Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

VW PASSAT 1.8T

25 Mar 2008, 14:57

Cu durere si eu am cam parasit firma FORD. Am vandut mondeo si am luat un Passat B5 din 1998 estate cu motor 1.8T benzina de 150CP.

Ca si impresii, cu regret pot sa zic ca nu ma mai intorc la Ford decat atunci cand imi voi permite un focus ST, dar si atunci probabil ca iau un RS4 sau RS6
Ca si masina mondeo era clar mai frumoasa, mai eleganta, mai comfortabila....imi e tare dor de scaunele de piele, dar o data ce apas acceleratia la passat, uit ca a si existat acel mondeo. Nu pot descrie diferenta dintre 131CP si 150cp de la passat, este superba senzatia. Intradevar imi e dor de consumul de 6,5 in afara si 8 in oras, dar tot raul spre bine, o trec pe LPG.

Ca si ganduri de viitor, masina urmeaza sa primeasca un turbo hibrid mai mare, intercooler frontal, bobine de inductie si injectoare de pe audi TT, tot de la audi dar a8 iau discurile de frana, apoi suspensii sport, am cumparat deja un set de jante de pe un a4 cabrio, evacuare sport cu eliminare de catalizator, dupa care o remapare. In mod normal as putea spera de la un 280CP dupa ce sunt montate toate astea, dar eu o sa ma limitez la un 240CP ca sa nu forjez prea rau motorul.

Chestia e ca pot sa ma joc, masina a costat 1500 euro si e destul de dotata. Daca vrei o masina usor de tunat, nu recomand nimanui ford. Grupul VAG are mult mai mult potential, piese care se potrivesc de la un model la altul AUDI, VW, SKODA, SEAT.

Overall ca impresie.......passat-ul din 1998 merge mult mai bine si pare mult mai ingrijita ca si Mondeo din 2003 care l-am avut si care din 8 luni cat l-am avut, 2 a stat in service, ca sa nu zic ca de banii de pe mondeo imi pot lua 5 passat-uri :), si sa nu uitam ca NU MAI DEPIND DE RAHATZELELE DE REPREZENTE, am luat un cablu OBD cu 100 ron, si acuma diagnostichez singur masina.

Re: VW PASSAT 1.8T

25 Mar 2008, 15:09

Pai ce sa zic...Passatul e o masina foarte buna ,foarte fiabila...
Totusi ,pe langa cei 10 ani ai masinii ...ce masina ai luat tu cu 1500 de euro? ~X( ...adica am prieteni cer 1300-1600 pe o amarata de Dacie mai noua :( ...
Pune si tu cateva poze,desi sunt mai mult decat convins ca schimbarea ta nu o sa fie foarte bine primita pe acest forum :( .Eu am Passat,si tot ce pot sa spun ca e o masina foarte buna,dar in nici un caz masina sport sau masina care se preteaza pt tuning :( .E o masina fiabila dar parerea mea ca nu e o ''masina de tunat'' cum ai zis tu ...Nici Fordu' nu prea are masini de genu' dar ...fiecare cu parerea lui si fiecare da banii pe ceea ce considera el cel mai potrivit.
In concluzie sa o stapanesti sanatos,cati mai multi km fara neplaceri si asteptam poze :)

25 Mar 2008, 16:00

Chestia ca nu caut masina cu care sa fac raliu. Vreau o masina care sa stea foarte bine pe sosea si cu care sa nu imi fie frica sa intru in depasire. Si cealata chestie e ca la banii astia, 1500 nu reprezinta mare lucru, oricum masina o tin cel mult un an.

Tunning-ul va consta de fapt in imbunatatirea franarii, suspensiilor, si la motor. Ca si tuning exterior vor fi jantele pe 17, suspenia coborata, dubla evacuare care va fi discreta in stil audi a4, si grila frontala nebranduita. Este totusi o masina estate, e mai scumpa asa, un passat limuzina din 1998-1999 e pe la 1300-1400, dar eu am avut nevoie si de spatiu in ea....avantaj volan pe dreapta.

Eu raman in continuare membru FORD, parintii mei au un focus 1.
Decizia de a parasi ford este datorita problemelor intampinate cu ele, 2 am avut, in prima am bagat 4500 euro in reparatii, a doua doar 1500, deci desi nu e bine vazut-a bine decizia mea, am tot dreptul sa fac asta dupa problemele avute. De banii aia mai bine luam la inceput o masina cum am acuma si investeam in tuning, decat in sisteme de injectie Delphi, volante, electromotoare, etc etc

25 Mar 2008, 16:09

la banii care zici ca i-ai dat pe ea masina e aproape gratis

25 Mar 2008, 17:02

Ce sa zic... :) tot mi se pare foarte putin :) ...aproape gratiscum a zis si alex230ro ...dar totusi de ce nu vrei sa pui poze :P hai ca nu ne suparam...rau :P :) ...Daca tu zici ca ai avut atatea probleme ai tot dreptul sa fii suparat...eu unul in locul tau nu mi-as mai lua Ford...poate doar nou ... Eu unul nu pot sa ma pronunt pt ca e primul meu Ford si ... ce sa zic dupa 1200 de km :)) nu am ce sa-i reprosez :)
Eu unul astept poze :)

25 Mar 2008, 17:52

Cum adică frate 1500€ ? Faci mișto de noi ? Câți KM are ? 1.500.000 ?
Oricum vrem poze :P

25 Mar 2008, 18:40

Asa sunt preturile in Marea Britanie. Un prieten de-al meu a stat un an acolo si si-a luat tot un Passat din 98 cu 1000 de lire, doar ca sa vina cu bagaje in tara :P. Masina arata super, numai ca nu putea sa o inmatriculeze si plus volanul pe dreapta... asa ca a vandut-o la niste colorati cu 2000 de euro.

25 Mar 2008, 18:56

..bine spus ,,afara,, sunt super oferte la masinile pana 2000 /anul fabricatiei/ iar taricila ne tine departe de ...oferte..

27 Mar 2008, 14:21

La 1500 euroi mi se pare extrem de ieftina. Cat poti sa circuli cu ea fara s-o inmatriculezi (cu autorizatie provizorie)?
Ma gandesc ca daca se va anunta ca se va renunta la actuala taxa vei putea s-o inscrii intre momentul anuntului si intrarea in vigoare a noii taxe (asta daca se anunta ca se vor da inapoi banii pe prima taxa).

27 Mar 2008, 15:55

Stiu ca poti sa mergi cu ea atata timp cat ai asigurarea aia din Anglia valabila (un fel de RCA). Prietenul asta avea una falsa :D cu care a mers aproape un an, pana a vandut masina.

27 Mar 2008, 17:33

Ce se mai aude de pozele alea ? :D

27 Mar 2008, 18:14

Super motorul, am avut si eu o Octavia cu motorul acesta.
Beton fratilor, nu se compara cu multe motoare aspirate, chiar si de 200 CP.
Nu stiu cum te descurci cand esti singur in masina si ai de facut depasiri.
Cel putin pe Valea Oltului esti mancat. :D

30 Mar 2008, 20:28

$1 scrie:$2u pot descrie diferenta dintre 131CP si 150cp de la passat

Pai tu compari turbo-diesel cu turbo-benzinar, e ca si cum ai compara mere cu pere...

Dar totusi, cam cat consuma ? :)

Anyway, succes si sa ne tii la curent cu modificarile, eu sunt foarte curios in legatura cu cele de la motor.

Ce inseamna turbo hibrid ?

15 Apr 2008, 23:37

Pozeee.... :-L

18 Apr 2008, 11:42

chiar asa.....in UK sunt super ieftine masinile....am si eu pe cineva acolo care cu 1800lire si`a luat un C180 benzinar din 2001. Intr-adevar avea 160.000Mile....dar cica merge fff bine.....

LE:a da.... POOOOZZZZEEEEEEEE!!!!!!!!!!
Răspunde