Dupa cum am promis pe topicul meu, revin cu informatii legate de relatia mea cu minunatele serviceuri din Romania. De la inceput precizez ca nu vreau sa acuz pe nimeni, concluziile le trage fiecare. Pe alocuri comentariile mele ( poate subiective ) le voi sublinia
Deci sa o luam cu inceputurile asa cum se incep povestile
In luna februarie, fordul meu a suferit o avarie in trafic fiind lovit lateral dreapta in usa spate, aripa si spoilerul zgariat. Dupa ce am urmat calea legala prin politie, asigurare, am inceput sa caut service sa repar masina. Am ales Ford CSD datorita recomdarilor si relatiilor bune pe care le are club ford cu acest service.
M-am prezentat la ei, au inspectat masina au facut comanda si mi-am ales ziua in care sa merg sa duc masina in service. Prima zi libera cind puteau sa imi masina era 5 martie. Eu le-am zis ca o duc pe 10 martie la prima ora ca sa nu ramin fara masina in weekend. Totul a fost okay, pe 10 martie pe o ploaie marunta m-am prezentat la ora 8 dimineata in curtea lor. Am predat masina si l-am intrebat pe cel caruia i-am predat masina cind o pot ridica ? ( pe comanda era trecut 20.03 sub rezerva primirii acceptului de plata de la asigurator). Mi-a raspuns ca daca totul merge okay si nu apar probleme ascunse ( reconstatari etc) pot sa o iau inainte de 20 daca se primeste acceptul de plata. Mentionez ca masina se repara pe Casco la Omniasig, masina fiind in leasing.
Am plecat pe jos de acolo si nu i-am deranjat pina vineri cind am sunat sa vad in stadiu se afla masina. Nu am aflat nimic vineri si am fost "
indrumat" sa sun luni.
Luni am sunat si mi s-a spus ca masina este la echipare si sa sun a doua zi
Am sunat marti si de data asta mi s-a spus ca masina probabil este la vopsitorie

Am insistat spunindu-i ca nu are cum sa fie la vopsitorie pentru ca luni era la echipare. Atunci mi-a spus ca probabil va fi gata pina joi. Eu l0am rugat atunci sa imi trimita comanda, pe care o trimit catre Omniasig pentru acceptul de plata, si mie ca sa pot grabi lucrurile.
NU am primit nimic decit joi dimineata pentru ca miercuri nu au avut curent si nu au mers faxuri, computere etc
( ghinionist ce sa zic
)In timpul zilei de joi cu pretul a vreo 10 telefoane la Ominiasig, Leasing am reusit sa obtin acceptul de plata pina in ora 16

. Primul telefon a fost la service ( ma gindeam ca masina deja este gata) sa ii anunt ca au primit acceptul de plata si vineri dimineata la prima ora voi fi la ei sa ridic masina. Prima surpriza ..." Veniti dupa 12 ca sa fie masina gata"

...Adica masina care era luni la echipat iar joi seara inca era nemontata

ceva era ciudat. Si totusi mi-am modificat programul ( trebuit sa imi iau zi libera sa ajung in Pipera la ora aia si sa mai si ies) si le-am spus ca este okay
Vineri am ajuns la ora 15 la service sa imi ridic masina. Am primit masina curata ( interior, exterior)

si am inceput sa o examinez sa vad daca se mai vede ceva. La culoare au nimerit-o ( era si greu probabil

) dar cu tinichigeria nu prea au reusit-o ( au lasat niste iesiri pe tabla ca niste pietricele in vopsea probabil de cind au tras usa sa o indrepte). Am trecut cu vederea asta sau mai bine zis cu palma si am examinat aripa....si descopar surprins ca prezinta aceleasi denivelari...

. Iar am lasat de la mine si am trecut la spoiler....frumos...cind ce sa vezi? vopsea cursa pe el parca ar fi fost vopsit cu pensula....
Intreb "-Ce facem cu asta de aici si ii arat"
Raspuns - O scoatem la polish fara nici o problema..dureaza 15 minute
Zic Bine, mergeti sa vedeti daca se poate acum...
Pleaca omul si se intoarce dupa 2 minute si imi spune ca nu se poate acum ca vopseaua de pe masina este prea cruda. Nu ma pricep la vopsea si am zis ca poate are dreptate dar l-am intrebat si eu...Cit de cruda?
R- Pai de aseara

In acel moment mi-am dat seama ca ori nu stie nimic despre masina mea ori vrea sa scape de mine si am decis sa renunt la dialog, sa termin treaba acolo cit mai repede si sa plec. L-am rugat sa imi dea un bon si atunci cind vin cu masina la verificarea de 15000 sa imi faca gratis polisharea ca poate pina atunci se mai invecheste vopseaua
Am verficat luminile sa vad daca au facut toate conexiunile si erau okay.

Macar aici au nimerit-o la loc.
Bandoul de pe spoiler nu l-au mai nimerit. I-au lasat un luft de 1 cm parca ar fi fost de pe alta masina .
La o examinare mai amanuntita am gasit vopse cursa si pe aripa
Concluzile mele sint urmatoarele
1. Am avut Dacie inainte si am vopsito in garaj si a iesit mai bine si mai ieftin...si era culoare metalizata
2. Daca piesele de la ford sint standard atunci cum pana mea reusit tovarasii sa lase luft ca la dacie cind au montat?
3. Abureala este pe fata ( masina ba e gata, ba intra la vopsitorie, ba e gata miine) Daca nu este abureala de ce am fost nevoit sa stau cu masina in service o saptamina degeaba ???
4. Am vazut masini facute mai bine in garajele din spatele blocurilor dar asta este o masina de la care am pretentia ca nu trebuie facuta in spatele blocului mai ales cind ai full casco.
5. Tinind cont de modalitatea de ajungere la service si calitatea serviciilor oferite, eu voi ocoli acest service cel putin pe partea de tinichigerie-vopsitorie.