aveam cauciucuri de vara. premium contact. a venit iarna, am trecut pe vredestein snowtrack 2, si am stricat 2 cauciucuri. m-am dus la asigurare (asirom) a facut poze, a scris in ala ce cauciucuri aveam, si gata. nu s-a pus niciodata problema sa ma despagubeasca in limita cauciucurilor care erau pe masina cand am incheiat polita.

Oare ce se intampla daca vand cauciucurile Michelin de pe o masina noua, o echipez cu variante SH si cand crapa le cer bani de Michelin? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde stdanm » 11 Mar 2008, 12:46

stii ca trebuie ca lovitura sa afecteze si janta. si daca e suficient de puternica iti taie si michelinul si ce aveai tu SH...
si tu oricum trebuie sa te duci cu cauciucul la ei, si iti dau ce vad ca s-a crapat.
stdanm
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2008, 12:59

$1 scrie:$2tii ca trebuie ca lovitura sa afecteze si janta. si daca e suficient de puternica iti taie si michelinul si ce aveai tu SH...
si tu oricum trebuie sa te duci cu cauciucul la ei, si iti dau ce vad ca s-a crapat.

OK, rafinam intrebarea:
Schimb cauciucurile Matador (sa zicem) de pe masina noua cu altele Michelin (sa zicem) SH, uzate binisor.
Normal ca janta va fi afectata de lovitura ca sa nu fie probleme de procedura.
Imi vor da cei de la CASCO bani de Michelin, dupa cum zici tu? :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde stdanm » 11 Mar 2008, 13:17

pai asa ar trebui :D
eu nu cred sa fi fost doar in cazul meu asa, si asta sa fi fost o exceptie ca nu a fost inspectorul atent sau altceva...
iar daca asta e regula, ai gasit o portita de a scoate ceva bani de la asigurari :D. nu o sa o faci lunar, dar odata daca ai casco deja stricat (ai mai avut evenimente) tot se merita :D

l.e. vezi sa lovesti 2 jante ca sa iti schimbe ambele cauciucuri ;)
stdanm
Gold Member

Mesajde Mihai L » 11 Mar 2008, 14:25

$1 scrie:$2ai asa ar trebui :D
eu nu cred sa fi fost doar in cazul meu asa, si asta sa fi fost o exceptie ca nu a fost inspectorul atent sau altceva...
iar daca asta e regula, ai gasit o portita de a scoate ceva bani de la asigurari :D. nu o sa o faci lunar, dar odata daca ai casco deja stricat (ai mai avut evenimente) tot se merita :D

Partea proasta este ca oricand te poti trezi ca verifica amanuntele astea si e cam trist sa-ti spuna "Mosule, cu parere de rau, dar astea nu au fost asigurate la noi..."
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde stdanm » 11 Mar 2008, 14:36

dap, nu te contrazic. asta a fost experienta prin care am trecut eu, si nu mi-a trecut prin gand niciodata sa le spun, bai mi-am luat cauciucuri de iarna, care sunt ceva mai scumpe decat alea de la inceput... hai sa modificam asigurarea.
stdanm
Gold Member

Mesajde fasconal » 14 Mar 2008, 07:43

S-a plecat de la imbunatatiri aduse masinii si s-a ajuns la cauciucuri.
Daca intr-adevar demonstrezi ca ai "taiat" cauciucul ( poate sa fie cu "briliante" ) Asiguratorul plateste acel cauciuc, doar...., suspans total, caci nu-l plateste in orice conditii, doar daca uzura lui este in limitele legale de rulare pe drumurile publice.

Sa traduc: daca e geoarsa nu-l plateste si atunci nu inteleg de ce atata deranj pentru a insela o firma de asigurari.
fasconal
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 14 Mar 2008, 08:02

$1 scrie:$2-a plecat de la imbunatatiri aduse masinii si s-a ajuns la cauciucuri.
Daca intr-adevar demonstrezi ca ai "taiat" cauciucul ( poate sa fie cu "briliante" ) Asiguratorul plateste acel cauciuc, doar...., suspans total, caci nu-l plateste in orice conditii, doar daca uzura lui este in limitele legale de rulare pe drumurile publice.

Sa traduc: daca e geoarsa nu-l plateste si atunci nu inteleg de ce atata deranj pentru a insela o firma de asigurari.

Gioarsa poate fi si daca e un SH de iarna, sa zicem, uzat in limite rezonabile, dar vechi de 7-8 ani.
Oare conteaza ca masina ta e fabricata de doi ani? :D
Teoria pleaca de la alte conceptii:
Exemplul jantelor:
1) masina a fost asigurata cu jante de tabla, care sunt sub 2 mil/buc (implicit masina are un pret la care platesti asigurarea)
2) ti-ai montat jante de aliaj de 300 EUR/bucata, una se sparge de la o groapa.
E normal ca firma de asigurare sa-ti plateasca aceasta dauna?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Înapoi la Discutii libere/forum